Na KP se prodaja Xantia 2

Začel/a Citroenovc, Julij 18, 2007, 10:38:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Ja povedal je tudi, zakaj je po 3 zaporednih Xantiah (pa da bi imel ?e 4., ?e bi jo ?e delali)pa pred njo CX ipd ... prežaltal na znamko ...

Ker ga v C-salonu niso "je..li" 2 posto, ko je prišel KUPIT (ne samo fibcat) C4 Picasso. In se mu je zdelo malo zamalo (razumljivo) ....
OK

LP
Primož

michoBX

Citat od: Citroenovc;14867Ker ga v C-salonu niso "je..li" 2 posto, ko je prišel KUPIT (ne samo fibcat) C4 Picasso. In se mu je zdelo malo zamalo (razumljivo) ....

O tak?nem vedenju v salonih in pa da ne govorim o nekaterih uradnih servisih, lahko brez problema spustim kakšno kletvico.

Jaz pa obema šelim čimve? udobnih in brezproblemskih km, kar pa za xantio ni tako velik zalogaj ;)
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

@citroenovc, ne boš verjel, poznam ?e en primer, ki ne more do C4 picassa prit. V kranju ga on noče vzet, ker ima ?e od prej, ko je Berlinga kupil menda slabe izku?nje, zato je klical Jerov?ka, kjer se nih?e ni oglasil, na jesenicah pa so ga nadrli kaj mu je, kaj si misli, zdaj so dopusti, zdaj ni čas za nakup avta, v jeseni naj menda pride.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Citat od: Citroenovc;14867Ja povedal je tudi, zakaj je po 3 zaporednih Xantiah (pa da bi imel ?e 4., ?e bi jo ?e delali)pa pred njo CX ipd ... prežaltal na znamko ...

Ker ga v C-salonu niso "je..li" 2 posto, ko je prišel KUPIT (ne samo fibcat) C4 Picasso. In se mu je zdelo malo zamalo (razumljivo) ....

Pred leti je bil v KP v kur** le njihov servis, po prihodu Knafelca za direktorja maloprodaj pa je šel v piz** ?e salon. Aroganca nekatrih in ?minkersko obNašanje po vzoru šefa žal marsikoga odvrne od Citroena v Kopru. Jaz tudi ne grem ve? tja noter.
Kar pa ne pomeni, da nekateri prodajalci niso v redu. Izredno profesionalna je ena blond punca, pa en visok in suh prodajalec.

Vidi? Citroenovc kaj sem ti rekel - preden kupiš avto najdi lastnika oz. voznika in boš o avtu tako najve? izvedel oz. znal oceniti kako je nekdo skrbel zanj.

Lp, ?ojko

Citroenovc

10 dni in cca 1500km je za Xantio, odkar je v novi lasti.

Izmerjena je tudi prva povprečna poraba - 7,78l - pa je bila vožnja me?ana, 3 razli?ni vozniki, najve? časa s 4 potniki, ker se je avto ?e preizkužal oz predstavljal dru?ini, ipd ..., kar nekajkrat precej te?ka noga ... skratka - s tega vidika ZELO pozitivni vtisi.

Mimogrede - noter je zdaj 95 oktanc - v knji?ici sem videl, da priporočajo uporabo 98 - kaj točite v tele 1.8 16V ma?ince ostali?
OK

LP
Primož

gigo

Brez zamere sam taka neumna vprašanja pa ne bom nikoli razumel. Kaj pa vi v vaše ma?ince točite?! To isto kot, da bi vprašal kakšno mleko pijete? Mleko je mleko samo znamka in kvaliteta varira pa ?e to za tako majhen procent, da ni omembe vredno. In, da mi nebi slučajno kdo zašel streljat neumnosti kot so "ma v mojem tankam 100 oktanca in je razlika ko no? in dan" ker ga bom drita po fizioterapiji :breaking_pc:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

Glej,

v BX, ko je ?e na vplinja?, pa posebej je treba nastavljat predv?ig, ipd - se pozna razlika med 95 in 98 oktancem (z 98 dela mnogo lepše - pa ?e se ti na trepalnice postavi? - pa? kasneje za?ne klenkat pa pika). Avto je prvenstveno mišljen za osvin?en - ki je vsaj v zadnjih letih bil 98 oktanc. In najlepše od vseh let je pa delal, dokler je ?e osvin?en 98 se lahko dobil ...

Saf nisem porajtal nobene razlike - se pa? sam "nastavi" na optimum. Pa tudi v knji?ici nič ne piše, da bolj priporočajo 95 ali 98. Pi?e samo, da mora bit znotraj meja.

Pri Xantii PA PI?E v knji?ici, da priporočajo za optimalno delovanje 98 oktanski bencin. Pa me zdaj zanima, ?e je kdo kaj probaval v real life razliko. Jasno?
Je ?e neumno vprašanje? Meni ne ...
OK

LP
Primož

michoBX

Jaz nebi kr?il tistega kar je napisanga v knji?ici...

Na BXu je razlika, na astri 1,4 L.01 8V pa je razlika med 98 in 95(ponavadi se tanka na OMWju - torej 100okt.) ?e večja - nevem zakaj, ampak avto dobi navor pri ničjih obratih in ni potrebe po visokih obratih. Motor tudi lepše te?e in pri speljevanju ne cuka. Poraba pa je za kakšne 5% manjša.

Toliko mam sprobanega...
Hja, dougcajt mi je ja...

dvorjan

Doma?i Clio 1.2 8v (l.2007) bistveno lepse dela na OMV 100-oktanski bencin kot pa na Petrolovo 95- ali 98-oktansko zalost. Razlika v porabi pa je tudi ocitna - okoli 0,5l/100km manj v prid 100-oktanca. Skoda le da na nasem koncu OMV-ja ni blizje kot 75 km stran - zato se vedno tanka na OMV, ko gre avto na kak izlet. =) Ampak od letosnjih 8 ali 9 tankov, so le 3 Petrolovi.

Ko pa sem imel se Xsaro 1.8 16v 100-oktanske ponudbe se ni bilo, pa mi je vseeno pila malce manj pri 98-oktancu. V povprecju 7,5l/100km, tako da ce ti pije pod 8l v Xantii, je to odlicen rezultat.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Ja jaz tudi mislim, da je za obdobje, ko se moja ?e navaja na Xantio - 7.78l odličen rezultat. Pa glede na to, da se ni vozilo penzionisti?no - ampak precej dinami?no. In da so bili vroči dnevi, ko je klima delala stalno ...
Sedaj kar verjamem, da bo imela pri dnevni relaciji 2x60km na odprti cesti in AC lahko komot porabo 7-7,5l.
OK

LP
Primož

gigo

Citat od: Citroenovc;15265Glej,

v BX, ko je ?e na vplinja?, pa posebej je treba nastavljat predv?ig, ipd - se pozna razlika med 95 in 98 oktancem (z 98 dela mnogo lepše - pa ?e se ti na trepalnice postavi? - pa? kasneje za?ne klenkat pa pika). Avto je prvenstveno mišljen za osvin?en - ki je vsaj v zadnjih letih bil 98 oktanc. In najlepše od vseh let je pa delal, dokler je ?e osvin?en 98 se lahko dobil ...

Saf nisem porajtal nobene razlike - se pa? sam "nastavi" na optimum. Pa tudi v knji?ici nič ne piše, da bolj priporočajo 95 ali 98. Pi?e samo, da mora bit znotraj meja.

Pri Xantii PA PI?E v knji?ici, da priporočajo za optimalno delovanje 98 oktanski bencin. Pa me zdaj zanima, ?e je kdo kaj probaval v real life razliko. Jasno?
Je ?e neumno vprašanje? Meni ne ...

Sej ne, da se hočem tle iz?ivljat sam odgovori mi na vprašanja: Kaj profitirač s 100 oktancem in kaj se zgodi oz. je razlika v ohranitvi motorja pri uporabi 100 oktanca?
Konec koncev je stvar posameznika kaj vliva v svoje vozilo zaradi mene lahko tudi varekino + modro galico (reakcija je mal opasna)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

Dajva ?e enkrat: V NAVODILIH od Xantie piše, da PRIPORO?AJO uporabo 98 oktanskega bencina, ker zagotavlja lepše delovanje in ničjo porabo.

Pa me zanima a je kdo to dejansko na TAKEM 1.8i 16V motorju to kaj probaval in kaki so njegovi rezultati. Ali res opazno lepše dela, manj pije, ipd ... Meni se zdi, da ?e s 95 dela zadovoljivo lepo.

Kje je zdaj problem? Kdo je govoril o 100 oktancu? Po mojih infotih je tale OMV 100 oktanc celo zelo problematičen za navadne motorje - na dalj?i rok povzroči večjo obrabo. Dalj?i rok je tam 20-30k km stalne uporabe in ve? ...
OK

LP
Primož

pubi2cv

Sem probal nalit 98 in 100 oktanskega. Dela isti klinc, ?re pa ve?. Najbolj zadovoljen s Petrolovo 95-ko. Pa ?e najcenej je....
Najlepše pa laufa na plin. Po?re ga liter na sto ve? (torej tročim zdaj kakih 8l/100), je pa plin?i zato poceni (0,575?/l).
Torej....kot pogonsko gorivo po mojem zmaga plin?ek.....

Lovro

vprašanje, koliko oktanov je v tistem OMW 100 oktancu - ampak, ?e je realno npr. 97, je pri 95 oktancu 92.

Kakorkoli, jaz tankam v xantio 1.8i 16V 100 oktanca, s katerim prevozim slabih 50 km ve?, kot pa s Petrolovim 95 ali celo 98. Glede obrabe mašine ne vem, res pa je, da moje xantie ne teram, v glavnem vozim nekje med 110 in 130 po avtocesti, v visoke obrate pa priganjam zelo redko.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

deyo

Citat od: Citroenovc;1525610 dni in cca 1500km je za Xantio, odkar je v novi lasti.

Izmerjena je tudi prva povprečna poraba - 7,78l - pa je bila vožnja me?ana, 3 razli?ni vozniki, najve? časa s 4 potniki, ker se je avto ?e preizkužal oz predstavljal dru?ini, ipd ..., kar nekajkrat precej te?ka noga ... skratka - s tega vidika ZELO pozitivni vtisi.

Mimogrede - noter je zdaj 95 oktanc - v knji?ici sem videl, da priporočajo uporabo 98 - kaj točite v tele 1.8 16V ma?ince ostali?

No hvala bogu, da je ?e ena Xantia 1.8 16V, ki ima porabo kot moja - da ne bo izgledalo da flancam tja v tri dni v  temi o porabi.  :BigThumbs:.

Naj ti porabi toliko ali pa ?e manj. Vso srečo ?e naprej z njo, sedaj ko si ji prišel do dna (kar se tiče  zgodovine).

V mojo točim 95 oktanca.