Èojko je dobil hidravličarja

Začel/a Čojko, Februar 20, 2017, 10:26:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: HidroThorax;230694Zakaj pa servis menjalnika?...olje sem že zamenjal z izpiranjem.

Srečno vožnjo pa da ti služi :emot112: .

Ja avto ima preko 200 k kilometrov kdaj si olje menjal?

Čojko

Citat od: Dr. MadMan;230712Èojko zadj bova pa lahko imela Citroen V6 klub LOL.

:BigThumbs:Morda pa se nama bo pa še kdo pridružil :Hammer3:

Še malo zgodovine:
C5 je bil prvič registriran januarja 2006 in ima res popolnoma vso dodatno opremo razen JBL ozvočenja. Bil je službeno vozilo od direktorja Surovine iz Maribora tja do 200.000 km. Bil je bolj ali manj redno servisiran na uradnih Citroen servisih - večinoma na Avtocity iz MB. Sedaj tudi razumem zakaj so propadli.
Mislim, da je bilo leta 2012 ko ga je od firme kupil en njihov zaposleni, nekje okoli Rogaške in ga šraufal pod kozolcem - če ga sploh je.
Oktobra 2016 pri 270 tkm ga je kupil HidroThorax, je je pri Avtohiši Kos naredil servis, zamenjavo akumulatorja, zajle ročne, neke senzorje ipd., ter spiranje avtomatskega menjalnika pri Avtomehatroniki (al nekaj podobnega) za kar precej denarja. Baje, da pri izpiranju ni bilo opilkov.

V glavnem ga je ravno malo poštimal, pa mu je na pot prišla C6, z manj km, vendar "traktor", ki jo namerava porihtati,...

V nedeljo sem bil cel dan okoli "hidravličarja", namazal vse gibljive dele (zadnja desna vrata se skoraj niso dala odpreti - ni še nikoli noben dal na tečaj malo masti), posprejal s krownom, kar je površinsko načeto od korozije (minimalno za štajerski avto), pobral vse plastike nad motorjem, vključno z zračnim filtrom ipd, ter vse okopal, pregledal fino oljnat motor, s kontakt sprejem očistil vse spoje konektorjev, ki sem jih imel na dosegu, ter na koncu še zapeljal avto na most, ter vse pregledal od spodaj, kjer je res vse polno olja, alternator se kopa v olju,.. vse to sem očistil in pobrisal kolikor se je dalo, preveril nivo olja in zdaj vem, da je to res odličen avto, sploh glede na to, da sta v vseh teh letih in kilometrih prva lastnika tako slabo skrbela zanj.
Zaleten ni bil. Bilo je le manjše popravilo prednjega odbijača s traverzo.

V glavnem imam za porihtat to puščenje olja, senzor za količino vode v posodi za špricanje stekel, nadgradit navigacijo iz 2008 na nekaj novejšega, uredit gretje voznikovega sedeža (če ne bo preveč drago), saj naj bi bila potrgana mreža, ter zamenjat vseh 6 hidravličnih krogel.

Krogle dobim na Autonovi (pri Novaku) za 319 EUR vseh 6, vse skupaj pa bo naredil Jerovšek v ponedeljek.

V glavnem, da bo to popoln avto. In če to delaš iskreno in iz ljubezni lahko "kup pleha" dobi tudi dušo!

Moji otroci so že sedaj popolnoma navdušeni nad njim, žene pa še nisem zapeljal z njim. Moram najprej poiskati en tapravi in poseben kraj.:AngelPray:

Xandrej

Aha je menjal olje zdaj. Odlično. Poštimaj ga v nulo pa samo furaj... Daj mu 100 noter pa bo špilal še 100 let...

Zeko124

Citat od: Èojko;230730Krogle dobim na Autonovi (pri Novaku) za 319 EUR vseh 6, vse skupaj pa bo naredil Jerovšek v ponedeljek.

Èestitke za nakup in srečno vožnjo :BigThumbs:!

Ampak če bi bil jaz Jerovšek, bi te en mal v pi*do sunu. :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

CEPETKO

Je tako tipi top in spedenan kot je moj?  Takega ni nikjer verjetno. Spredaj pa mrežo pred kondenzator naredi kot sem jaz pa imaš večni mir z klimo.
Citroen - kreative tehnoloži.

xantos

Èe Citroen nima 10 kugel sploh ni Citroen hehehehehe. :Hammer3:

Srečno vožnjo!
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

HidroThorax

Citat od: Xandrej;230731Aha je menjal olje zdaj. Odlično. Poštimaj ga v nulo pa samo furaj... Daj mu 100 noter pa bo špilal še 100 let...

Pri 270 540 km če smo natančni. Olje še ni bilo menjano prej, je pa bilo čisto brez opilkov kateri bi nakazovali na obrabo menjalnika. Mojster pri Avtomehatroniki je rekel da deluje v nulo.

Citat od: Èojko;230730V glavnem ga je ravno malo poštimal, pa mu je na pot prišla C6, z manj km, vendar "traktor", ki jo namerava porihtati,...

V nedeljo sem bil cel dan okoli "hidravličarja", namazal vse gibljive dele (zadnja desna vrata se skoraj niso dala odpreti...

Èeprav sem rekel, da ne bom nikoli več imel dizla sem naredil izjemo in zopet po štirih letih še enkrat kupil C6, bo par kar nekaj zadev za porihtati poleg velikega servisa, je pa  drugače zunaj in znotraj "kot nov". Èudno, da so zaštekala vrata ker sem jih v soboto zjutraj še normalno odprl, ko sem pregledoval predale  v vozilu, da ne bi kaj pozabil notri.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

zlikovski

Èe bi ti vido opiljke not, potem ti tega avte nite več nebi videl, bi bil zdavnaj menjan menjalnik ali pa koline :D

Bi bil zraven ko so menjavali olje, in bi ga nesel ven na sonce bi videl površino tako mavrična, to je od ''obrabe materiala'' podomače poivedano spolirano železo.

Čojko

Citat od: Zeko124;230732Ampak če bi bil jaz Jerovšek, bi te en mal v pi*do sunu. :Hammer3:

Uh, sam negativizem.

Jerovšek na stare hidravličarje montira rabljene kugle, ker ljudje niso pripravljeni plačati 200 EUR za original Citroenovo. Na drugi strani pa je Novak - distributer za SLO, kjer pa so po cca. 50 EUR/kos. :Hammer3:

Danes je res težko malo poiskat,....:Hammer3:

Èe bi Jerovšek imel te kugle na zalogi mi meni ne bi bilo potrebno toliko logistike delati.
In če bi sam imel Citroen servis res ne bi dovolil strankam, da nosijo svoj material, ki ga jaz vgrajujem - odgovornost, ter na to dam še garancijo - delovanje več sklopov (olje iz Lidla,..). Je pa treba imeti na servisu poštene cene za pošteno robo in storitev.

xpuser

andraž

In bo mir vsaj za 5 let. Saj je v tem štos. Vsaj zame je tako.

xpuser

Ja samo nemoreš rečt dobro sem kupil potem pa gor zmetat pol vrednosti avta.

Čojko

Citat od: xpuser;230796To boš še jurja zmetal nanj.
Ja, in to bo skupno še vedno v okviru vsakega obstoječega porihtanega GS, ki jih imam za hobi.

Pa tudi poraba goriva me sploh ne moti. Odličen avto za naše družinske potrebe:BigThumbs:

antasi

čojko je eden redkih danes, ki si kupi avto, katerega si želi.
pa saj bo tudi on videl, ko bo imel družino:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB