Citroen C4 GRAND PICASSO 2.0 16v

Začel/a Danijel S, Julij 02, 2016, 02:31:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Kakor je meni znano  C4 PICASSO nima te funkcije, da bi na dalljincu odpiral okna.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Danijel S

Hvala za odgovore nič hudega pac nima te funkcije,ima pa druge zanimivosti :-)

Glede nato,da se na vsakem avtu lotim nekaj predelav v smislu dodajanja opreme,sem še pred dopustom razmišljal o menjavi vzvratnega ogledala za samozatemnitvenega, o menjavi zadnjih prtljaznih vrat za vrata z moznostjo odpiranja stekla. Našel sem cela vrata s steklom. Steklo se odpira posebej na brisalcu.
Je kdo ze probal kaj taksnega narest? Ta opcija odpiranja stekla posebej je zelo dobra resitev kjer ni potrebno odpirati celih vrat za vsako malenkost.

Na ebayu pa semna morju med brskanjem nasel komplet sedeze iz visjega modela opreme excutive ali kako se pravilno napise.Skratka prva dva sedeza sta ze nekako vesoljsko oblikovana,bočna opora dosti bolj izrazita so pa sedezi crni s tapetami. Ali je menjava sedezev možna kot plug and play?
 Na trenutnih sedezih sicer imam dve etiketi za airbag vendar bi naj avto imel 7 airbagov po oznakah na stropu in armaturki ta dva na sedežih pa ne vem al so noter al jih ni.

alan30

Pa preštudiraj kolikokrat boš to funkcijo uporabil in boš prišel do ugotovitve , da je bolje ,če ta denar zapraviš za kaj drugega bolj pametnega.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Danijel S

Avto je od žene ni.moj.Ko je vozila moj karavan pravi,da ji odpiranje zadnjega stekla prav pride,ker imava dve majhni punčki in skoz vozi kup igrac in opreme v prtljažniku za serviranje otrokoma.In vedno se nekaj daje ven.in noter iz avta,al so to rolerji,skiro,zoge,nakup iz trgovine itd.

alan30

Vzami meter v roke pa izmeri koliko je globina od roba stekla do dna prtljažnika, dvomim, da bo plezala tako globoko v ptljažnik.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Veloce

Evo. Ravno to sem hotel napisati tudi jaz. Picasso ima previsok rob, da bi se noter sklanjal. Pri karavanih je ta precej nižji in uporaben. Tudi jaz sem razmišljal o menjavi vrat, ampak mislim da kar tako brez dovoda elektrike v gumb pod brisalcem ne gre.

Kar res manjka in to zelo, je opcija odpiranja stekel z gumbom na ključu. Od punce Altea to ima in je zelo praktično, ko se bližaš razgretemu avtu. To opcijo res pogrešam, ker sem jo na BMW-jih imel vedno.

Se da to preprogramirat???
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Danijel S

Citat od: alan30;221201Vzami meter v roke pa izmeri koliko je globina od roba stekla do dna prtljažnika, dvomim, da bo plezala tako globoko v ptljažnik.

lp
Alan

imaš prav, na to nisem pomisli takoj. Bom jutri izmeril smo šele prišli iz dopusta.

Danijel S

Citat od: Veloce;221203Evo. Ravno to sem hotel napisati tudi jaz. Picasso ima previsok rob, da bi se noter sklanjal. Pri karavanih je ta precej nižji in uporaben. Tudi jaz sem razmišljal o menjavi vrat, ampak mislim da kar tako brez dovoda elektrike v gumb pod brisalcem ne gre.

Kar res manjka in to zelo, je opcija odpiranja stekel z gumbom na ključu. Od punce Altea to ima in je zelo praktično, ko se bližaš razgretemu avtu. To opcijo res pogrešam, ker sem jo na BMW-jih imel vedno.

Se da to preprogramirat???

elektriko že imaš v prtljažnih vratih in to je na mikrostikalu vrat ali ali osvetlitvi tablice. elektrika je potegnjena to ni problem.
Našel sem vrata za 50 eur kar je ugodno.

alesz

Citatampak mislim da kar tako brez dovoda elektrike v gumb pod brisalcem ne gre
Citatelektriko že imaš v prtljažnih vratih in to je na mikrostikalu vrat ali ali osvetlitvi tablice. elektrika je potegnjena to ni problem.
Sicer sem jaz kompliciran in še zadeve ponavadi zakompliciram.....vseeno pa mislim da ni tako preprosto,z gumbom krmiliš računalnik in računalnik ti potem odpira šipo, če so vsi pogoji izpolnjeni........

wragec

Citat od: Danijel S;221183Hvala za odgovore nič hudega pac nima te funkcije,ima pa druge zanimivosti :-)

Glede nato,da se na vsakem avtu lotim nekaj predelav v smislu dodajanja opreme,sem še pred dopustom razmišljal o menjavi vzvratnega ogledala za samozatemnitvenega, o menjavi zadnjih prtljaznih vrat za vrata z moznostjo odpiranja stekla. Našel sem cela vrata s steklom. Steklo se odpira posebej na brisalcu.
Je kdo ze probal kaj taksnega narest? Ta opcija odpiranja stekla posebej je zelo dobra resitev kjer ni potrebno odpirati celih vrat za vsako malenkost.

Men se odpira zadnja šipa pod brisalcem C4GP Exclusive ampak v petih letih odkar ga ima sem jo mogoče odprl 10, tako da denar rajši vloži kam drugam.

Odisej

Citat od: wragec;221247Men se odpira zadnja šipa pod brisalcem C4GP Exclusive ampak v petih letih odkar ga ima sem jo mogoče odprl 10, tako da denar rajši vloži kam drugam.

Enako pri meni.....neuporabno, razen či bi v avto nalil vodo  :)

Danijel S

A prav neuporabno steklo se vam zdi,tisti,ki ga imate?

Odisej

Citat od: Danijel S;221270A prav neuporabno steklo se vam zdi,tisti,ki ga imate?

Meni je neuporabno, samo nekaj kar se lahko pokvari in zamaka. Jaz ga odprem samo če luftam :) da bi pa ga uporabljal za metanje stvari iz i v avto je pa neuporaben.

casper

Jaz imam to možnost odpiranja stekla na zadnjih vratih. Meni je to uporabna funkcija.

Moram priznati da sem jo čist naključno odkril in sem bil navdušen nad to možnostjo - desno od "gumba" za odpiranje vrat je še en tak gub ki odpira steklo. Poglej, mogoče ga tudi ti imaš.

wragec

Citat od: Odisej;221271Meni je neuporabno, samo nekaj kar se lahko pokvari in zamaka. Jaz ga odprem samo če luftam :) da bi pa ga uporabljal za metanje stvari iz i v avto je pa neuporaben.
:BigThumbs::BigThumbs: