Naš Berlingo

Začel/a minek, April 11, 2016, 02:07:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Citat od: minek;217763Takole. Odločili smo se za francoza. Zdaj pa, da vidimo kako bo uspel nadomestiti 16 let starega nemca... :-)

Tukaj v prvem postu imam namen vzdrževati svojo listo ugotovljenih plusov in minusov.
Morda komu pride prav, če ne pa vsaj meni ob naslednjem izbiranju avtomobila. :-)

+ Prostor v drugi vrsti je super in nakup se v kombinaciji z drsnimi vrati zelo lepo postavi za sedež.
+ Ločeni sedeži v drugi vrsti so kar lepi plus, še posebej pa to, da so posamično odstranljivi.
+ Pedertašn lahko imaš okrog obešen in se kar čez pripasaš.

- Sedeži ne nudijo stranske opore. Goba se kar vgrezne.
- Ne da se vklopiti ventilatorja prezračevanja, ko motor ne teče.
- Kaže napačno porabo. Realna poraba je višja za vsaj 8%. Po 30.000km je stanje še enako.
- V prtljažniku manjkajo možnosti za pritrditev prtljage. Elastike se nekako da zahakljati v prezračevalne reže, toliko da kakšna vrečka ne pade. Kaj težjega pa nimaš kam varovati.
- Zgleda, da so pri berlingu pozabili, da bi kdo rad željeno temperaturo za klimo nastavljal hkrati za levo in desno stran.
- Radia ne gre prižgati, če ni kontakta. Kljub kontaktu se včasih odloči in ti radio ugasne.
- Nima možnosti kontrole nivoja čistila za stekla.
- Levo in desno pod vetrobranom sta zatlačeni neki gobi pod katerima se nabira bio odpad.
- Med sprednjo haubo in šipo je bistveno prevelika luknja. Se nabira nesnaga, sneg in led.
- Pri odprtih prtljažnih vratih ne gre zaklenit avta.
- Pri močnejšem dežju brisalci nekoliko prehitro omagajo.
- Nihanja zunanje temperature se takoj poznajo v notranjosti. Dvomim, da prikazana temperatura karkoli pomeni.
- Èiščenje vetrobranskega stekla je precej slabo. Pol tekočine zapravi s prenizko usmerjenimi šobami.
- Nekaj je narobe s pedali. V prvih 10k-15.000km se je dogajalo, da ob uporabi sklopke zadenem še zavoro.
- Bluetooth: Manjka, da bi avto ob zaznavi večih uparjenih telefonov ponudil izbiro. Tudi preklop na drugi telefon je zamuden.
- Bluetooth: Opcija, da telefon med klicem diskonektaš je zakopana v menije namesto, da bi bila takoj dostopna.
- Polica prtljažnega prostora je pač toliko, da nekaj je. Ne da se zares pospraviti oz. umakniti.
- AdBlue rezervoarja ni možno zakleniti.
- Na tem poceni avtu so pnevmatike v dimenziji, ki po ceni nikakor ne pašejo. :-)
- Nemogoče je zares dobro nastaviti prezračevalne reže. Vedno mi piha v glavo.
- Rešitev za dvig in spust sedeža je pri tem avtu zanič.

Gremo na minuse lastnika enih kup citroenov da vidi minek kak to izgleda ker je prej vozil nemca
Sedeži in mehka pena je bistveno boljša kot v berl2 še zmeraj pa ni nemc
Ventilator se nikol ni dal pri francozih vklopit ko ni kontakta ker ni nemc
Porabo kaže šele B3 B2 in starejsi tega ni znal ker ni nemc
Kak ni haklcov v prtlazniku jaz jih mam 6
Klima je navadna
Radio se prižge tud brez kontakta. Èe pa gre v ekomode to pomeni da je računalnik zaznal da je napetost pod12v ne dovoli vklopa
Ostale napake so pač stvar posameznikov ki jim ne paše francoski avto. Bodimo toliko realni in napišimo to.
Še enkrat ponavljam berlingo je daleč od popolnosti
je pa praktičen in zelo primeren za naš standard. Nismo mi nemci. Èe te pa tulk moti pač kupiš nemca.
Kok nej drgač napišem kot kulk dnarja tulk muzke.
S tem da pri nemcih za tulk dnarja ne dobiš muzike
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

minek

Nič nimam proti, če se z mojimi ugotovitvami ne strinjaš.
Še raje vidim, da me popraviš.
Glede "haklcov". Jaz sem našel samo tiste rinčice na dnu. Od tega sprednji seveda ne bosta ničesar nosili, če zagusti. Kje si jih pa ti naštel 6?
Kako vklopim radio brez kontakta?
Pa prosim, če vseeno malo bolj na nivoju komuniciraš v tej temi. Z "ker ni nemc", tudi ne izpadeš preveč kredibilen.
Hvala in brez zamere.

antasi

Ja pa če so nemci tak fajn avti sam jaz klošar nimam dnarja za  njih. Upam da imaš ti dnar da si ga lahk kupiš in ti ni treba tu na forumu bedarije pisat. Èe pa nimaš dnarja pol si pa isto ko jaz. Sprašuješ po forumu za nasvete laike namesto da bi na uradnem servisu vprašal in plačal. Pol še pa šinfaš citroene na citroen forumu. A je to v redu? Pišem bol čudn ker sem na AC Ms Mb lepohladi berlingo pri 36 zuni in nic ne piha. Ni pa to nemc

minek

Prijatelj nisi dobro bral. Ničesar nisem v izvornem postu spraševal. Glede šestih haklcov pa bom preživel tudi, če ne odgovoriš. Popolnoma vseeno mi je če meniš, da so moja opažanja glede našega berlinga bedarije. Naš je pač ponedeljkov, tvoj pa teh hib nima. Mogoče pa ti bo tako lažje. Na citroen forum zapisujem svoja opažanja, ker je avto citroen in pišem o našem berlingu, ne o vseh citroenih. Morda bo koga zanimalo in bo lahko pri nakupu pozoren na reči na katere jaz nisem bil, saj teh pomanjkljivosti namreč v nobenem testu niso omenjali. Kogar ne zanima, gre mimo. Običajno.

antasi

Kaj pa cena?
Si primerjal z nemško konkurenco?
Še testni novinarji to napišejo, razen pri autobildu, kjer strogo hvalijo nemce.

minek

A veš, da bi se jaz najbrž zdaj znova odločil za berlinga. Kjlub neumnostim, ki jih je naredil francoz in ti trdiš, da jih nemc ni. Tega slednjega jaz namreč ne vem. Cena in naše potrebe so se pač tukaj najbolj ujele.

antasi

Citat od: minek;235370A veš, da bi se jaz najbrž zdaj znova odločil za berlinga. Kjlub neumnostim, ki jih je naredil francoz in ti trdiš, da jih nemc ni. Tega slednjega jaz namreč ne vem. Cena in naše potrebe so se pač tukaj najbolj ujele.

Saj tak ni nobene alternative. Opel bo z naslednjo generacijo tak francoz:Hammer3:. Fauve merðo in bemve so se kartelno dogovarjali in goljufali pri izpuhih pa jih kazen še čaka, tak da se bodo preusmerili na e.vozila.Po l.2018 vstop v Stutgart dizlom naj nebi bil dovoljen? Uboga g. Benz in Diesel se sigurno obračata v grobu..

halls

Jaz po slabih 4 mesecih zelo zadovoljen z Berlingotom. Mogoče mu majnka kakšna stvar, ampak to odtehta njegova uporabnost. Pred njim imel Astro (2014letnik),z veliko bolšo opremo, ki je seveda nisem rabil :D

minek

Bo moral nekdo enkrat konkretizirati to uporabnost. Lahko, da prvi vtis nekoliko vara. V uporabnost šteje namreč tudi to, da s strešnim kovčkom na berlingu ne morem brezskrbno v garažo nakupovalnega centra. Na prejšnjem avtu so celo zimo smuči bivale v kovčku na strehi. Dvigniti kolo na streho karavana ali berlinga je tudi razlika. Kot je že antasi povdaril je zadevo nujno treba gledati skozi optiko cene, pa čeprav morda samo zaradi tolažbe. :-)

garac

Lahko jih vozis pod stropom,smuci namrec. Saj nas je veliko tistih ki preklinjamo visino,ces ne rabim prostega prostora nad glavo... ko pa ne postelji sede berem knjigo ali si delam kake zapiske je pa fajn. In kaj bi bil berlingo,ce mu znizas streho?en navaden karavan! Najbolje da citroen edini uporaben avto ki ga ima v ponudbi ukine,tako kot penzic wagen c3 picasso pa se en brezvezni dvopogonski suv naredi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

minek

Ja, uporabnost je nekaj zelo individualnega in je potrem težko govoriti o uporabnosti, če je ne argumentiraš, kot npr. ti s posteljo v avtu.
Smuči ne bi želel voziti pod stropom iz varnostnih razlogov in pa jaz sem daleč prelen, da bi jih še čistil. Mi je potem pač lažje v torbe zmetat.

zupi13

No, celo zimo smuce v kufru na strehi vozit je pa tut...:Hammer3: Kaj pa poraba in zvoka vetra? :funny34d:

Kolo gre pa lepo v prtljaznik, ne eno, tri smo peljali v Berlingu, je pa res, da je potem prostora za tri osebe...

minek

Citat od: zupi13;235401No, celo zimo smuce v kufru na strehi vozit je pa tut...:Hammer3: Kaj pa poraba in zvoka vetra? :funny34d:
To je stvar nazora. Jaz ne razumem tistega, ki se mu ljubi smuči čistiti in jih doma tovoriti iz avta in v avto.
Sigurno se strešni kovček kaj pozna na porabi in hrupu kljub temu, da smo pozimi manj na avtocestah. Se pa višina berlinga bolj pozna na porabi in hrupu. Celo leto. :-)

minek

Citat od: zupi13;235401No, celo zimo smuce v kufru na strehi vozit je pa tut...:Hammer3: Kaj pa poraba in zvoka vetra? :funny34d:

Kolo gre pa lepo v prtljaznik, ne eno, tri smo peljali v Berlingu, je pa res, da je potem prostora za tri osebe...

Evo pa si me dobil. :-)
1x sem tudi sam prepeljal kolo v berlingu, enkrat krilo vrat in enkrat mizo. Pri tem je bil največji izziv zadevo nekam privezati. Tako privezati, da ne pobije potnikov v primeru nesreče!

garac

potem si žal kupil avto, ki ga ne potrebuješ :(
Zadnjič sem sam enako razmišljal o tovorni prikolici. Rabim jo ene 2x letno, včasih tudi to ne. Nazadnje niti nisem opazil, da je potekel tehnični. Zavzema mi prostor v garaži, se še odločam, ali jo prodat. Seštevam pluse in minuse
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/