Naš Berlingo

Začel/a minek, April 11, 2016, 02:07:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

veliki

minek

Citat od: antasi;228974Aja, pa če ti ni všeč berlingo ga prodaj in ne težit z brezveznostmi,...
Meni se zdi, da nisem spraševal po nasvetih ampak sem več ali manj do sedaj zapisal kaj sem ugotovil pri našem berlingu. Mi pa je kljub temu vsak nasvet seveda dobrodošel. Èe pač komu je, da prebere moje ugotovitve in kaj pokomentira. Moj nasvet ljudem, ki so čustveno navezani na vozila ali znamke pa je, da se naj raje izognejo tej temi.

minek

Naslednja ugotovitev. Za berlinga sem očitno preveč štorast. V tem avtu se mi je že večkrat zgodilo, da ko dam nogo na sklopko, se malo dotaknem zavore.

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xantos

Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

zupi13

Jajca francoska! Ko se presedem iz ženinega Berlinga v mojega XP opazim, da pedala sklopke in zavore ne primeta enako.....

minek

Pri naslednjem berlingu bi se lahko malo bolj potrudili okrog zadnje police.
Vsake toliko, bi o najraje kar ven vzel in bil brez.
Na sliki je zraven berlingove police, polica iz astre g, kot je bila vgrajena leta 99.
Uporabnost 100 : 1. :-)

Čojko

Eno je polica, drugo pa "rolo". Vsaj v MK 2 je bil, sedaj je to malo drugače.

garac

v mk2 je bilo oboje, v enki je rolo, trojka pa mislim, da ima samo polico
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

touster

Polico se drugače da nekako zahaklati za zadnje sedeže. Samo ni preveč uporabno. Jaz sem si kupil mrežo in od takrat nimam police notri.

zupi13

Rolo se enostavno zvije in ne zavzame veliko prostora, polica je velika in nerodna za spravilo... Res pa je, da na rolo nekih težkih stvari ne moreš postaviti, sicer pa to zaradi varnosti ni priporočljvo. Vsaka rešitev ima pluse in minuse.

dbostjan

Citat od: minek;229137Pri naslednjem berlingu bi se lahko malo bolj potrudili okrog zadnje police.
Na sliki je zraven berlingove police, polica iz astre g, kot je bila vgrajena leta 99.

Takšne police so delali v prejšnjem tisočletju, sedaj pa se tudi Opel "posodobil". Sem videl na sosedovi corsi (mislim da je bila letnik 2011,so jo že prodali), kako grdo je bila upognjena, pa nikoli niso nič postavljali nanjo.

bingo

Jaz pa imam notranje prečke in polico preprosto zataknem pod streho...nikogar ne moti

Imel tudi berlinge z roloji pa mi je polica 1000x bolj uporabna...pač vsak troll po svoje

antasi

Citat od: minek;229137Pri naslednjem berlingu bi se lahko malo bolj potrudili okrog zadnje police.

zakaj pa te Astre tako rjavijo, sploh pri zadnjih blatnikih?
in zakaj, hudiča motor dizel najbolj prodajna verzija 1.9 crkne že po 150.000 km
in je potem treba zamenjat neke oljčne ležaje če je to motor od fiata, kjer je trpežen? Prejšnjega 1.7d pa itak vsi odsvetujejo?
Kaj ti bo pol dobra polica,če je avto po par letih hin?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

minek

Citat od: dbostjan;229146Takšne police so delali v prejšnjem tisočletju, sedaj pa se tudi Opel "posodobil". Sem videl na sosedovi corsi (mislim da je bila letnik 2011,so jo že prodali), kako grdo je bila upognjena, pa nikoli niso nič postavljali nanjo.

Sigurno je možno kovinske prečko upogniti in/ali zlomiti. Plašči in pojštrčki pa tega ne naredijo niti, če jih naložiš do vrha. Ne vem kaj je tvoj sosed delal ali kaj je imel vgrajeno. "Posodobili" so se najbrž v stroških. :-)