Naš Berlingo

Začel/a minek, April 11, 2016, 02:07:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

minek

Citat od: bingo;229147Jaz pa imam notranje prečke in polico preprosto zataknem pod streho...nikogar ne moti

Imel tudi berlinge z roloji pa mi je polica 1000x bolj uporabna...pač vsak troll po svoje

Ni slaba ideja. Moram malo razmisliti ali mi te prečke ne delujejo preveč nevarno v avtu. Rolo, ki je samo zavesa pa je seveda namenjen samo "skrivanju" vsebine pod njim. Nosilosti pa ima glih za klobuk ali dva. Èe si morda imal takšen rolo.

minek

Citat od: antasi;229148zakaj pa te Astre tako rjavijo, sploh pri zadnjih blatnikih?
in zakaj, hudiča motor dizel najbolj prodajna verzija 1.9 crkne že po 150.000 km
in je potem treba zamenjat neke oljčne ležaje če je to motor od fiata, kjer je trpežen? Prejšnjega 1.7d pa itak vsi odsvetujejo?
Kaj ti bo pol dobra polica,če je avto po par letih hin?

Ne vem. Ne poznam statistike. Sem bil prepričan, da astre G po polomiji predhodnice, sploh ne rjavijo. Naši je rja pritekla samo na notranji strani prtljažnika pri klučavnici. Tam je bilo poškodovano in popravljano. Avto praktično nikoli ni bil pran in tudi nobena luknjica od kamenčkov ni bila sanirana. Do lani ni rjavelo popolnoma nič.

Glede dizlov ti ne znam nič odgovoriti. Naša je pila bencin in olje. :-)
Berlingo bi tudi bil bencinski ampak so želeli zanj 2k več. Pri 5let garancije pa pač naj bo na nafto, čeprav ta še za kurjavo ni najboljša. :-)

Astra po 16-ih letih in skoraj pol miljona kilometrih ni bila hin, le v njeno zanesljivost smo začeli dvomiti. Na cesti nas ni pustila nikoli, je vedno nekak šlo do doma. Pol leta starega berlinga pa je asistenca že enkrat odpeljala. Tako, da ... pojma nimam ... 16.800 in vozimo dalje. ;-)

antasi

kot je rekel nekdo tukaj,
avtomobili so iz generacije v generacijo slabše narejeni.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

Kaj pa je crknilo na berlingu da je obstal?

minek

Citat od: antasi;229155Kaj pa je crknilo na berlingu da je obstal?

Baje je zatajila neka pumpa, ki nekaj v tank dozira.
Avto ni obstal ampak kaj narediš, če ti avto na nafto 200m po tankanju napiše engine fault,... Riskiraš, da garancija ne bo veljala?

Čojko

Več kot imaš stvari več se lahko pokvari. Včasih tudi ni bilo teh javjalnikov napak.

Mi pa je všeč, da korektno napišeš kaj ti je pri avtu všeč in kaj te moti. Kakorkoli že se mi zdi, da so tej Berlingi kar dober nakup price/performance. So pa tej novi avto po marsičem veliko slabši kot avti izpred 10 let - imajo sicer več opreme, je pa zato izdelava/materiali/rešitve običajno slabša.

minek

Ne vem kaj točno so si mislili pri tem, ko so naredili, da se da pri zaklenjenem avtu odpreti AdBlue rezervoar.

alesdrolec

Pri zaklenjenem fordu sploh ni pokrovčka čez glavni rezervoar ;)

minek

Pedal za sklopko škripa. Bo treba na servis. :-)

minek

Èudno, da še v kabino ni prismrdelo po nafti saj je namreč še vedno skoraj 10% izhlapi. Citroen še kar vstraja pri tem, da 47 litrov na 770 kilometrov da porabo 5,6 in ne 6,1.

alesdrolec

Meni 100 konjski preračunano pije 5,2. Pa ga vozim normalno okoli 2000 obratov... pod 1500 ga ne ...

antasi

Kaj mi bilo govora tulaj o astri kak je fajna?
Kak bo šele sedaj dobra ko jo je citro pežo prevzel!
Jaz že intenzivno preusmerjam lastnike s starimi opli na citroen forum.
Garač, kaj bom imel tid zastonj servis če pridem s starim oplom??

zupi13

Kako so pri nas v službi eni čukasto gledal, ko sem jim poveda, da pa zdaj vozijo Citrople, pa Pežople.... Zdaj majo pa isti jajc kot jaz....:Hammer3:

alesdrolec

Pa saj to je samo lastništvo...opli so imeli pa že leta nazaj Italijanske dizle ampak je bil vseeno Nemc! :D

minek

Citat od: alesdrolec;231569Meni 100 konjski preračunano pije 5,2. Pa ga vozim normalno okoli 2000 obratov... pod 1500 ga ne ...
Pri nas se menjavajo kratke vožnje po mestu in AC.