BlueHDI - UREA + service +engine failure

Začel/a buxter, Maj 08, 2018, 05:07:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Matej89

Ja samo spusca ne! Ker gledam in je tekocine isto...

Matej89

Citat od: mihado;2620706.1. imam zmenjeno da mi to uredijo. Bom vprasal za Start-Stop, ker mene tudi to moti.

Si lahko izklopil adblue? Startstop? Dans si mel ane ?

mihado

Crkne pumpa, ki se jo pa ne da posebi zamenjati. In je potrebno menjati komplet posodo.

Poštar

Z nekim razlogom so že menjali kataloške številke. Tudi če je trenutno vredu bi sam v primeru faliranega kosa, ki to še bo in je montiran na vozilu, toliko časa moril, dokler ne bi menjali ta dele z novo kat. št.

mihado

Citat od: Matej89;262388Si lahko izklopil adblue? Startstop? Dans si mel ane ?

Dans sem peljal avto ja. Jutri ali v sredo bo končan.

bingo

A kdo ve, ali se garancije na te "problematične" dele podaljšajo ?

Scorp84

Ne vem ce cisto crkne pumpa, mislim da imajo nekje drugje napako oziroma da je vse obcutljivo na mrat. Zdaj 2x ko sem sel iz -0 na toplo, danes npr. na obalo kjer je bilo toplo, je pumpa zacela delati in posledicno so se lucke ugasnile kot tudi lucka za motor in cel dan ni bilo napake pa sem konkretno kilometrino naredil. Pa nisem nic posegal v avto, ker sem sumil da more biti nekaj na tem. Prav tako v servisu kjer imajo delavnico ogreto nad 15 stopinj jim je vse delovalo med testom, ko sem zapeljal domov kjer je bolj mrzlo, je odpovedala, posledicno dobil lucke. Se bojim da tudi z novo posodo ne bo nic boljse, par let mir in to je to. Nekako tudi upam da so servisi dobili od dobavitelja slabo mesanico adblua ki vsebuje vec vode, kar bi nekako znalo razloziti, da nam to zimo vsem, predvidevam da smo vsi pri pooblascencu servisirali imamo to napako ravno zdaj ko je udarila zima.

mihado

Nevem ce mraz kaj vpliva na to. Meni se je zacelo pred tremi tedni vse skupaj. Zacelo se je tako, da so se obe lucki vzgali in goreli 3 dni. Potem je najprej ugasnala urea lucka potem je naslednji dan ugasnala se lucka za motor. Nakar so se naslednji dan zopet vžgale obe lučki in potem spet izmenicno ugasnili. Zdaj mi pa že 10 dni ne gori nobena lučka več, kot da je vse OK. Ampak so mi na dveh pooblaščencih povedali, da se bo slej ko prej zopet prižgalo.

Scorp84

Ne vem mede zdej to ker na toplem dela na mrlzem ne. Zdej sem dal ad blue ven kjer bo -10 al vec pa da vidimo, kako zadeva drzi. Naslednjo stopnjo dam v skrinjo na -15 pa se v drugo kjer mam -20 pa da vidimo kako drzi ta adblue :).

gule

Ad Blue zmrzuje, sistem ima dodaten grelec, da to omili. Dejstvo, je, da zadeva ponavadi štrajka, ko je mrzlo. Pri meni se je to dogajalo, pri čisto novih avtih.

xtimex

Iz tega sledi, če imaš garažo si na varni strani, ....m ti tak tehnološko-ekološki napredek.
Potem res ni druge kot to sranje izklopit, pa imaš potem mir.

Scorp84

Citat od: gule;262404Ad Blue zmrzuje, sistem ima dodaten grelec, da to omili. Dejstvo, je, da zadeva ponavadi štrajka, ko je mrzlo. Pri meni se je to dogajalo, pri čisto novih avtih.

Ne zmrzuje, je bila zunaj kanta z 10l adblua notri pa niti koscka ledu, je pa bilo vsaj -10 zunaj. Ponoc tudi stresel kanto pa tudi kapljice na stenah niso zmrznile. Se vedno pa ne izkljucujem moznost, da se je v avtu pac toliko vode nabralo in zdaj zmrzuje.

mihado

Citat od: xtimex;262405Iz tega sledi, če imaš garažo si na varni strani, ....m ti tak tehnološko-ekološki napredek.
Potem res ni druge kot to sranje izklopit, pa imaš potem mir.

Tako.

gule

Citat od: Scorp84;262408Ne zmrzuje, je bila zunaj kanta z 10l adblua notri pa niti koscka ledu, je pa bilo vsaj -10 zunaj. Ponoc tudi stresel kanto pa tudi kapljice na stenah niso zmrznile. Se vedno pa ne izkljucujem moznost, da se je v avtu pac toliko vode nabralo in zdaj zmrzuje.

Ad Blue zmrzuje. -10 ni neka temperatura.

Poštar

Normalno, da zmrzuje. Glede na to, da  AdBlue sestavlja 32.5% sintetične sečnine in 67.5% deionizirane vode, mešanica kristalizira pri -11 stopinjah. Niti ne rabiš ledene zaplate, dovolj so kristalizirani delci medija, ki mašijo injektor kar preprečuje pravilno doziranje.