1.6 hdi 80 kw " veliki servis"

Začel/a Kavka, Junij 26, 2018, 06:45:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Kavka

Naj najprej povenm da forum sem prebrskal, ampak kakega konkretnega odgovora nisem našel. Torej, menjava jermenov, napenjalcev, vodne črpalke..
Zanima me, če je kdo pred kratkim delal tak servis, da se malo pripravim, predno zahtevam uradno podnudbo.
Èe pa ste ga delali s svojim deli, katere znamke bi priporočili?

Hvala za odgovore, lp.

casper

Jaz sem delal par mesecev nazaj
Cene od 550 do 850 (uradni ali pol uradni servisi)
Po mojem cena čist ok in se ne splača se zaj* se s svojimi deli.

Kavka

Koliko pa te je prišel potem material in koliko delo?

casper

xpuser

koliko bo pa kaj vse se bo menjalo bo videl mehanik. hitro se najde še kakšen semeringa pa termostat... pač pokličeš na servis kjer menjaš pa je. Nevem pa zakaj bi svoj material nosil s seboj.

antasi

Citat od: xpuser;246018koliko bo pa kaj vse se bo menjalo bo videl mehanik. hitro se najde še kakšen semeringa pa termostat... pač pokličeš na servis kjer menjaš pa je. Nevem pa zakaj bi svoj material nosil s seboj.

zato, da potem nimaš garancije na materijal in posledično delo.
to je podobno kot zavarovanje, ne rabiš, dokler se kaj ne zgodi.
sicer pa vsak najbolj ve za sebe, mehaniki bi pa lahko romane pisali na to temo, da si marsikateri dober avto servisira z čungalunga deli, ker so poceni in potem ful prišparaš.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Odisej

Bishop

Mene je na 2.0Hdi prišel servis 560€.
Menjano je bilo pa:
velik servis(vsi šponarji, rolce, vodna pumpa), klinasti jermen, klima filter, naftni filter, olje, oljni filter, antifriz, ležaji amortizerjev, semering na odmični gredi, semering na glavni gredi, kljuka prtljažnih vrat, ohišje ključa, prednji brisalci, zadnji brisalec, kaveljček zadnje zavese.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Kavka

Tole je pa kar ugodno glede na to, kaj si vse zarev še menjal, že brisalci in kljuž zna biti okoli 100€. KAteri servis ti je delal to?

Bishop

Citat od: Kavka;246078Tole je pa kar ugodno glede na to, kaj si vse zarev še menjal, že brisalci in kljuž zna biti okoli 100€. KAteri servis ti je delal to?
Kot bi rekli forumaši... ninja iz Boštanja. Ta ninja je pa delal vrsto let na citroen/peugeot servisu, sedaj je pa vodja peugeot servisa. Je pa edini, ki mi je znal ob specifični težavi rešit problem, ki ga tudi "malo bolj opevani" servisi niso znali rešit.

ghost65

Zdravo, malo gledam te odgovore in me kr pri srcu stisne. Pred slabim mesecem sem naredil velik servis na C4P Mk2 2014 1,6 hdi. Komplet veliki servis z materialom in delom me je prišel 230 € z računom in garancijo. Že nekaj časa servisiram Citroena, tisto kar sam ne znam ali nimam orodja pri Žgajnerju iz Rogaške. Kvalitetno narejeno in solidno ceno. Material je original Citroen. Mali servis sem naredil sam, ker je vse skupaj igranje in ne rabiš več kot 1 uro. Kompleten material z vsemi filtri za mali servis (oljni, goriva, zraka in kabine) me je prišel 50€ (avtodoc-mahle filtri), olje Total INEO 5W30 kupim pri motorna olja v MB 25€. Lp E

Še to.
Pri velikem servisu je menjal še mikro jermen, ki je zajet v ceni 230€. Se ga splača menjat, ker ne stane veliko je pa veliko dela če se ga naknadno menja, ker ima avto start/stop sistem in polno nekih plastik za demontažo.

xpuser

Se menja tudi rolce in šponar kjer teče mikro jermen pa še kaj se najde, samo kaj ko vse stane.

dejanslo

Citat od: ghost65;246462Zdravo, malo gledam te odgovore in me kr pri srcu stisne. Pred slabim mesecem sem naredil velik servis na C4P Mk2 2014 1,6 hdi. Komplet veliki servis z materialom in delom me je prišel 230 € z računom in garancijo. Že nekaj časa servisiram Citroena, tisto kar sam ne znam ali nimam orodja pri Žgajnerju iz Rogaške. Kvalitetno narejeno in solidno ceno. Material je original Citroen. Mali servis sem naredil sam, ker je vse skupaj igranje in ne rabiš več kot 1 uro. Kompleten material z vsemi filtri za mali servis (oljni, goriva, zraka in kabine) me je prišel 50€ (avtodoc-mahle filtri), olje Total INEO 5W30 kupim pri motorna olja v MB 25€. Lp E

Še to.
Pri velikem servisu je menjal še mikro jermen, ki je zajet v ceni 230€. Se ga splača menjat, ker ne stane veliko je pa veliko dela če se ga naknadno menja, ker ima avto start/stop sistem in polno nekih plastik za demontažo.

Je ugodno samo ne z original deli in pol ni bilo menjano.

Kavka

Citat od: Bishop;246090Kot bi rekli forumaši... ninja iz Boštanja. Ta ninja je pa delal vrsto let na citroen/peugeot servisu, sedaj je pa vodja peugeot servisa. Je pa edini, ki mi je znal ob specifični težavi rešit problem, ki ga tudi "malo bolj opevani" servisi niso znali rešit.

Boštanj, cca. 100 km od tvoje lokacije, kar daleč, jaz bi moral dopust za to vzeti :)

Bishop

Citat od: Kavka;246485Boštanj, cca. 100 km od tvoje lokacije, kar daleč, jaz bi moral dopust za to vzeti :)
Po šihtu ali pa v soboto.Vse se da če se hoče/splača :)