Na KP se prodaja Xantia 2

Začel/a Citroenovc, Julij 18, 2007, 10:38:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Z mojo iščeva avto zanjo - Xantia2 ji je nenormalno všeč (jaz pa srečen ;) ) - no in sem ravnokar zagledal tole:

//aha, ne bo ?lo z linkom - skratka 2000/01 Xantia 1.8 - ki naj bi bila od 1. lastnika in z manj kot 100k km - prodaja se pa pri Autocommerce, Koper.

a je kdo voljan skočit pogledat jo oz kak renome ima doti?ni proizvajalec...

Se opravičujem, ?e takale tema ne sodi pod Xantia poglavje -  samo ne vem, kam naj bi jo stisnil ....
OK

LP
Primož

Citroenovc

No zadeva je sledeča - avto je rezerviran, ker ga je moja ?e videla in ji je všeč - grem gledat v živo - ?e bo vse OK tudi z mehaničnega stali??a - gre avto v nove roke ...

kaj se ?e mora ?e posebej gledat pri Xantia2, '00/'01?

Roke - ležaji, hidravlika, tek motorja, rja, ipd ... OK, to vse poznam ?e od BX ... kak specifi?en feler?ek 1.8i 16V motorja oz modela?
OK

LP
Primož

garac

Saj sam ve?, rja ko bo bo na stiku zadnjega blatnika in praga. Potem pa recimo senzor zunanje temperature, abs in ?e kaka malenkost.
Motor vzdr?ljiv, zelo vzdr?ljiv.
Hidravliko pa tudi poznaš z BX, teleskope in ostali kramo in ve? kako se mora peljat avto
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Se pravi ni nekih divjih odstopanj od BX kaj gledat ... :)

Ja baje da je in vzdr?ljiv in precej var?en, kaor berem po forumih - avto bo imel dnevno relacijo 120km (no 2 x 60) in je kar fajn, da ni prepo?re?en bencinar ...

Mislim, da sem zasledil, da je na relacijo močno prižakovat zelo sprejemljivih 7,5l.
OK

LP
Primož

Xandrej

Drugje nebi smela bit rjava kot tam na stiku kakorkoli je je bila barvana...

?e ja ta na slikah zgleda odli?na... Pa ?e zelo zelo lepa barva... Zmaga. Pre?ekiraj pa bo.

Citroenovc

Tale je ja ...

baje da je bila enkrat nekaj popravljana - samo niso vedeli točno kaj ... ampak da je bilo bolj lepotno kot mehansko ....

skratka - zve?r poro?am ... a bomo spet plavali in lebdeli po cestah ali ne :)

STISNITE PESTI!!!
OK

LP
Primož

Citroenovc

Eto, jaz sem nazaj

Najprej VELIKA HVALA Andreju, s katerim sva bila vsaj 5x na vezi (mah ne, ?e večkrat) - in ki je posredoval moja vprašanja tudi naprej ?e mehaniku!

Skratka - doti?na Xantia ima očitno po novem lastnico :)

Slike, ipd sledijo, ko pride z njo z dopusta nazaj domov.

Eto zdaj pa vtisi:
- prideva z očetom dol - na prvi pogled zelo lepa - pa? malo po?ohan odbijač spredaj (kar se vidi na fotkah) ... No zadaj je precej obdrgnjen (spodnja polovica) - kot bi nekdo vztrajno probaval premagati nek robnik ali teglc za roče; + ima tudi eno luknjo ... OK ... naj bo ...
Levo ogledalo "odbito" - no kasneje se je izkazalo, da ga bomo po moje v doma?i delavnici z nekaj truda lahko popravili ... smo ga pa vsaj za silo zrihtali, da se lahko vozi ...
Ostalo - trudila sva se najti kako rjo, kak vidni znak kake večje kleparije - nič. vse zgleda lepo ... sicer oče trdi, da se mu zdi en pradnji blatnik barvan - ampak notranji je lep - tako da zna biti, da je bilo nekaj manj?ega ...

Preveril sem tudi prek vez servisno zgodovino - dejansko je 1. lastnik, km so realni, kupljena je bila v SLO, ipd ... vse štima ...

Edino kar je čudno - 1. reg je bila feb02 - potem pa tam okrog '04 je nenadoma prestavljena registracija na julij (??)

Motor prede za moj okus zelo lepo ...
Ja sicer sem sližal lonec - se ule?em - vidim, da je zadnji lonec praktično NOV! - spoj pa ni dobro zadihtan .... žala mala - to bomo zrihtali :)
hidravlika dela BP. je sicer posoda za LHM malo mastna - ampak to je tudi pri večini lepih Hidravličarjev, kar sem jih videl ... Ne vem koliko je bilo kaj dolivano olje - ampak načeloma - 10k km je od servisa - in nivo je mogoče 2mm pod max.
Ko ugasne? - sicer rit kmalu pade dol (po cca 10min) - samo ne moreš imeti vsega. Je pa bilo tako - v ugasnjenem avtu je sedela kolegica . in ko je ona stopila ven - je avto potisnil kmalu rit dol in to je to ...

AJA - BUNKE??? Mi?ung, ki mi ni čisto jasen - zadaj in centralna - ta sploščene (ala od C5) - sprednji 2 - klasi?ne zelene ...??? A je to kak proto laboratorij za prihajajoči C5 zadnji letnik Xantie?

Pejmo peljat ... Opa - kaj pa je to - ko se premika? in za?ne? obračat volan - nek "zoprn" občutek ... kot da bi nek zobnik bil vmes ... zavijem po Andrejevem nasvetu do kraja in gremo delat kroge - mirna bosna ... skratka - mislim, da bo kak stabilizator za zrihtat ali kaj takega ... TO pa je bila bolj ali manj tudi edina resna zamera med vožnjo ...

Klima - zunaj je 41?C - noter je bila zelo kmalu znosna temepratura .... malo mi je sicer hecen odziv na komande - karkoli premakne? - se odzove po kakih 2-3sekundah - redimo da? na AUTO - in po kakih 3sec nabije ventilator ... ali pa sem dal na MAX temp pa potem nazaj na MIN - pa je ?e kakih 10 sec toplo pihalo potem pa na hladno (mislim pa da se je sližal motorček ki porpavlja lopute ... - se pravi dela)  Kon?na ocena klime - mislim da je kul ...

Temp motorja - s klimo ON (ventilatorji spredaj so delali s puno paro danes) (pa z vožnjo pa parkingu pa kake 20min na mestu je delala) - je bila tam okrog 80-85; sem izklopil klimo - je počasi proti 90 šla ... po moje dobro, jelda?

EDINO - ko je ?e bila ene 5min parkirana - se jaz spomnim dat kontakt - in laufata ventilatorja na prvo brzino, cager kaže 90?C - si re?em a fino, bsta ?e shladila ... bom kar pustil kontakt ... mine kak minuta, mineta 2 - kar ?e laufa??
grem počasi šlatat hladilnik - dokaj mla?en ....
??
Zakaj za hudiča sta pa ventilatorja kar delala? Kot reženo - kontakt ON, motor ne dela ...

Oz - termostat mende dobro dela - ?e ji dela gretje in ?e prek 85-90?C cager ni prišel, ane ...

Malo sem jezen, ker sem to pozabil dol preverit, samo sem bil toliko skuhan ?e od 2h ogleda n soncu, da mi je počasi ?e crkoval logi?ni center ...

Skratka - jaz sem blazno vesel - ker se bom lahko malo hidravli?iral spet :))))

Moja je pa blazno navdužena - jo je vozila in pravi da TO PA JE AVTO!! :)

LPP.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Aja, ima pa original radio s CDjem!! :) in komande na volanu :))

Gume so pa gor Mich Energy ... mislim da sem našel dot da so '03 - kar me malo ?udi, ker imajo relativno veliko profila ?e ... no ?e so res tako stare (saj pravim, sonce me je ?e zdelovalo) - jih bomo itak takoj zamenjali ... Baje da je odli?na guma (cca 250Eur za 4 z monta?o) Pirelli 6 (al 7) ...

Skratka - tale vikend bo pester, ko se moja vrne pa bom omalo čistli pa pilili Xantio :)
OK

LP
Primož

Gox

?estitam za nakup, pa veselo vožnjo.

A ste avto ?e odpeljali domov?

LP

Goran

Citroenovc

Ni ?e na poti domov - ker moja dopustuje na Obali ta teden ...

Bo pa kmalu ...

AJA - pri njihovih sosedih (?U-KO) sem pa videl DSko - ono ko je v eni temi na nekem ograjenem parkingu - bolj ko ne za dele
OK

LP
Primož

Xandrej

:emot112::emot112::emot112:

Sva bila na vezi kot ti pravim, te malenkosti boš porihtal pol pa samo vozi in vozi in vozi... Lepo porihtaj pa kako lepo slikico obesi ko jo boš opral pa porihtal kot se spodobi. Tvoji punci pa sre?no vožnjo šelim pa lahko kako turo na ?tajersko pridrvita pokazat lepotico.

Citroenovc

JA pridemo pokazat, ve? da :)

Jaz zdaj upam, da se res ?e zmenimo, da vzamejo noter 10let starega Twinga z muchos km, pa da se ne zajebavamo s prodajo neprodajnega artikla ... pol pa imam plan (se Maja tudi strinja), da se glede na 7 let starosti da vseeno zamenjat jermene ipd pa naredi malo bolj ornk servis ... pa kake malenkosti popedena ... skratka - za vrednost njenega Twinga ocenjejem bo ?e vlo?ka ... pol pa sre?no hidravliranje ...
OK

LP
Primož

Gox

Citat od: Citroenovc;14318AJA - pri njihovih sosedih (?U-KO) sem pa videl DSko - ono ko je v eni temi na nekem ograjenem parkingu - bolj ko ne za dele

Ja DS-ka je pri sosedih od ?U-Ko-ta. Tista DS-ka je na parkingu mestnega redarstva. Kar nekaj slik je bilo ?e na forumu s tistega parkinga. ?e vedno pa nisem uspel izvedeti kje končajo tisti avti.

LP
Goran

deyo

@ cITROENOVC Sre?no vožnjo in naj vama sluči kot se spodobi :BigThumbs:

Citroenovc

@Goran - aja tisto ni ve? ?u-Ko ... no ja , tisto sem mislil, ja ... precej boga je ...

@deyo - hvala :) čak kak ?e gre - naj naredi Maja z njo ?e 300k neproblemati?nih km, pol pa naj crkne ;)
OK

LP
Primož