Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

premza

Na forumih se nikoli ne vikamo.
Je pa prav, če smo spoštljivi.

Lobo77

Citat od: bakar;285283A se midva poznava ? Èe ne je primerno bolj vikanje kot tikanje.

OK, se opravičujem, niste preprodajalec. Žal se je oglas točno tak bral...

A Italijan pa je ? Ali se motim po 33tih letih v Citroenih...

Tisto okoli cen pa... ja, tud jaz se vsak dan čudim kakšne cene ljudje postavljajo... Predvsem s tem mislim vsaj 90% previsoke od dejanske vrednosti stanja avtov, ki jih prodajajo.

Ni problem se ne poznamo in zato vikamo, glede tega opravičilo z moje strani. 20 let nazaj sem bil bolj aktiven na italijanskih forumih in tam so se vsi tikali. Glede gsa ce je italijanski ali ne lahko samo rečem da sem ga jaz osebno kupil iz Avstrije od osebe katera se ze preko dvajset let ukvarja z citroeni. Ta ista oseba ga je kupila tudi v Avstriji.
Priznam da so mi domači bolj AX in BX zato nimam vasih izkušenj glede razlike modelov za razlicne trge. Jaz osebno sem zasledil nekaj stvari katere se mi niso zdele tipicne oziroma sem jih prvic mogoče opazil na gsa. Lahko samo rečem iz mojih izkušenj glede avstrijskega trga da so nekatera vozila prirejena izključno za avstrijski trg. Imam Mazdo v garaži katera je taki primer. Sem pa vedno vesel če me lahko nekdo nauči kaj novega. Kaj vam pravi da bi bil gsa italijanski?

In se za vse druge, oglas je odstranjen ker sem dobil klic osebe iz foruma kateremu ni odgovarjalo kaj je bilo napisano. Pač je Slovenija majhna, samo to lahko napišem. Naslednjič ko bo kdo videl da se isti gsa slučajno kje prodajat, več ne bo v moji lasti. Dokler bo še v moji lasti ga več ne bom oglaševal, da spet ne pride do nepotrebni razburjanj.

Je pa še en GSA v kosih na Hrvaškem pod njuskalo če koga interesira da poiščete, ker jaz pač ne vem oglasa na forum prilimat.

Lep Pozdrav

Lobo77

Sem zasledil en Citroen BX zastonj v Avstriji, ce koga zanima.

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/citroen-bx14re-707564631/

Sem se probal dodati slike v primeru da link izgine a ocitno nimam pojma kako ker so premajhne.

antasi

dodatne žmigavce na blatnikih so imeli Italijanski Citroeni..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ModelJT

Tudi avstrijski dolocen cas izgleda. Pa 3 stop luc tudi ze v zacetku 90ih. Na treh sem ze videlk tako.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ZX16V

Prodaja ga zaradi selitve, kot skoraj vsi, in ima zelo malo prevozenih kar 193tkm, kar je zelo malo.
A je potem moj 806 HDi z 130tkm nov? 🤔

bakar

Citat od: ZX16V;285364Prodaja ga zaradi selitve, kot skoraj vsi, in ima zelo malo prevozenih kar 193tkm, kar je zelo malo.
A je potem moj 806 HDi z 130tkm nov? 🤔

Ne, tvoj HDI ima preveč kilometrov in predvideno že veliko problemov , ker je plod novodobnih konstruktorjev in inženjerov. CX ima relno gledano za njegova leta veliko kilometrov, po drugem pogledu pa se je glih ravno utekel.... Vsekakor so bili stari stroji prevideni za več kilometrov kot novodobni. in samo spekuliramo lahko kakšno življenje je imel ta CX v svojih letih. Dočim tvoh HDI ima vse kilometre in servise zabeležene. Èe kdo ne verjame ali sluti kaj narobe , ga vklopi na "računalnik" CXa pa ne moreš vklapljat in ne vidiš v nikakršnih podatkih , ki so dostopni kaj dejansko se je z njim dogajalo. OK, razen, da ali je domač ali je uvožen.

Pri starih strojih je kilometraža irelevantna. Recimo moj kamper je imel komaj 170000 km ko sem ga kupil , sedaj ima 190000 km, realna kilometraža pred generalko mojega motorja pa je preko milijon kilometrov. Seveda v zadnjih 20tih letih se je samo preprodajal in nihče ni delal servisev. Pa ga to ni toliko zbodlo, razen bosch pumpe in diz. Težave so bile (manjše ) z membrano na Bosch pumpi, ki ni bila od strani Mercedesa namenjena, da se menja pri tej mali kilometraži. Ampak, po 40tih letih je ta crknla od starosti. Bremze  in gume isto  od starosti. To je pa tudi vse kar ga je zmatralo in kar je bil mehanski strošek popravila v zadnjih 5 letih. Ne kilometri, leta. CX niso kilometri važni, je bolj starost. HDI ne bo dočakal starosti, ga bojo matral kilometri.

Tako, da tu se ne da primerjat jabolk in hrušk.

Ali je vreden ali ni  tega denarja napisanega v oglasu je pa druga zgodba...

GSclub

Bakar, domnevam, da primerja dva evasiona (oz. njegova klona), ne CX.

Čojko

Fiat je zelo dober primerek, če vse drži.

Lovro

Tale se vsake nekaj mesecev pojavi v oglasih. Je pa vedno isti lastnik.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Plesko123

Res je, vsaj od leta 2020 :) Takrat sem jo šel tudi gledat :)