Citroen C4 GRAND PICASSO 2.0 16v

Začel/a Danijel S, Julij 02, 2016, 02:31:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Danijel S

Da opdrem temo o našem avtu.
Kupljen dva dni nazaj, iz avtohiše od 1.lastnika.
1. lastnik je tukaj na forumu.

Letnik 2008, prevoženih 180 tisoč km. motor 2.0 16v bencinar 140 KM.
Oprema confort mislim da vglavnem veliko jo je.
Avto z avtomatskim menjalnikom.

V avtu deluje vse,trenutnih napak ni.
Zadaj so fedri in ne blazine. Vode za enkrat ne spušča nikjer smo probali.
Edino kar je za popraviti je voznikov sedež in posedena pena, ter gumbi za klimo so zbrisani. Opazil pa sem tudi da se ročaji vrat znotraj lupijo. To je enostavno popravilo s plastidp sprejem.

Danijel S

Imam pa eno nenevadno težavo. Namreč v zadnjih lučeh od znotraj je ene 10 mrtvih muh! Da, muhe. Ne razumem kako so noter zlezle in kako se jih dobi ven. Izgleda zelo grdo, ker se vidijo muhe noter za steklom.
Je kdo imel takšno težavo kdaj?

alesz

Centimetrska rebrasta cev za hišne napeljave in sesalec....................

Odisej

Citat od: Danijel S;220543Imam pa eno nenevadno težavo. Namreč v zadnjih lučeh od znotraj je ene 10 mrtvih muh! Da, muhe. Ne razumem kako so noter zlezle in kako se jih dobi ven. Izgleda zelo grdo, ker se vidijo muhe noter za steklom.
Je kdo imel takšno težavo kdaj?

Sicer tega nisem imel...ampak, enostavno odmontiraj luč, odstrani plastiko, da prideš do žarnic, potem pa stresi ven ali pa posesaj...in je narejeno.... 15min dela za obe luči :)

Aja, pa čim več mirnih km!!

Danijel S

Citat od: Odisej;220549Sicer tega nisem imel...ampak, enostavno odmontiraj luč, odstrani plastiko, da prideš do žarnic, potem pa stresi ven ali pa posesaj...in je narejeno.... 15min dela za obe luči :)

Aja, pa čim več mirnih km!!
Verjemi sem                       že to takoj naredil, ampak tam ko so žarnice ni lukenj naprej. torej ničesar ne more ven skozi luknje v žarnicah. to je problem tega.

Danijel S

Izkusnje z avtom direkr iz dopusta.
Zelo udoben med voznjo po  avtocesti. Kombinacija s tempomatom zelo dobra. Omejevalnik hitrosti tudi dobra pogruntavščina. Klima izredno dobro hladi cel prostor,mi smo jo polnili na.novo pred odhodom na morje.
Preglednost med voznjo zelo dobra zaradi velikih steklenih povrsin. Polozaj za volanom zelo dober,vse je pri roki.
Hladilnik pod menjalnikom fantasticna stvar,ob delovanju klime je pijaca noter res hladna.
Nasloni za roke spredaj drzijo v vseh nivojih,mogoce so premalo široki.
Moti me samo menjalnik,ki pri prehitevanju vlece avto v višje obrate ceprav bi lahko ze vmes prestavil. Pri tem mu pomagam sam s tipkami na volanu.Isto je pri voznji po klancu navzdol.
Preglednost armaturke napram xsari picasso je vrhunska.Tudi ob najvecjem soncu se stevec vidi zelo lepo.
Graja je samo za prikazovalnik luci in smernikov na volanu.To se ob visokem soncu nic ne vidi.Resitev bi bila mocnejse led zarnice.
Prostor v drugi vrsti je izjemen.Vsi trije sedezi gredo za sebe naprej in nazaj ter naklon,tako da sta si otroka res nastavila idealno pozicijo.
Prtljaznik je posebna zgodba.V kombinaciji s 320 litrskim stresnim kovckom smo to leto nalozili vse in se vec,pa sem kljub temu se videl cez zadnje steklo. Ogromno prostora !
Impresioniran sem nad radijem oziroma ozvocenjem. Noro dobro igra zelo glasno,cisto,lepo!
Preizkusili smo se bluetooth in dela super.
Poraba za 2.0 bencinarja je pri nas znasala 8,4 litra. Hitrost na ac max 140.

Tukaj na hr sem se naredil nov kljuc z novim ohisjem,ker prejsnje ohisje kljuca je bilo uniceno.Sedaj se na ohisju vido vse tri tipke.
Slisnost motorja na semaforju je nicna.Jaz ga v tem avtu ne slisim prav tako nobenih vibracij ali crickov ni.
Prijeten avto,priporocamo.

Danijel S

Je pa ena stvar,ki me blazno moti,to pa je samodejni zaklop zunanjih ogledal.To funkcijo se da baje odklopit z računalnikom.Ne predstavljam si da se pozimi skoz ogledala zapirajo.Pise tudi v navodilih da ni priporocljivo pozimi.
To bi rad izklopil,ce pa bo potreba pa si zena sama zapre ogledala.
Pa funkcija senzorja za dez je prav tako izklopljena.To je potrebno vklopiti.

Gox

Glede ogledal je že ogromno na forumu ... pozimi se NE bodo pokvarila.

Èe se že bodo, se bodo pač zato ker je prišel njihov čas :)

Danijel S

Ma kaj pa vem,ce se bmwjeva kvarijo potem se citroenova tudi.
Js bom to izklopil.

fifk

Citat od: Danijel S;221084Ma kaj pa vem,ce se bmwjeva kvarijo potem se citroenova tudi.
Js bom to izklopil.

Ni nujno, na Audiju tudi crkujejo prednje roke ena za drugo, pa pri Citroenu ne. Vsaj take so moje izkušnje. Od začetka sem tudi jaz imel pomisleke glede ogledal, pa sedaj ne več. Pozimi ni bilo nobenih težav, pa je avto vedno zunaj parkiran. Lahko pa seveda izklopis, stvar posameznika.

MSrougeZX

Citat od: Danijel S;221084Ma kaj pa vem,ce se bmwjeva kvarijo potem se citroenova tudi.
Js bom to izklopil.

To imas v mislih petko karavana?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Odisej

na našem 9 let starem C3 se še niso polomila, pokvarila ali karkoli....
na C4GP se v letu pa pol tudi niso....

senzor za dež, je pa neuporaben, vsaj v mojem C4GP

Bishop

Citat od: Danijel S;220541Da odprem temo o našem avtu.
Kupljen dva dni nazaj, iz avtohiše od 1.lastnika.
1. lastnik je tukaj na forumu.
Letnik 2008, prevoženih 180 tisoč km. motor 2.0 16v bencinar 140 KM.
Oprema confort mislim da vglavnem veliko jo je.
Avto z avtomatskim menjalnikom.

Citat od: Danijel S;221073Izkusnje z avtom direkr iz dopusta.
Zelo udoben med voznjo po  avtocesti. Kombinacija s tempomatom zelo dobra. Omejevalnik hitrosti tudi dobra pogruntavščina. Klima izredno dobro hladi cel prostor,mi smo jo polnili na.novo pred odhodom na morje.
Preglednost med voznjo zelo dobra zaradi velikih steklenih povrsin. Polozaj za volanom zelo dober,vse je pri roki.
Hladilnik pod menjalnikom fantasticna stvar,ob delovanju klime je pijaca noter res hladna.
Nasloni za roke spredaj drzijo v vseh nivojih,mogoce so premalo široki.
Moti me samo menjalnik,ki pri prehitevanju vlece avto v višje obrate ceprav bi lahko ze vmes prestavil. Pri tem mu pomagam sam s tipkami na volanu.Isto je pri voznji po klancu navzdol.
Preglednost armaturke napram xsari picasso je vrhunska.Tudi ob najvecjem soncu se stevec vidi zelo lepo.
Graja je samo za prikazovalnik luci in smernikov na volanu.To se ob visokem soncu nic ne vidi.Resitev bi bila mocnejse led zarnice.
Prostor v drugi vrsti je izjemen.Vsi trije sedezi gredo za sebe naprej in nazaj ter naklon,tako da sta si otroka res nastavila idealno pozicijo.
Prtljaznik je posebna zgodba.V kombinaciji s 320 litrskim stresnim kovckom smo to leto nalozili vse in se vec,pa sem kljub temu se videl cez zadnje steklo. Ogromno prostora !
Impresioniran sem nad radijem oziroma ozvocenjem. Noro dobro igra zelo glasno,cisto,lepo!
Preizkusili smo se bluetooth in dela super.
Poraba za 2.0 bencinarja je pri nas znasala 8,4 litra. Hitrost na ac max 140.
Enako mislim tudi jaz. Avto je fenomenalen za vozit. Mi smo ravno tako na strehi imeli 330l kufer, pa v prtljažniku do roloja nabasano...
Citat od: Danijel S;221081Je pa ena stvar,ki me blazno moti,to pa je samodejni zaklop zunanjih ogledal.To funkcijo se da baje odklopit z računalnikom.Ne predstavljam si da se pozimi skoz ogledala zapirajo.Pise tudi v navodilih da ni priporocljivo pozimi.
To bi rad izklopil,ce pa bo potreba pa si zena sama zapre ogledala.
Pa funkcija senzorja za dez je prav tako izklopljena.To je potrebno vklopiti.
Izklopiš jih lahko sam na tipko znotraj. Nisem čist prepričan al mora bit takrat kontakt al ne, da pa se, ker sem sam probaval. Pozimi imam vklopljeno, da se zaprejo, avto stoji zunaj(ker ima gospa avto pod nadstreškom), pa do sedaj še ni bilo problemov.
Sedež sem dal jaz popravit sosedu, ki je tapetnik, ampak se je zajeb... na polno. Prevleka sedeža je namreč zalepljena na peno in moraš počasi trgat dol peno. Mi je popravil kolikortoliko ok, važno da ni več posedeno.
Na ebay-u imaš pa tipke za klimo, pa niso niti tolk drage:
npr :
KLIMA TIPKE
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Danijel S

Citat od: MSrougeZX;221086To imas v mislih petko karavana?
V mislih imam kvalitetno petko e39.Ta avto je bil kvalitetno narejen napram petkam danes.In da ogledala se po 10 letih ne zapirajo vec.Zato sem pac mnenja da Citroen glede nato da vgrajuje tipke ki razpadajo,sedeze ki se posedajo tudi ni kaj kvalitetnih ogledal naredil.To sem imel v mislih.
Pa da nebo kdo rekel da bmw zna narediti recimo zadnje blazine.Isto so tezave na petkah z blazinami kot tudi na audiju a6 allroad.Tako da citroen tu ni izjema.Mi imamo fedre,na bnwr pa imam tudi fedre in se s tem ne ukvarjam.