Na KP se prodaja Xantia 2

Začel/a Citroenovc, Julij 18, 2007, 10:38:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Hvala, se pravi, pri meni bi se stroški povrnili v dobrih 2 letih. Na leto namreč prevozim slabih 20.000 km.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Update. 120k km je pred vrati. V ponedeljek jo dobijo v roke dr.Toni&Co. za redni servis z menjavo jermenja, vodne pumpe, ipd ... Drugače je pa pridna. Dela BP in malo popije.

Je pa na 5 dnevnem potepanju po Liguriji na parkirišču nastradalo voznikovo zunanje ogledalo (blondina je bila lani že kupljena z odlomljenim; pa smo ga nekako še uspeli z dvokomponentnim lepilom sestavit skupaj) ... sicer smo ga uspeli celo "sešvasati" nazaj, samo je nastradalo ogrevanje ogledala, ker se drugače ni dalo razdreti ohišja :(
No, zahvaljujoč Klemzyju sem dobil kontakt od človeka, ki ima malo morje delov za Xantie - in tak grem jutri po komplet ogledalo. Pa bomo malo pokombinirali.

Je pa imela "hecnih" 5 min v Italiji ... Ko sva se vračala - je po odhodu izpred Hotela kar nekaj ciklično "ssssssikalo" ... sva se ustavila na pumpi; avto v max višino - je utihnilo; potem nazaj v vozno - in nobenega prizvoka več do doma ... (??) ... No, mogoče je pa pač le po svoje namignila, da je pred njo 120 k km, ko je treba tudi LHK menjat ;-)
OK

LP
Primož

Citroenovc

Prvi počas. Pumpa je že nova, stara je ravno začela po malem solzit (to ti pa je timing ;-)  - avto dopolni 120k km in pumpa prične solzit) .. novi natezalci pa jermeni prva stvar zjutraj. zamenjali so tudi vse razne oringe/semeringe/karkoli pač pride gumijastega na poti pri tovrstenm servisu ... popuščen je bil desni nosilec motorja (??) ...
jutri se pravi sestaviti nazaj; pa hidravliko prečistiti, nov LHM, nafilati bunke (tiste, ki se dajo; tale blondina ima 3 bunke od C5 - centralno in zadnji dve), svežo hladilno, po potrebi zavorne ploščice/diske ... (men so se zdeli danes na hitro še OK, kar sem uspel videti na spredaj desno), ipd ...

Skratka - osvežitev, ki ji bo dobro dela.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Moja se že vozi naokrog z nasmehom - pravi da je blondina bistevno bolj mehka, kot je bila ... no, komaj čakam, da še sam občutim spremembe ...

Malo mi je žal, da se nisva imela časa angažirat za nabavo jermenja&napenjalcev v solo režiji, ker če sem prav zastopil njeno branje računa po telefonu - je to naneslo kar znaten del računa (ali povedano drugače - mislim, da je mene za Safija koštalo kar precej manj) .... Ampak vseeno. Zadeve so pošlihtane, blondinka nazaj na cesti in v nabiranju naslednjih 120k km :-)
OK

LP
Primož

pubi2cv

Tudi jaz sem imel gor tiste bunke od C5. Naj bi zdržale 200.000 (vsaj na C5). No, po mojem kar drži. Žal se jih pa ne da filat. Jaz sem jih zamenjal pri 200.000.

Citroenovc

Ja ta sive so baje popolnoma neproblematične. Toni pravi, da še ene niso rabli zamenjat, ker bi bila fuč.

Btw - a nima C5 novejšo (sintetično) hidravlično tekočino ... Glede na to, da teče po Blondininih žilah LHM - se pravi so bunke reverzibilno kompatibilne al kako?
OK

LP
Primož

Xandrej

Ja iz LHM sem v LDS stranko stopil... Je rdeče farbe...

pubi2cv

Jaz sem v četrtek mojo pelal mal na servis k g. Nemcu v Šentilj. Dveh bunk sploh ni blo treba filat, so imele še optimalni tlak. Ostale dofillane, zadaj spucan korektor višine, ki pa je res bil čisto "zabit". Zamenjala sva še en drog stabilizatorja, ki je dobil malo lufta. Zdej spet plava kot trjekt....bjutiful:emot112:

bojanre

Bi mi lahko kdo posredoval tel. številko g. Nemca?

Lp Bojan

pubi2cv

Poglej v TIS pod g. Nemec Miroslav, Šentilj

Citroenovc

Citat od: Citroenovc;14304Motor prede za moj okus zelo lepo ...
Ja sicer sem sližal lonec - se uležem - vidim, da je zadnji lonec praktično NOV! - spoj pa ni dobro zadihtan .... šala mala - to bomo zrihtali :)

Hehe.

18.7.2007 se mi je zapisalo gornje. Takrat je Maja kupila svojo Xantio. Ki ima zdaj malo preko 200k km in KONÈNO original zadnji lonec in postala je praktično neslišna. :-) Ker ne, ni bilo slabo dihtano. Enostavno je tak zvok imel lonec.

Da razložim - takrat po nakupu sem bil na vezi tudi z prejšnjim lastnikom Xantie, ki mi je takoj rekel, da edina stvar, ki mu je žal je, da ni dal original lonec ampak nek ponaredek (za ne občutno manj denarja). In da je avto od takrat naprej glasen.
Avto je dejansko imel "zvok skoraj že preplozanega lonca" s tem, da je vse štimalo. Nobene luknje, nič. Vse BP. Samo glasna ko kak nabrit športnik v prostem teku. Med vožnjo je bilo pa kar OK.

No, vsako leto znova je Maja rekla, da naj ga magari zamenjajo za original - vsakič znova jo je Toni uspešno prepričal, da je v bistvu škoda denarja. Ker pač, avto je glasnejši, ampak vse dela BP.
Do zdaj, ko je Citroën ponudil opcijo kluba lastnikov. Tokrat je Toni sam predlagal, da mogoče je pa čas, da menjamo lonec. In končno smo ga. Hehe.

Skratka za zelo sprejemljiv denar je Blondina zdaj postala praktično neslišna :-) Ne moreš verjet kaka razlika.

Zdaj pa na pridno nabiranje kilometrov in naj Maji še dolgo zvesto služi.
OK

LP
Primož

Lovro

Fino. Saj te zadnje Xantie so zanesljivi stroji.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

Tole mene čaka spomladi, če ne bom slučajno prej menjal avta...
Koliko pa je okvirna cena za original lonec s popustom?
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Citroenovc

Ti bom doma pogledal na račun. Ne vem na pamet.
Vem samo, da je "jeba", ker je lonec posebej, cev pride pa kot del katalizatorja. Ker se je menjal lonec, cev pa tudi ni bila več najboljša - recimo da to zimo bi še preživela, potem bi pa začela puščati - je bila smotrna zamenjava še te.

No za cev sem si zapomnil, da je bila okoli 60.
OK

LP
Primož

Citroenovc

No, cev je bila 40 (ker sem si zapomnil ceno brez popusta -35%), lonec pa 135Eur.
OK

LP
Primož