BlueHDI - UREA + service +engine failure

Začel/a buxter, Maj 08, 2018, 05:07:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Godfather86

Opazil sem da mi gorita samo service lučka in pa urea. Ponavadi zraven gori še za motor?
Je to kakšna druga napaka potem lahko?

gule

Vse je možno, baje tudi lesen štedilnik.

dvorjan

Citat od: Godfather86;267764Opazil sem da mi gorita samo service lučka in pa urea. Ponavadi zraven gori še za motor?
Je to kakšna druga napaka potem lahko?

Èim gori lučka UREA, bo nekaj na tem sistemu. Èe se še ni, se bo prej ali slej prižgala tudi lučka za motor in napis Engine Fault. A kilometre, po katerih ne bo več vžgal, že odšteva?

Èe imaš bralnik OBD kod, lahko preveriš kodo napake.

P20E8 je za večino stvari na sistemu UREA (pogosto, ko crkne črpalka).
P2047 je pa za šobo sistema UREA.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Godfather86

P20E8 mi javlja pa izginja. Je že odšteval pa nehal.... Bomo videli naslednji teden ko sem dobil termin...

gule

Èe gori lučka in servis, brez motorne napake, je potrebno doliti Ureo. A si napisal, da odšteva km?

Godfather86

Urea je bila dolita 3000 km nazaj. Je odštevalno, sedaj je nehalo in trenutno ne sveti nič...

dvorjan

Citat od: Godfather86;267779P20E8 mi javlja pa izginja. Je že odšteval pa nehal....

To je tudi meni delal ene 14 dni, no potem je pa crpalka vzela konec.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Godfather86

jumper1

Citat od: gule;267706Ne bo držalo popolnoma. Mercedes-Benz, že od Eur 4 ima to zadevo in ni problematična. Tudi tovornjaki, že dolgo to imajo...

Tudi kamioni imajo probleme s tem ampak tam so malo drugačne cifre za popravilo naprimer črpalka 5000€.Kako pa veš da ima mercedes adblue,na picassotu si trdil da če ima ročke zraven volana ima robota?!