BlueHDI - UREA + service +engine failure

Začel/a buxter, Maj 08, 2018, 05:07:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mihado

Citat od: Godfather86;2675759818559280 je koda rezervoarja. Ceneje od 800€ ga nisem našel...

Sj ga tudi ne boš, razen rabljenega.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Godfather86

Vozim, pa pri avtu iz tujine se jim fučka za dodatno garancijo, niti je ni mogoče doplačati.

gule

Ah ta tujina. Kriva za vse naše probleme. Ureo, emigrante, korono...vedno drugi, nigdar mi sami.

dvorjan

Citat od: Godfather86;2675759818559280 je koda rezervoarja. Ceneje od 800€ ga nisem našel...

Ja, tale pa mislim da res nima se ponaredka (zaenkrat).

Ceprav to je ze novejsa razlicica tanka (ki naj ne bi tako veselo crkovala kot predhodnica z 080 na koncu).

Ce se ti da malce igrati, poberi tank z vozila in ga nesi kakemu elektricarju, da pogleda, ce se da crpalko v njem popraviti.

Mogoce pa se prej najprej preveris konektorje, ce dobro drzijo - odklopis in priklopis nazaj, se zgodi, da se kaj zmiga pa je slabsi stik, pride kaj umazanije vmes itd.

Lahko pa tegale vprasas za ceno:
https://bartebben.com/parts/CITROEN/c4-picasso/fuel-systeem/tank-fuel/hdi-2.0-16v-ahx-ah01-dw10fd-adblue-tank-mgic-scr01-cem00.html
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Ja, če čas ni nič vreden popravljaj in raziskuj. Èe, je, pa kupi novo.

Godfather86

Kupim novega, pa čez dve leti spet novega....
Zakonsko dati, da vse okvare pri eko zadevah sodijo pod garancijo za življenjsko dobo avtomobila. Pa naj si proizvajalci sami določijo koliko je to, trg pa bo naredil selekcijo.

dvorjan

Sistemi s secnino UREA crkujejo prav pri vseh proizvajalcih, nobena znamka ni imuna nanje, pa naj bo to Audi ali Mercedes. Gre za nekaj novega (tehnolosko gledano) in je se veliko porodnih tezav.

alesz

CitatZakonsko dati, da vse okvare pri eko zadevah sodijo pod garancijo za življenjsko dobo avtomobila
......vsaj prometnega davka bi lahko oprostili te zadeve....!

antasi

Zato pa kupiš HDI do l.2011 ki nima tega eko sranja ali pa
novejši avto do 2 leti star in plačaš podaljšano garancijo cca 400eur za 5 let garancije.
V vsakem primeru je strošek.
Mi je pa zanimivo spremljat srbski citro forum, kjer se trenutno vsi strinjajo, z našim forumašem info vred, kako je duh spačkizma umrl, ker nimajo denarja za obisk teh svetovnih srečanj, kjer je vstopnina več kot 100eur. Vsi namreč vozijo dnevne avte za par 100 eur. Podobno je bilo v Mariboru 1986 ko smo prišli s spački vrednimi par 100 tedanjih mark, tujci pa s starimi citroeni za par 10.000..
Sedaj smo pa mi ti tujci, proti tem bivšim bratskim državam.
Mi tukaj kupujemo avte za 15 do 25000 eur in potem jamramo kako drago je vzdrževanje. Še malo, pa si bomo začeli označevati na radensko s črtico do kod smo jo spili.
Itak da imamo čez 1000eur plače če si lahko privoščimo nove avte in kaj je potem par 100e za vzdrževanje
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

Citat od: dvorjan;267694Sistemi s secnino UREA crkujejo prav pri vseh proizvajalcih, nobena znamka ni imuna nanje, pa naj bo to Audi ali Mercedes. Gre za nekaj novega (tehnolosko gledano) in je se veliko porodnih tezav.

Ne bo držalo popolnoma. Mercedes-Benz, že od Eur 4 ima to zadevo in ni problematična. Tudi tovornjaki, že dolgo to imajo...

dvorjan

antasi

Pol pa rabljenga tovornjaka kupit, ker za mercedeza ni dnarja.
Bajdevej pri novejsih merc.dizlih pa crkujejo šobe ki so tut jurja plus..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

Dvorjan saj ne rečem, da je bezgrešen pri Mercu. Niti slučajno. Ampak moja interna statistika pravi, da se je od 10 prodanih Citroenov z tem sistemom,  8 vrnilo v servis. Ker, pa sem servisiral tudi druge znamke( ja tudi novejši Mercedesi so bili), pa nikdar nisem imel takšne okvare. Eto. Mogoče, so pa kot čisto novi imeli probleme, pa so ih že drugi serviserji rešili.

Pa še nekaj, se dobro spomnim starih debat na to temo, ko so neki tvrdili, da je vsak Ad Blue/Urea ista. Zdaj, pa zadeve crkujejo...zakaj nekaj?

gule

Citat od: antasi;267697Zato pa kupiš HDI do l.2011 ki nima tega eko sranja ali pa
novejši avto do 2 leti star in plačaš podaljšano garancijo cca 400eur za 5 let garancije.
V vsakem primeru je strošek.
Mi je pa zanimivo spremljat srbski citro forum, kjer se trenutno vsi strinjajo, z našim forumašem info vred, kako je duh spačkizma umrl, ker nimajo denarja za obisk teh svetovnih srečanj, kjer je vstopnina več kot 100eur. Vsi namreč vozijo dnevne avte za par 100 eur. Podobno je bilo v Mariboru 1986 ko smo prišli s spački vrednimi par 100 tedanjih mark, tujci pa s starimi citroeni za par 10.000..
Sedaj smo pa mi ti tujci, proti tem bivšim bratskim državam.
Mi tukaj kupujemo avte za 15 do 25000 eur in potem jamramo kako drago je vzdrževanje. Še malo, pa si bomo začeli označevati na radensko s črtico do kod smo jo spili.
Itak da imamo čez 1000eur plače če si lahko privoščimo nove avte in kaj je potem par 100e za vzdrževanje

Ti imaš vedno neke raziskave. Ti bom jaz napisal, kako je, ker odlično poznam razmere v vseh ex. republikah.

Situacija je kot v tistem vicu, ko je možakar prišel v pekel in so vsi kadili v dreku. Torej Slovenija...drek do pasu, Hrvaška do jošk, BiH do grla, Srbija do nosa, Kosovo in Makedonija do očk.

Zdaj, pa vsi skupaj čakamo na komando glavnega Vraga-zaronite!