Èojko je dobil hidravličarja

Začel/a Čojko, Februar 20, 2017, 10:26:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

S kroglami sem morda res pretiraval in bi stare še bile, sem pa sedaj miren za obdobje, ko ga bom vozil.

Dobil je nove Michelinke, ki tresejo.:Hammer3: Bo treba nazaj do vulkanizerja .

Bil tudi končno pri Jerovšku. Se zdaj čaka tri tedne,...  
Olje je teklo iz elektroventila (kar iz konektorja ven) in ker je vse okrog mastno se je pobrisalo kolikor se je dalo in upajmo da je to to. Zamenjal še bovden, vodilo bovdna in zajlo leve ročne ter en zaščitni meh valja zadaj iz katerega je kapljalo (mehanska poškodba), ter še nekaj potrošnega materiala v obliki metlic brisalcev, malo olja in razni čepki.

S storitvijo sem izjemno zadovoljen, pa tudi zelo vesel, da so imeli na zalogi ta elektroventil. Se res splača porabiti en dan za tak servis:BigThumbs:

skrt3

Z mojimi Kumho sem se trikrat vrnil do vulkanizerja na AMZS, da so kolkrtolko mirne... Se vedno mal tresejo, ma mogoce sem tudi jaz preobcutljiv

gregor

Elektromagnetni ventil za hydractive?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

andraž

Kdo je že trdil, da C5II ni zahteven za centriranje?

xpuser

Citat od: Èojko;232349Bil tudi končno pri Jerovšku. Se zdaj čaka tri tedne,...  

Saj je že kar nekaj časa.

HidroThorax

Citat od: Èojko;232349S kroglami sem morda res pretiraval in bi stare še bile, sem pa sedaj miren za obdobje, ko ga bom vozil.

Dobil je nove Michelinke, ki tresejo.:Hammer3: Bo treba nazaj do vulkanizerja .

Bil tudi končno pri Jerovšku. Se zdaj čaka tri tedne,...  
Olje je teklo iz elektroventila (kar iz konektorja ven) in ker je vse okrog mastno se je pobrisalo kolikor se je dalo in upajmo da je to to. Zamenjal še bovden, vodilo bovdna in zajlo leve ročne ter en zaščitni meh valja zadaj iz katerega je kapljalo (mehanska poškodba), ter še nekaj potrošnega materiala v obliki metlic brisalcev, malo olja in razni čepki.

S storitvijo sem izjemno zadovoljen, pa tudi zelo vesel, da so imeli na zalogi ta elektroventil. Se res splača porabiti en dan za tak servis:BigThumbs:

Nevem če sam iz elektroventila spušča, saj sem ti reko, da sem vmes tud rabil dolivat motorno olje. Èudno mi je da je hin ročna..lani novembra pa 4000 km nazaj je po mnenju mehanika na uradnem servisu bila še čisto dobra, ko sem jo menjal na desni strani. Zadnji cilinder pa tudi takrat ni bil videti poškodovan pa, da bi kej spuščal. Jerovšek vedno dokaže, da je pravi naslov za takšne avtomobile :BigThumbs: .
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Mike666

Ste  že razmišljali o nakupu avta?  ;)

Xandrej

Ja ax ali pa zx naj kupi... :Hammer3::Hammer3::Hammer3: Res čudno za avto ko ma 300 jurjev...

HidroThorax

Citat od: Xandrej;232501Ja ax ali pa zx naj kupi... :Hammer3::Hammer3::Hammer3: Res čudno za avto ko ma 300 jurjev...

Ni nič čudno za avto s 300k km prevoženimi, da se kvari...je pa čudno ja da je cilinder bil popolnoma suh zdej pa kar naenkrat spušča...ponavadi začne prej rositi al pa kaj ane?
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Lovro

Bo kmalu Èojko objavil oglas: "prodam nepremičnino z razgledom proti Slavniku". :emot77:

Malo heca. Èojko je vztrajen, ga bo že ukrotil, upam, da s čim manj stroški, vsaj jaz mu tako želim.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Pa meni je to jasno da pri 300 k bo treba nekaj naredit če hočeš met v nulo... Mam soseda ki je po naročil dal naredit dacio sandero se pravi brez servovolana, brez vsega, volan sedeži motor pa 4 kole... Da nebo kaj crknilo... :Hammer3::Hammer3::Hammer3:

Čojko

Zaenkrat zgleda, da je bilo to to. Običajno se zamenja obe zajli za ročno, saj sta verjetno tam tam, da ni dvojnega dela. Korozija dela svoje, zato so na zadnjih kolesih veliko manj obremenjene kot tu na sprednjih.
Guma okoli hidravličnega cilindra na zadnji desni strani je imela dve verjetno mehanski minimalni luknjici. Cena minimalna zato smo tudi zamenjali. Pri C5III so toliko šparali, da ni povratka in se cilindri ne mažejo, zato tudi prej crknejo, kjer je potrebno zamenjati vse skupaj (kuglo s cilindrom).
Kar se tiče pokrovov ventilov ni posebej tesnila, le komplet, zato tudi taka cena, kot je pisal HidroThorax. Zgleda, da ne puščajo, le kaj oljne pare se morda tam ustvari, sicer pa je bilo vse od olja zaradi puščanja prednjega elektroventila in je težko še kaj locirat.
Pri Jerovšku je poleg odličnega servisa fantov, ki obvladajo svoj posel še Toni, ki je vpet v vse skupaj in je za moj pogled odličen diagnostik (bistveno na servisu).

Čojko

Evo, prevozil ene 5 tkm in C5 lepo deluje. Le pri povratku sredinske zadnje kugle je gumijasta cevka puščala in smo jo za prvo silo skrajšali, ter dolili liter LDS. Bo zgleda potrebno ob priliki take zadeve malo preventivno premenjat.
Prednje diske imam postružene in nove ploščice. Predvsem na AC imam slab občutek na bremzi občasno mi celo zatrese. Kaj bi to lahko bilo? Zgolj diski, ali še kaj drugega? Poraba mešane vožnje in le malo mesta je slabih 11 litrov (10,8), kar je za tak avto za moj pogled kar sprejemljivo.

gule

Seveda so diski. Ih je zelo težko ravnomerno zbrusiti. Sami imamo to uslugo, a smo jo zaradi tega več, ali manj opustili. Zamenjaj diske, pa spet nove ploščice, če želiš, da ne trese.

Pa seveda, ko diske gor montiraš precizno očistiti mesto naseda diskov(četka za železo majka).

Dr. MadMan

Je novi diski (Zimmerman) so 120 EUR. Sem menjal kak mesec nazaj. Škoda cajta zgubljat z brušenjem.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si