Na KP se prodaja Xantia 2

Začel/a Citroenovc, Julij 18, 2007, 10:38:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Glede na prebrano bi ti svetoval, da se obrne? direkt na prvega lastnika in zadevo malo predebatirata, sedaj ko si jo ?e kupil.
Glede na napisano o avtomobilu mora to biti precej umirjena in korektna oseba (starejši moški ali ženska), ki se sicer verjetno veliko ne razume v avtomobile, vendar korektno skrbi za vzdrževanje.
Iz razgovora z lastnikom boš veliko ve? izvedel o avtomobilu in se boš lahko kasneje lažje odločil kako velik sarvis je potrebno opraviti (bolj kot mehanik).

Se pa popolnoma strinjam s teboj, da sedaj vloči? v njega nekaj denarja in jo poštimaš v "nulo", ter se ob rednem vzdrževanju ?e zelo dolgo voziš s Xantio.

Sre?no vožnjo!

Lp ?ojko

Citroenovc

?ojko,

točno to imam v mislih. Lastnik je starejši moški - mislim, da okrog 60 let star. Naj bi to bila njegova 4. Xantia. Sedaj naj bi se odločil, da malo zamenja znamko - in je odpeljal novega MB B-razred.

Ime in priimek sta mi znana (žal sem pozabil prepisat - tako da ne morem ?e danes klicati) - tako da ko jutri pride avto k meni - probam poklicat in povprašat.

Bom pa jutri na Obali - ker pripeljem dol Twinga od moje, ker naj bi mi načeloma oni Našli nekega interesenta. Tak da - lahko se ?e za kak Citrodrink zmenimo.
OK

LP
Primož

Čojko

Glede na napisano okrog avta (predvsem da je tudi drugi komplet gum Michelim Primacy) sem skoraj siguren, da mu popolnoma vse na avtu delal Citroen servis v Kopru (tudi gume, lonec ipd.), avto je redno servisiran, kar bi moralo pomeniti, da je v nulo brezhiben - kar pa ni! Obvezno zamenjati uradni Citroen servis za takega kot se ga spodobi (Jerov?ek, Merlak,....).

Jutri pa ne vem kako bo s časom in službo - ?e boš imel ti čas pokli?i 041/866-775 pa bomo videli sproti.

Lp ?ojko

Citroenovc

Mich Energy so gor - ampak ja - so Michelinke ... In se strinjam - je verjetno servisiran z dobro robo - ampak delo ?epa (recimo zamenjali za zadnji lonec a sploh ne zadihtali spoj na cevi)

Ja itak da bo serviser po novem nekdo drug. Verjetno Toni, glede na to, da imamo ?e dolgoletne pozitivne izku?nje ... in da je from the neighbourhood ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

No pa smo doma ...

premiernih cca 150km je pokazalo, da bo treba zamenjati one spone (oz kakorkoli se jim ?e re?e) spredaj ... ker sedaj malo poka ... and that's it ...

No pa jasno, nove gume. Gor so dejansko '00 Michelin Energy (ki so tudi na stebri?ku navedene kot original model) ... svašta ...

Pelje se lepo. Klima dela super. Avto plava. Zavira lepo. Ne vleče iz smeri. pospešuje suvereno. Peta prestava je na AC pravi cruser. Ipd ...

Za moj občutek je volan sicer malo premehak (BX ima tr?i servo, Saf ima sploh progresivca), ampak za mojo je pa super ...

Skratka - obiskali smo tudi Tonija - in on in njegova žena sta se strinjala, da je res lepo ohranjena.

Skratka - mislim, da bo tole zelo dober deal ...
OK

LP
Primož

pubi2cv

?estitam ob nakupu. Tale je ravn taka kot moja...sam da ma moja zdaj ?e enih sto jur?kov ve? prevoženih....
Kar se tiče kugl: ja tudi moja je bila enako opremljena - zadnje kolesne in centralna spredaj so bile une ta ploščate, take kot od C5; zgleda, da so pri modelnem letu '01 ?e mal kombinirali - kar za Citroen ni nič nenavadnega......V glavnem....jaz sem prej?nji teden (pri190k) te ta ploščate vrgel dol (mal?k trda je postajala) in zmontiral tiste lepe zelene, ki se dajo filat....zdej pa spet plava kot je treba.
Veliko sre?nih kilometrov vama šelim:BigThumbs:

Citroenovc

Ja saj to sem ?e jaz gruntal - ko bodo novejši tip bunke fu? - se da klasiko gor pa bo ...

Od sobote dalje ima nove gume - Bridgestone Turanza er300 - 290eur skupaj z monta?o in centriranjem za vse 4. pa 185/65/15 so. mislim da ugodno.

pelje se lepo.

zdaj pa ?e poštimat one stabilizatorje in/ali končnike spredaj (malo poka) pa preventivni servis pa mislim da bo to dobra bar?ica :)
OK

LP
Primož

Xandrej

Bog ve kaj bi C5 naredil ?e bi mu stare bunke gor naredil... ???

Citroenovc saj nimaš kaj za tiste pal?ke stabilizatorja nabavi obe pa ma? mir ?e je enkrat avto v luftu pa? obe zamenja? pa je...

Čojko

Gume si dobil po OK ceni, naredi ?e en redni servis v kolikor ni bil narejen pred kratkim, glede bunk pa jaz nebi menjaval, vendar bi imel kar originalno kar je bilo - celo šel bi v komplet menjavo z novimi in prečistil sistem. Filane niso nikoli res tako dobre kot nove in pogostej?e filanje je skoraj enako kot kasnej?e zamenjavoz novimi (od C5 zdržijo ?e dlje).

Si govoril z lastnikom?

Lp ?ojko

Citroenovc

@Andrej - ja C5 bi verjetno res se lahko uporl - za tole kombinacija sem pa Tonija pobaral - pa pravi da se da zamenjat s klasiko.
Ja pa saj bomo zamenjali obe pal?ki - sam čas dopustov je - pa je te?ko dobit iz danes na jutri mojstra, ki mu zaupa? (ker jih je večina odsotnih)

@?ojko - zadnji servis je bil narejen oktobra 2006. Od takrat ima 10k km - ravno na sredi intervala po km je.
Bom pa vseeno ASAP se zmenil za en malo bolj temeljit servis. Pa da moja ?tarta "z nule", kar se servisiranja tiče.
KAr se filanja tiče - jaz imam pri BX odlične izku?nje. V 8 letih in 130k km - rabil zgolj 2x refilat (kmalu po nakupu in ene 60-70k km nazaj). In deluje BP. No, zdaj bo čas za 3. refil počasi.

Z ex-lastnikom ?e nisem govoril. je pa avto iz Marezig, ?e mogoče kdo poznaš Se je pa izkazalo, da so nekaj se zlagali v avtohiši- ni 1. lastnik - nego 2. Je pa res, da jo je kupil 2002 in jo imel 5 let. prvi je bil pa kar CitSLO KP. Po moje biv?a "direktorska" (pa? slučbena privat za zaposlene) ...
OK

LP
Primož

rok.si

?estitke ob nakupu, mogoče so tiste ploščate bunke z multilayer membranami. Fora je da bistveno manj prepuščajo plin in torej dlje držijo kot navadne z desmopan/urepan membranami. Zato tudi ni mišljeno polnjenje, ko se sama od sebe izprazni je tudi membrana zanič. Pri tako kvalitetnem materialu si lahko privo??ijo tisto 200 000 km garancijo vzmetenja za c5.

lp,R.

pubi2cv

Citat od: rok.si;14698?estitke ob nakupu, mogoče so tiste ploščate bunke z multilayer membranami. Fora je da bistveno manj prepuščajo plin in torej dlje držijo kot navadne z desmopan/urepan membranami. Zato tudi ni mišljeno polnjenje, ko se sama od sebe izprazni je tudi membrana zanič. Pri tako kvalitetnem materialu si lahko privo??ijo tisto 200 000 km garancijo vzmetenja za c5.

lp,R.

Hja...močno. Sej pravim....jaz sem jih menjal malo pred 200k, pa ?e dale? od tega, da bi bile kriti?ne. Malenkost so pa? otrdele....neki časa bi ?e ziher ?lo BP

Citroenovc

Danes bili s Xantio na Proxii (sicer pri Novaku - nisem vedel, da jo ima lahko tudi neavtoriziran servis) - VSE OK. Nobenih napak. :)

Zdaj jo mora samo ?e prijatelj/klepar dodobra prečnofat - ker vidi se, da je bila malo pritisnjena levo spredaj - in je ene par spojev kar neverjetno močno zapacanih z zaščito ... pa bi rad njegovo mnenje, a je močno, da so ?e v tovarni tako temeljito zapacali ali se lahko kaj spodaj skriva ...
čeprav barva deluje original prek teh spojev (blatnik in havba se lepo vidi, da so delali preliv) ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

Govoril s prej?njim lastnikom. ?tevilko so mi sicer posredovali iz ACja - samo mislim, da nimam kaj skrbet - ker se je izkazalo,da gospod pozna avto v detalje.
Po povedanem sodež - sem pomirjen. pravi, da je spredaj jo dal pred časom prebarvat, ker je bila pobutana s parkirišč, ipd.
Povedal je tudi, da je kupil nekaj mesecev staro - prej je bila dejansko slučbena od CitSLO. Da jermenov ?e ni menjal. Da na relacijo pije okrog 7l pri vožnji po omejitvah. Da pa je sam vozil raje malo hitreje. Da garnatirano ni bila razbita. da ni imel nikakr?nih izrednih stro?kov, razen zadnji lonec pred kratkim. Ipd.

Na koncu je ?e povabil, da se lahko kdaj oglasimo pri njemu.

Skratka - mislim, da je to oseba na mestu. In da ima moja super Xantio.
OK

LP
Primož

michoBX

Dobre novice, ti je odleglo, a! Tako vidiš, da so na svetu ?e vedno ljudje(poleg tistih na citroenar.com) ki jim ni vseeno, kako je z avtom...
Hja, dougcajt mi je ja...