Naš Berlingo

Začel/a minek, April 11, 2016, 02:07:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Zgolj provocira na včasih res butast način.

antasi

Lepo korektno, tako da nisem poizkušal nobenega užalit, vsaj  upam, če pa sem, se opravičujem, sem napisal, da ima serija 1 in dva to rešeno na zajlo,ampak odznotraj potem težko zapreš vrata, serija 3 pa ima pa to bolj mehko narejeno. Enim je všeč, drugim žal ne in NE-berlingo ni moj idealen avto, daleč od tega, ampak trenutno še ne moreš po netu konfiguirat kaj bi imel in kaj ne pri svojem avtu. Verjamem, da bo to možno z generacijo el.avtov, ko bodo proizvajalci bolj flexibilni, zato pač poizkušam na humoren način opozorit na včasih iskanje dlake v jajcu. Ne pozabimo, da je berlingo med cenejšimi v svojem razredu, pa vseeno nudi veliko. Ko bo prišel nov, nekaj časa verjetno ne bo tako.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

minek

Smo na ca. 37.500km in javil se je "AdBlue", da bo treba dotočiti. Prva polnitev je torej za ca. 40.000km.

bingo

to pa ne bo prva polnitev....so ti že na 25.000 na servisu dotočili

aeros

Pri meni je zajamral pri okrog 23000 in pri dobrih 24000 kolikor sem naredil v prvem letu so mi ga na servisu dotočili. Redni servis, olje, ADD Blue in neko mazanje zavor plus delo 190 EUR točno :emot112::emot112:

minek

@bingo: Imaš prav. Na servisu pri 21000km pa so ga dolili za 11,5€.

Danes na petrolu brez težav nalil AbBlue do vrha pri 39600km.

minek

Pri 43300km nas je citroen želel skuhati.
Gretje na polno neglede na to kaj nastaviš.

aeros

Sem želel že sam napisat, prejšnji teden sem imel podobno situacijo, le da imam 2000km manj na števcu od tebe. Peljal sem se iz Radovljice v Ljubljano in v avtu vroče za znoret:funny34d:. Potem vklopim klimo naštimam na LO in glej ga hudiča še bolj vroče....Pomagalo je da sem izklopil ventilacijo Potem smo nekako lažje dihal. Po tem se mi težava ni več ponovila.
Avto imam namen v Februarju itak peljat na 2 redni servis k Jenkotu.
Morda kdo ve ali je elektronika (modul za ventilacijo) 2 leti v garanciji?

xpuser

Kaj ti nuca če sedaj dela bp. Pač male tajne servissnega vozila. ;)

touster

Prijavi ob servisu.prvo nardijo upgrade softwara,potem pa baje neki na loputah,ce ne pomaga.povzeto po besedah jerovska.

frantoluci

Meni je tudi že 2x tako zjutraj kuhal v kabini. Sem pač izklopil gretje oz. ventilacijo, da sem preživel tisto uro v avtu. Potem, ko sem ga parkiral in čez 8 ur spet vžgal, pa vse OK.  Verjetno se je restartal...

minek

47500km
Na desni zadnji šipi se je odvijal vijak s katerim je privijačena klipsna na steklo. Odpiralo in zapiralo se praktično ni nič. Postajalo pa je vedno glasneje. Upam, da ni na avtu več takšnih vijakov, ki se sami od sebe počasi odvijajo.

antasi

Verjetno so ti hoteli vdreti v avto pa si jih zmotil..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

north

Citat od: minek;24388247500km
Na desni zadnji šipi se je odvijal vijak s katerim je privijačena klipsna na steklo. Odpiralo in zapiralo se praktično ni nič. Postajalo pa je vedno glasneje. Upam, da ni na avtu več takšnih vijakov, ki se sami od sebe počasi odvijajo.

Pri našem je na desni strani na zgornji polici nad armaturo sam od sebe odpadel vijak.
Citroën - Creative Technology

minek