Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Avto je videti lep, vsaj na slikah. Me pa čudi, da je imel zbiratelj vlečno kjuko, in strgan sedež. Se mi zdi en mal nakladanja.

bakar

Citat od: andraž;285473https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18773490&display=Citroen%20CX

"Posledice dolgega stanja odpravljene na servisu Citroen..."

hmmm... na sedežu pa Haynesova knjiga...

ZX16V

Kaj ti ves, verjetno so Citroen serviserji tam pozabili

bakar

:emot77:
Citat od: ZX16V;285511Kaj ti ves, verjetno so Citroen serviserji tam pozabili

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ModelJT

Tale je bila pa od mirca vcasih. Sfinga. Samo tole je gnilo do amena kukr se jaz spomnim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bakar

In se je spet vrnila na oglase, moja stara Dijana...

Malo zgodovine...

Leta 2011 sem jo kupil v Lendavi od vnuka prvega lastnika, ki jo je vozil od leta 1999. Neregistrirano ,ker se je nekaj pokvarilo, a z veljavnim tehničnim pregledom za 10 mesecev. Jo poservisiral, kaj več ni bilo možno, ker je bila že takrat precej prerjaveta. Rabil sem jo samo za eno zimo , za vozit v Celje in nazaj kjer sem vzel v najem delavnico , vsak dan po AC ... Leta 2012 sem preselil delavnico v Zreče in kupil DAKa za vozit. Dijana je obstala na suhem. Isto leto sem jo prodal za 500 eur, dodal zadnje plastične blatnike, montiral nov ispušni lonec, menjal vzmeti in dodal pod prtljažnika enemu gospodu iz Sarajeva, ki je delal v Ljubljani na inštitutu Jožef Štefan in je rabil avto da se vozi od doma na šiht. Tehnični pregled je on opravil, ne vem kako, prepis nisva delala... Èez leto, 2013 mi je za 500 eur vrnil Dijano in odšel v Anglijo. Dijana je bila že popolnoma pregnita, blatnike in prtljažnik ni menjal ampak nekam prodal, motorju je ropotala glavna gred in menjalnik je tulil. Neuporabna... Leta 2014 sem jo podaril znancu, plačal mi je pa takrat 300 eur za pragove, prtljažnik, pode, stebričke in nekaj kosov ravne pločevine. Jo  je on začel popravljat in kasneje, ker ni imel časa takšno napol povarjeno oddal naprej v Laško. Odkoder se je prodala naprej v Trebnje. Iz Trebnjega me je klical tedanji lastnik od katerega sem malo pred tem kupil enega Spačka, ko je videl prometno in moje ime v njej, če jo hočem nazaj za 300 eur. To je bilo leta 2015. Me ni zanimala in potem je kr kmalu prišel ta, ki je sedaj lastnik. Prvi njegov oglas objavljen na avtonetu je bil identično napisan kot je še sedaj. Z razliko da je bila samo ena slika. Slika Dijane na avtovleki na dvorišču pri takratnem prodajalcu v Trebnjem. Tisti dan slikana , ko jo je kupil za borih 300 eur. Malo kasneje je bil oglas spremenjen in slike , ki so še vedno na oglasu.

Nič mu ne zavidam, da jo ima. In če bo kdaj dobil kaj denarja za njo, potem je car.

Je pa v tem primeru precej razvidno, kakšno domišlijo imajo preprodajalci.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18822617&display=Citroen%20Dyane

PA še prosti spis prodajalca...

Prodam eno od redkih preživelih Cimos/Tomos Citroen Diano 6/LC letnik 80 z odličnim motorjem ki pa je malo vožen in dela kot nov ter vžge na pol ključa,tudi ostala mehanika in šasija dobra,avto je bil sicer malo vožen in registriran do 2015 pol se je pa začel postopoma obnavljat vendar brez dotalnega razkopavanja tako da se lahko ves čas sam prestavlja,zamenjan je že en original prag-drugi je nov zraven-tudi original novo dno prtljažnika je ze vstavljeno noter vendar treba se zrihtat do konca potrebno je še nabavit v primeru dobrega rihtanja se oba zadnja notranja blatnika/kosa-katere če jih imate tudi z veseljem kupim in pač kleparsko ves avto delno naredit medtem ko šasija in prednji del avta so ok,sam trenutno nimam časa in tudi morebitni kupec brez znanja je boljše da ga ne kupi saj je avto za zrihtat to naj bo vsakemu takoj brez ogleda jasno,sploh firbci in ki bi imeli za par evrov nov avto naj niti ne pokličejo saj jim je nabijanje pa pametovanje ter komentiranje odveč saj sem dal takrat za avto čez jurja,dela in delov je pa tudi8 že čez jurja in če jo prodam za to ceno in takemu ki razume ok če ne jo bom pa kot sedaj počasi rihtal dalje ker ta denar mi ni potreben pa tudi diane in lep spomin iz mladosti je čedalje manj,in zato če ima kdo kake dele takoj tudi kupim ker mi je avto vseč,nisem citroenovec čeprav imam se amija in-tudi viso club z takim motorjem vendar samo kot spomin na mladost ko sem imel take avte in dianca kar paše zraven saj prodaš oziroma po slovenskih cenah šenkaš tak avto samo 1x tako da kaki pametni ogledniki pa bi kupili če bi blo ko bi blo naj kar preskočijo zadevo,imam pa še dost novih in rabljenih odvečnih delov tudi spaček/diana/ami 2 dobre mašine ki kak del prodam tudi posebej,avto je pisan name,sem tretji lastnik in je vpisan v prometno homologiran starodobnik tako da so tudi odlični dokumenti in skoraj nična registracija in avto vžgeš in se sam premika,ne resnim kupcem,na emaile in sms ne odgovarjam in le kupec ki je razumel zgoraj napisano in ve da je to se kar nekaj ur dela preden se avto naredi kot se mora je pa tudi redke oranžne barve,menjave razen za kak tomosov moped me ne zanimajo,lp.

Lovro

Citat od: antasi;285525Po dolgem času en dyana
https://www.avto.net/Ads/media.asp?ID=18797071

Ni več oglasa. Mogoče je bila prodana naslednjemu v verigi lastnikov, glede na Kežin zgornji opis.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

bakar

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18822222&display=Citroen%202%20CV

Tega Spačka in lastnika poznam že dolga leta. Lastnik je žal zbolel in ne vozi že dve leti. Hčera me je klicala pred nekaj dnevi in vprašala , kaj naj naredi. Sem ji svetoval, naj da oglas na avtonet in sem tudi rekel ,da bom med mojimi znanci povprašal.

Avto je dober in vreden tega denarja. Gospod ga je vozil po mestu in tudi v Dalmacijo. Trenutno je v domači hiši pri lastniku, parkiran v garaži.

Priporočam.

p.s. fotografija je iz leta 2014 pri meni v delavnici

Lobo77

V Avstriji se prodajata dva Citroen BX-a skupaj za 999€, če koga zanima saj ima eden celo klimatsko napravo.
Oglas pa je že kar nekaj čaša rezerviran saj je to nažalost stalna praksa, katero prakticirajo preprodajalci, med tem ko ponujajo isto vozilo na drugih internet forumih ali prodajalnih platformah.
Me tudi ne bi čudilo, če se bo eden ali celo oba pojavila v Sloveniji kot "vozilo v prihodu".
Bomo videli kako dolgo bo še link aktiven če koga zanima.

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/citroen-bx-pallas-715749240/

ZX16V

Bolj se ne mores motit. Ni noben preprodajalec ampak malo vecji ljubitelj Citroenov kot ti ali jaz in marsikateri tu.
Rezerviran je od prve ure oglasa in prodano po drugi uri oglasa.

In pa se prednji del Pallas-a

Lobo77

Citat od: ZX16V;285608Bolj se ne mores motit. Ni noben preprodajalec ampak malo vecji ljubitelj Citroenov kot ti ali jaz in marsikateri tu.
Rezerviran je od prve ure oglasa in prodano po drugi uri oglasa.

In pa se prednji del Pallas-a

Ker si se pač oglasil, sem tudi dolžan odgovoriti, da kdo od forumašev ne bo kaj narobe razumel.

Malo si očitno narobe razumel saj dobro veš koga sem s tem mislil, saj sva se poznala kar nekaj let. Upam, da ti nisem pokvari planiranega zaslužka ali stopil na žulj. In prosim drugič več ne pošiljaj svojega očeta meni domov špijonirat, ko si je kar sam nepovabljeno odprl vrata na mojo dvorišče ter vstopil, ko je bila moja hčerka zunaj, ter od straha hitro pribežala v hišo k meni. Tega ne bom nikdar pozabil in sreča, da sem tvojega očeta poznal, drugače bi bila zadeva malo bolj zapletena. Tvoj oče pa se je po pogovoru sam zelo hitro izdal, da je bil poslan po tvojih navodilih.

To da pa je še trenutni lastnik večji ljubitelj kot ti in moja malenkost pa je že razvidno kako je skladiščil obe vozili.

Oglas slučajno tudi jaz sledim od samega začetka, zato dobro vem, da ni bil rezerviran od prve ure.

Za informacijo drugim forumašem, slovenija je premajhna, da se slej kot prej ne bi tudi razvedelo kdo so pravi preprodajalci. Eni pač imamo slabe izkušnje z njimi, še posebej če jih osebno poznamo, a takšno je pač življenje. Drugi pa se naj sami odločijo, če hočejo sodelovati s takimi osebki.

Osebi zgoraj katero sem pa leta smatral za ožjega prijatelja, in je zavrgla vse to zaradi pohlepa, pa želim vseeno uspešno prodajo.

Pa še lep vikend vsem forumašem.

bakar

Citat od: bakar;285578https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18822222&display=Citroen%202%20CV

Tega Spačka in lastnika poznam že dolga leta. Lastnik je žal zbolel in ne vozi že dve leti. Hčera me je klicala pred nekaj dnevi in vprašala , kaj naj naredi. Sem ji svetoval, naj da oglas na avtonet in sem tudi rekel ,da bom med mojimi znanci povprašal.

Avto je dober in vreden tega denarja. Gospod ga je vozil po mestu in tudi v Dalmacijo. Trenutno je v domači hiši pri lastniku, parkiran v garaži.

Priporočam.

p.s. fotografija je iz leta 2014 pri meni v delavnici

Spaček je verjetno prodan danes. Ni ga več na oglasih :BigThumbs:

Je kdo od nas kupil ?

dexterboy

khm... SAMO 40 čukov na kilometraži, pa cena... še najdražji cepetavček ne vem, če se za toliko prodaja...
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/citroen-xm-break-2-5-td-726564280
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...