1.6 hdi 80 kw " veliki servis"

Začel/a Kavka, Junij 26, 2018, 06:45:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Citat od: xpuser;246771Tukaj pišeš tako a v temi o avtomatksem menjalniku si prišel do ugotovitve da si mrzel in si peljal v Grosuple.
Sprijaznite se novi avti so narejeni da nimaš kaj dost sam za prčkat.

Ja res sem peljal na koncu k Jerovšku, ampak sedaj vem točno katero olje je in po e-Bayu je 68€ 2l in si ga sedaj lahko tudi sam zamenjam, ker ni nobena znanost (2 vijaka sta spodaj - en za ven spustit in en za nivo). Èe kupim 3 kantice (6l), imam za 2x zamenjat in dam 210€ za olje + 20 za poštnino.
Na pooblaščenem servisu je pa 2l 100€, pa pač cca 40€ je menjava in pride ena menjava (3l) 190€.
Èe si sam zamenjaš prišparaš za par pirov, pa loh rečeš: "lej, sam sem olje zamenjal, pa še vedno dela!" ;)

alesz

Pa moraš nekam staro olje dat....posrfaj kolikom je naprimer uničenje enega olnega filtra......stvar moraš dat v posodo v svoj čist avto in nekam peljat,k nekomu ki je to pripravljen prevzet.....ekološko uredit seveda.

sl1

Na deponijo v lj peljem. Za 5l olja nikoli ne komplicirajo. Pač ko peljem kaj druge krame, peljem še olje. Zraven še kak star akumulator pa kake stare gume...

alesz

Ja,saj to hočem prikazat,poudarek je na" pelješ" ,torej na svoje stroške,če pa ti to dela nekdo drug je pa potrebno prišteti te stroške,vsa ta 3,14čkarija se nekje sešteva in v globalu so taki stroški kar precejšni.Èe drugače gledaš nekaj drugega,mene košta dvorišče ,nadomestilo mestnega zemljišča in osnovno zavarovanje vozil....5€ na dan,petek in svetek,soboto,nedeljo tudi na cerkveni praznik.....problem je pa da ima leto 365 dni.....

antasi

dokler ne poizkušaš preživeti s svojimi rokami-je vsak pameten.
nobeden ne računa stroškov, prevoz, bencin, nabava, vsak samo reče prišparal sem 200 eur ker sem doma olje zamenjal...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Jaz še GS-e peljem k pooblaščenem serviserju v Štorje, da naredi kar je potrebno.

ghost65

Citat od: antasi;246786dokler ne poizkušaš preživeti s svojimi rokami-je vsak pameten.
nobeden ne računa stroškov, prevoz, bencin, nabava, vsak samo reče prišparal sem 200 eur ker sem doma olje zamenjal...

Kaj kompliciraš,  doma mam 50 literski plastičen sod, menjam olje vsem v familiji, ko se napolne ga peljem kolegu. Vzeme polno, da prazno in voila. Drugače pa na odpad vsi vzemejo, če je treba plačat razgradnjo pa plačaš. Kolk je že to 2 ali 3 eur? Ja zelo veliko se prišpara če se mal znajdeš. Dostava je v večini spletnih trgovin na dom brezplačna.  Stvari, ki ostanejo pospraviš očistiš in ob priliki, ko pelješ ostale stvari na odpad odpelješ. Èe vidiš v vsaki stvari problem pol je res polno problemov. Delujem na podoben princip kot kolega. Ne znam vsega imam pa voljo se kaj naučiti in narediti. Zato vprašaš pogledaš kaj na spletu in ko enkrat znaš,  vidiš, da ti v glavnem prodajajo bučke in se skrivajo za visokokvalitetnimi servisi. Skrivajo svoje znanje in onemogočajo, da bi še kdo kaj sam postoril na račun nevednosti.

Vem da vse stane, kakšen  je tvoj poslovni model ne vem. Zaradi vsega, kar plačuješ jaz ne bom plačeval menjave olja, ki stane 20eur in ga zamenjaš po normativu za pol ure 200eur. Grem tja, kjer so cene sprejemljive ali naredim sam.

Kolega, ki je menjal olje v menjalniku sprašujem a je bil to avtomatski ali  robotiziran menjalnik?  Na koliko se menja olje in če ni skrivnost katero olje je notri.

Sem mel isto težavo z BMW jem. Original in samo na servisu. Hvala bogu obstajajo forumi.  Na koncu ugotoviš, da je vse v specifikaciji olja,  ki ga lahko brez težav dobiš po smešni ceni. Priznam nevednost stane.

Vsak se odloči po svoje. Eni z biznisom eni drugače, vsi imate po svoje prav. Ne težim in prepričujem, da je to prava pot jaz delam tako in vidim da nisem edini. :BigThumbs:

casper

Citat od: ghost65;246799...

:emot112:

sl1

Gre za klasičen avtomatik, ki je pri 120-konjskem bluehdi 1.6. Olje je pa JWS 3324 9734.R7.
To je nizkovizkozno sintetično olje za novejše avtomatike - stari so imeli visokoviskozno.
Glede tega sem doktoriral in ugotovil, da tudi specifikacije so precej široke oz. na nekaterih oljih pišejo vse specifikacije kar ziher ni v redu - ne more biti eno in isto olje za nizko in visokoviskozne menjalnike in ljudem se je menjalnik pokvaril v roku enega leta, ko so nalili noter napačno olje. Pa tudi obstajajo JWS3324 mineralna olja, celo AISIN ga ima in ga noter nalivajo znani strokovnjaki v Lescah, vendar jaz sem raje dal noter originalnega, ker je sintetično in nisem hotel mešat. Štos je namreč da pri menjavi lahko zamenjaš samo pol olja. Tako da moraš ene 3x zamenjat, da imaš praktično vse zamenjano.
Skratka - doktorat. Doktoriral sem pa zato, ker so mi najprej rekli, da me bo menjava prišla 360€, kar ni tako malo samo za menjavo nekega olja in sem začel raziskovati če se da isti rezultat dobiti ceneje. Na koncu se je izkazalo, da so mislili, da je 1L 100€ - spregledali so, da je olje v 2L posodi. Tako je bilo olje 150€ namesto 300€.
In ravno tako so bili vsi povsod kamor sem klical skrivnostni in niso želeli povedati niti katera specifikacija mora biti za ta menjalnik niti ali nalivajo sintetiko ali ne itd. Skrivajo info, da si človek ne upa sam pomagati, da ne bo kaj zafrknil.
Tako da sem tam poslikal kantice in poiskal po netu in objavil vse na forumu, da lahko še kdo ceneje skoz pride. :) Èe želi seveda - nikogar nič ne silim.

ghost65

Sl1 neizmerno sem vesel, ko preberem takšen odgovor. :emot112: :emot112: :emot112: .

Samo hvala lahko rečem in še enkrat hvala. Lp aja po novem Nindžaaaa 😎😎.

sl1

Aja pa še to - uradno menjava nikoli ni predpisana in naj bi menjalnik zdržal cca 250.000 km - naj bi bila to njegova življenska doba.
Èe uporabljaš mineralno olje, potem bi ga moral menjati na 60.000, če sintetično, pa na 100.000. Èe si že precej preko teh meja (recimo 2x toliko) je pa bolje, da pustiš pri miru, ker boš z menjavo odlimal usedline in se bodo ventili v hidro bloku zamašili in ne bo več hotel šaltati. Z menjavami olja zdrži tudi 400.000 baje.
To je nekako povzetek mojega surfanja po internetu.
Drugače je pa ninða mehanik, ki ima doma "pod kozolcem" delavnico. Jaz pa nisem mehanik, sem samo navdušenec - ninða wannabe. :)

antasi

Citat od: ghost65;246799Kaj kompliciraš,  doma mam 50 literski plastičen sod, menjam olje vsem v familiji, ko se napolne ga peljem kolegu. Vzeme polno, da prazno in voila. Drugače pa na odpad vsi vzemejo, če je treba plačat razgradnjo pa plačaš. Kolk je že to 2 ali 3 eur? Ja zelo veliko se prišpara če se mal znajdeš. Dostava je v večini spletnih trgovin na dom brezplačna.  Stvari, ki ostanejo pospraviš očistiš in ob priliki, ko pelješ ostale stvari na odpad odpelješ. Èe vidiš v vsaki stvari problem pol je res polno problemov. Delujem na podoben princip kot kolega. Ne znam vsega imam pa voljo se kaj naučiti in narediti. Zato vprašaš pogledaš kaj na spletu in ko enkrat znaš,  vidiš, da ti v glavnem prodajajo bučke in se skrivajo za visokokvalitetnimi servisi. Skrivajo svoje znanje in onemogočajo, da bi še kdo kaj sam postoril na račun nevednosti.

Vem da vse stane, kakšen  je tvoj poslovni model ne vem. Zaradi vsega, kar plačuješ jaz ne bom plačeval menjave olja, ki stane 20eur in ga zamenjaš po normativu za pol ure 200eur. Grem tja, kjer so cene sprejemljive ali naredim sam.

Kolega, ki je menjal olje v menjalniku sprašujem a je bil to avtomatski ali  robotiziran menjalnik?  Na koliko se menja olje in če ni skrivnost katero olje je notri.

Sem mel isto težavo z BMW jem. Original in samo na servisu. Hvala bogu obstajajo forumi.  Na koncu ugotoviš, da je vse v specifikaciji olja,  ki ga lahko brez težav dobiš po smešni ceni. Priznam nevednost stane.

Vsak se odloči po svoje. Eni z biznisom eni drugače, vsi imate po svoje prav. Ne težim in prepričujem, da je to prava pot jaz delam tako in vidim da nisem edini. :BigThumbs:

Saj če bereš bmw forum, ti je hitro jasno, da ne moreš bit uspešen ninða in hkrati vedno prišparat. Sodoben avto-bmw je preveč kompleksen, da bi se ninðe učile na njem, ker hitro narediš preveč napak-npr.ravno pri vzdrževanju avt.menjalnika. Še sreča, da ne vozimo sodobne avte, ampak citrojena.
Sedaj bo seveda odgovor, da mehaniki skrivajo podatke, pa da nič ni težko..
Res je , potem , ko se naučiš, ni nič več težko. Saj baje še celo mehaniki morajo hodit v šolo, čeprav ponavadi ne rabijo magisterija.
Pa ne zdaj odgovarjat meni, ampak forumu, ker jaz nisem kriv, da pišem tukaj, ampak je forum kriv.
To pomeni, da jaz pišem na splošno in ne tebi, prav tako prosim, da ne pisat meni ampak g.forumu. Razumljivo?
Ker jaz nimam nič proti tebi in nič s teboj.
Sem pa vesel, da ljudje (ne ti) prešaltajo iz bmwja na citrojen.
Ravno zadovoljstvo lastnikov z avtom je zadnje času na psu z bmjwjem. to mislim predvsem na bmwje, ki so v večini uvoženi in v večini preko 200.000km, kar je za novejše bmwje že kritična  številka za vzdrževanje...
čeprav ko pogledaš takega bmwja, je od zunaj in znotraj ko nov in z dobrimi 100.000 km na števcu...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlikovski

Jaz sem od servisa dobil info da je kao nad 180.000km avtomatik zrel za menjavo po tovarniških normativih, zato pa so kao ''lifetime'' olja.
In kot si napisal, če bi narod menajval na 60.000 bi menjalniki držali veliko več.

Matej89

Mi lahk kdo da od te ninje kontakt pa lokacijo?

sl1