Èojko je dobil hidravličarja

Začel/a Čojko, Februar 20, 2017, 10:26:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Zanimivo, kako smo si različni. Jaz pokrov motorja odpiram samo ob servisu ali pa pregledu nivoja tekočin :funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

HidroThorax

Citat od: ModelJT;231013Ma mi je zanimivo to temo brati. Prejsnji lastnik govori kako on to vse menja ker ga moti da ni v nulo, novi pa kaze kako je komplet motor masten povosd. haha

Evo, da še bolj podrobno opišem situacijo in zakaj ni "u nulo" porihtan. Ko sem ga okrobra kupil sem takoj pri:
270 473 km zamenjal (motorno olje, vse filtre, amortizerje na prtljažniku)
Takrat sem ga tudi prvic imel na dvigalu in takrat ni bil nič masten odspodaj kot zdaj samo malo je rosil po desni strani zato tudi nisem takoj narocil tesnil. Očitno so ga pred prodajo fajn očistili...
270 540 km menjava olja v menjalniku
271 348 km (menjava levega končnika, menjava desnega bovdna in vodila ročne)
Ročna je normalno delala, bila pa je malo "zarustana" in sem jo zato zamenjal.
271 696 km menjava nosilca motorja, menjava akumulatorja.
Avto je normalno vžigal je pa akumulator imel še 480 A zagonskega toka in sem ga zamenjal, da ne bi slučajno bilo težav ob mrzlem vremenu.

272 930 km še enkrat zamenjal olje in filter, zato ker sem na malo daljšem potovanju ob preverjanju nivoja imel samo še malo pod polovico olja in sem pač na bencinski kupil njihovo 5w40 olje. Ko sem prišel nazaj sem pa takoj naredil zamenjavo, da je celo Totalovo noter. Èudno, da ni noben opazil na slikah, da ni original filter olja gor, ko ste vsi taki "strokovnjaki". Original pa ni zato ker sem za vsak slučaj kupil olje in filter če ga slučajno ne bi imeli na servisu...

273 314 km lexia pokazala okvaro senzorja odmične gredi...bojda bi lahko avto imel težav pri vžigu. Ni jih imel ampak sem kljub temu zamenjal senzor odmične in še zraven senzor glavne gredi, ko se že menja...

Pa vmes je usnje bilo dvakrat očiščeno in nanešena zaščita. Vozilo pa prano vsaj enkrat na teden v ročni avtopralnici. Edino v hudem mrazu v avtomatski pralnici, da se še malo podvozje spere od soli.

No zdaj pa povej če obstaja še kak lastnik, ki menja vse našteto čeprav že po enem mesecu ve, da bo prodal avto? Nobenih opaznih težav ne bi bilo tudi če ne bi menjal vse našteto. Me glih zanima ker ga bol " u nulo" rihta tule gor.
Še Èojko sam je rekel, da če mu ne bi omenil da pušča olje sploh ne bi opazil dokler ga ne bi dal na dvigalo...Vem pa iz lastnih izkušenj, da ni lep občutek, ko kupiš avto pa ob prvem obisku servisa ugotoviš da so te "nasrali", zato pa vedno povem pošteno kak je pa če potem prodam al pa ne.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

HidroThorax

Citat od: CEPETKO;231020Niti blizu mojemu.
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=12597

Verjami ko da poliranje čez da bo blizu ali pa še bolje izgledal ko tvoj. Na vozilu praktično ni opazne praske, felgne isto skoraj brez praske...notri usnje zadaj novo, spredaj se pozna malo obrabe vendar nič pretiranega za +270k km. Na armaturo sem nanesel UV zaščito samo ni mastna tako kot tvoja. Po opremi in motorizaciji se pa strinjam, da ni niti blizu tvojemu je daleč naprej.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05

sl1

sl1

Drugače je pa to Concorde od avta. Ko bo zrihtan samo vozi in uživaj. :)

Čojko

To še vse pride na vrsto.
- puščanje olja
- senzor za nivo tekočine za pranje stekel
- verjetno bom celo namontiral ventilčke s senzorji
- voznikov sedež ne deluje gretje
- popolni pregled z zgornjim bo pri Jerovšku
- nove bunke in morda še hidravlično olje - Novak
- pranje motorja verjetno v lastni režiji, vkljucno z mazanjem vitalnih delov, spraj za kkonektorje
- poliranje (CPETKO, ker je s Ptuja, kjer imam svaka)
- navigacija je še iz leta 2008 (tu računam na Madmana)

æe pa bo še kaj bomo pa sproti videli. Avto je vrhunski, kupil za mali denar oz. zamenjal s 3 leta starejšim Plurielom, pa še mi je nekaj ostalo, tako da mi ni težko še kaj investirati vanj, da bo kot se šika.:BigThumbs:

HidroThorax

Citat od: Èojko;231035To še vse pride na vrsto.
- puščanje olja
- senzor za nivo tekočine za pranje stekel
- verjetno bom celo namontiral ventilčke s senzorji
- voznikov sedež ne deluje gretje
- popolni pregled z zgornjim bo pri Jerovšku
- nove bunke in morda še hidravlično olje - Novak
- pranje motorja verjetno v lastni režiji, vkljucno z mazanjem vitalnih delov, spraj za kkonektorje
- poliranje (CPETKO, ker je s Ptuja, kjer imam svaka)
- navigacija je še iz leta 2008 (tu računam na Madmana)

æe pa bo še kaj bomo pa sproti videli. Avto je vrhunski, kupil za mali denar oz. zamenjal s 3 leta starejšim Plurielom, pa še mi je nekaj ostalo, tako da mi ni težko še kaj investirati vanj, da bo kot se šika.:BigThumbs:

Sem mislil, da si bil zmenjen ta ponedeljek pri Jerovšku. Sem se pa zadnjič pogovarjal z Jerovškom in odsvetuje menjavo originalnih bunk z IFHS-ovimi. Vsaj pri C6 je rekel, da so potem bili razočani po menjavi ker ni bilo več citro lebdenja. Drugače pa :BigThumbs:.

Čojko

Mah, ne vem æe je ravno tako. Zate je bil tudi mehak, zame pa katastrofalno neudoben. Pa tudi Jerovšek verjetno ne pozna razlike ko bi na enem avtu vse buče naenkrat menjal. Citroenove so 4x dražje, IFHS pa imajo 5 let garancije ali mislim, da je rekel 200 tkm.

Poleg tega pridejo gor še letne Michelinke.

Bom pa vse to nekoliko kasneje delal, ker imam sedaj neke druge bolj važne zadeve za uredit.

HidroThorax

Citat od: Èojko;231040Mah, ne vem æe je ravno tako. Zate je bil tudi mehak, zame pa katastrofalno neudoben. Pa tudi Jerovšek verjetno ne pozna razlike ko bi na enem avtu vse buče naenkrat menjal. Citroenove so 4x dražje, IFHS pa imajo 5 let garancije ali mislim, da je rekel 200 tkm.

Bom pa vse to nekoliko kasneje delal, ker imam sedaj neke druge bolj važne zadeve za uredit.

Ja ti ko si navajen na GS-e :). Drugače če primerjam z ostalimi hidravličarji katere sem vozil je takoj za C6 po udobju in sem mi dotični res ne zdi pretrd sploh pri relacijski vožnji se mi zdi da je še kr lepo plaval kljub kilometrom. Èe se upošteva popust je krogla "samo" še malo več ko 2x dražja.

Zeko124

Razlika med IFHS in originalom je, kakšna točno ti bo povedal Jerovšek (če se prav spomnim je nekaj omenjal večje grbine). Na C6 so IFHS in se zadeva zelo spodobno pelje, celo bi si upal trditi da je ta avto mehkejši od C5 serije III (ali pa sem imel samo jaz tak občutek).

V glavnem ti samo vozi in uživaj :BigThumbs:.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

GSclub

Moja izkušnja s kroglami C5: pred letom in pol smo kupili 12 let starega, malo čez 200tkm. Tudi meni se je zdel trd (pač GS in XM izkušnje). Merjenje pritiska je pokazalo, da je ta zanemarljivo zmanjšan. Sta pa manjkala oba zadnja gumi blažilnika - očitno sem čutil to...

antasi

Uh kak ste občutljivi.
Men je golf 2 trd
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

HidroThorax

Citat od: Èojko;231040Mah, ne vem æe je ravno tako. Zate je bil tudi mehak, zame pa katastrofalno neudoben. Pa tudi Jerovšek verjetno ne pozna razlike ko bi na enem avtu vse buče naenkrat menjal. Citroenove so 4x dražje, IFHS pa imajo 5 let garancije ali mislim, da je rekel 200 tkm.

Kolikor vem da Citroen na prvo vgradnjo 200k km ali 5 let garancije. IFHS-ove pa imajo samo 2 leti garancije. Tule: http://www.hidravlicnekrogle.si/

Čojko

Hvala, sem pogledal. Obstoječe so original 273tkm in 11 let. Menim, da.bodo tudi IHFS za cca. 5 let ok.
Je pa ful razlike 200 proti 50 eur.

HidroThorax

Citat od: Èojko;231140Hvala, sem pogledal. Obstoječe so original 273tkm in 11 let. Menim, da.bodo tudi IHFS za cca. 5 let ok.
Je pa ful razlike 200 proti 50 eur.

Zdržale bojo že 5 let. Sam lahko, da bo vožnja že v štartu bolj trda kot z originalnimi. Vem, da so cene za original dele večkrat navite sam tu pa pomoje mora vseeno biti razlika v kvaliteti.