Na KP se prodaja Xantia 2

Začel/a Citroenovc, Julij 18, 2007, 10:38:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Èestitke! In naj vam dobro služi!

Avto je res neproblematičen.

Ti pa že zdaj povem - če/ko je/bo slučajno zadnji lonec proti koncu - menjaj z originalnim. Je zdaj kar znosna cena s temi popusti. Avto pa dela neprimerljivo tišje od kateregakoli aftermarket.
OK

LP
Primož

skrt3

hja, sem bil tudi na to pozoren in predvidevam, da je gor aftermarket varianta.

hvala :)

Xandrej

Srečno vožnjo!

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Citroenovc

Ja Majina je imela skoraj nov aftermarket, ko jo je kupila. Pa je že takrat bil glasen skoraj ko kak "preplozan". No, saj takrat je prav prišlo - smo malo zbili na ta račun ceno ;)

Aja - pa iz prakse - Bridgestone Turanza ER300 letne gume - se fantastično ujamejo s Xantio.
OK

LP
Primož

Čojko

čestitke za nakup in za narejen tehnični brez ene same pripombe:BigThumbs:
Ker Skrta dolgo zelo dobro poznam sem vedno bolj prepričan, da zanj ustreznejšega avta kot je ta avtomatik xantija ni.
še mene je fasciniral ta avtomatski menjalnik, ki se prav lepo poda taki hidravlični limuzini. To je avto za uživat v vožnji, kruzat tako na izi in ko stisneš po gasu tudi lepo hitro zaniža in lepo potegne.
Je ta velik servis za nardit, pa malenkosti za popedenat, vendar to mi bolniki itak potrebujemo, ker če ne nismo sreæni:Hammer3: Vzpostavitev pristnega stika z avtom se temu drugače strokovno reče.:ADemoticglass:
Iščejo se originalne radkape, jeklena platišča in originalna alu platišča. Ima kdo, ve za koga ki bi imel kaj od tega?

Citroenovc

Zgodilo se je, da je 14 letnici spustil dozer - ravno v teh dnevih nekajkrat omenjena tema. Skratka - ker je izguba LHM absolutno prevelika pa še po izpušnem kolektorju ščije ni teorije za še varno vožnjo do Tonija - in sva se odločila za šlep. Jaz lepo že včeraj pustim ključe pri Toniju in danes dopoldan naj bi jo odšlepali.

Pa se spomni moja, da v bistvu ima Asistenco.

In tu se začne zgodbica o nesposobnosti in nedojemljivosti operaterja na Asistenci.

Toni je tudi eden od koncesionarjev za Asistenco. Torej ni panike - pokličemo Asistenco in povemo, kje je avto in da je najbližji servis obenem tudi koncesionar za njih pa naj kar on pride ponj ...

"A ne ne, to pa ne gre tako. Bomo pogledali kdo je najbližje trenutni lokaciji avta in jo bo ta pripeljal - najbližji servis je pa Toni in tja jo bodo odpeljali."
"Ja, ampak a ni najbolj ugodno in najmanja problemov, da jo potem dejansko odpelje kar Toni?!?"
"Ja ne, ker najbrž ni najbližji"

"!?!?"

OK, to sem takoj vedel, da bo kriterij "najbližji" obveljal za XY iz Ivančne. Se pravi kraja po legi kontra Grosuplju. Ki pa je kak km bližje VG.
In se tem butlom ne da dotupit, da če bi jo prišel iskat Toni - je potem vsega skupaj cca 18-20km avtovleke. Èe jo pa pride tale XY, za katerega sem predvideval, da ga bodo poslali, je pa cca 32-34km avtovleke, saj mora najprej prit po avto, jo odpeljat še bolj stran od svojega izhodišča in se vrnit še nazaj.
Pa pustimo, da bo treba zdaj temu XY mandeljcu dostaviti rezervne ključe, se pravi bi po njihovi logiki morala mlada mamica z nekaj mesečnim otrokom pot pod noge (avto je obstal kak km od doma) in mu jih prinest, ker tudi tega niso sposobni uredit, da bi jih pobral spotoma. OK, ker imava pač 3 avte, ji je to bilo prihranjeno. Ampak Toni bi jih prišel brez težav iskat domov, ker smo tudi to že prakticirali v preteklosti. Ipd.

Ampak ne, Toni za vrhunskega logistika Asistence pač NI najbližje in se jim ga ne izplača poklicat ... In taka so pravila. In to je to.

Matr ej, in pol se čudimo da pušimo na vseh nivojih.
OK

LP
Primož

Čojko

Bi se moral zmenit s Tonijem za vse, pa da potem on postfestum uveljavi tvojo asistenco pri šlepanju. Verjetno bi tako tudi šlo skozi.

Citroenovc

Ja žal ne gre. Saj to smo najprej naredili. Pa je bilo treba uradno najprej pozvat operaterja na Asistenci.
In potem se začne zg. prigoda.
OK

LP
Primož

superca13

Jaz sem pred kratkim rabil Asistenco za C3. Avto krepnil v centru MB. Sem rekel, da mora na cervis v CE, brez debate. So ga naložili in odpeljali v CE, brez zapletov.

Čojko

Taki so današnji časi, ko se samo še špara pa ni važno koliko to stane. Citroen bo prihranil 5 EUR na šlepu in to je to,...
Èe je kdo kdaj študiral ekonomijo le ta pozna tri nivoje stroškov A, B in C. A so v glavnem  investicije in s tem povezani prihranki, B so večji tekoči stroški, C pa manjši tekoči stroški s katerimi se ne splača ukvarajat oz. ti ukvarjanje z njimi običajno zamegli razvojno usmerjenost.
In na žalost se zadnje 2 ali 3 leta praktično vsi ukvarjamo samo še s C.

Citroenovc

Ja saj se ne gre za to, da ga ne bi želeli peljat na izbrani servis - ampak da če imajo možnost, da ga kar ta najbližji servis pride iskat sam (pa še koncesionar je) in bi zagotovo bil "najbližji" ko sešteješ komplet pot - da sem jim ne da dotupit tega.
In ti pošljejo drugega šleperista, kjer moraš spet čez vse štengice dogovarjanja in še kompliciral je z nekimi formularji potem baje ...

Seveda, da ne bo pomote - Xantia nima Citroënove Asistence, ampak pač doplačilno opcijo Asistence ob zavarovanju ob registraciji.
OK

LP
Primož

gregor

Podobne prigode sem imel ob amzsjevi asistenci.
Mi je bilo pojasnjeno (na klicnem centru je bil čisto prijazen fant), da imajo pravilo, da morajo načeloma poslat tistega pogodbenika, ki je najbližje okvari, nesreči, karkoli že je.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Kaj se dogaja z blondinko? Že dolgo nobenih info.

Citroenovc

Še živi. Nabere pa zelo malo km med 2 obiskoma TP.
OK

LP
Primož