Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

LukaKST

Hvala za odgovor. :)

Bom primerjal te kataloške s podatki na tisti francoski strani.

Potem bom pa videl, kako se odločim, ker trenutno (razen na volanski letvi, za katero pa že imam set tesnil) res nikjer ne pušča.
Dolgoročno bi bilo verjetno najbolje kar sestaviti sistem povratkov, kjer so stiki obstojnejši, cevi pa lažje zamenljive.

LP.
Luka

Dihtunga

Hobotnica, če je ne boš premikal in bo počila, ne bo puščala. manj problematičen del. Tudi obnoviš jo lahko, ni problem.

LukaKST

Ja, saj o obnovi sem razmišljal, čisto za dušni mir.
A se kdo s tem ukvarja?
Ker načeloma sem jo kupil za prehodno obdobje, vendar je res lepo ohranjena (imela je samo enega skrbnega lastnika in nima niti pikice rje) ter je zato ostala pri hiši dalj časa, čeprav je dejansko ne potrebujemo glede na trenutne potrebe gospodinjstva.
Se je pa tako lepo zapeljati z njo, posebej odkar so nove comfort bunke in nastavljena višina. :)
Tehnični je opravila 05.02., trenutno je na suhem in počiva...morda bi jo zaupal v nadaljnjo oskrbo kakšnemu ljubitelju tega modela.
Si bom vzel ta vikend malo časa in jo predtavil v lastni temi.

LP z Goriškega konca.

Luka

Citroenovc

OK

LP
Primož

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Dihtunga

Za dušni mir, skoraj ne rabiš. V sami hobotnici ni nobenega tlaka, so samo povratki.
Povratek iz servota, ki je edini z večjim pretokom pa je posebej kakor vem, lahko se motim.
Sam bi ti popravljanje odsvetoval, saj je obstoječa spojka zavarjena v gumo in tako neprepustna. Stare cevi na nove smrekce pa bodo počile, niti je ne moreš poštukati ker spet poči samo malo naprej.

LukaKST

Citat od: Tiki;252340Breakica še živi... :)

No, to me pa zelo veseli. :)

V bistvu sem to drugo kupil, ker sem Break-ico tako pogrešal.

LukaKST

@Dihtunga:
Saj verjetno je res nesmiselno oz. neracionalno, vem, da v povratkih ni nobenega omembe vrednega tlaka.
Zamikalo me je, ko sem brskal po tisti strani, ki sem jo omenjal, in po tem portalu:
http://xantia.pagesperso-orange.fr/index.html

gregor

Povratek volana začne običajno spuščat spodaj. 15cm cevi odrežeš in zamenjaš z gumijasto za gorivo. Štukaš s kosom primerne bakrene cevi ali še bolje z namendko smrekico.

Isto pri pumpi.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

LukaKST

Še eno vprašanje se mi je porodilo:
Spredaj levo je zadnje dni moja Xantia malo nižja kot spredaj desno, amortizerja sta bila testirana in sta bp, torej nista zaribana.
A se lahko še kje zatika, da ne bi dosegla enakomerne višine med levo in desno stranjo, ker jo tudi malo vleče v levo?
Je imel že kdo podobno težavo?

LP. Luka

Dihtunga

Puše v rokah jo lahko šponajo ali pa zariban končnik.

LukaKST

To bi pa znalo bit, ja. :)
A se da brez komplikacij menjati samo puše oz. silent bloke?

Sem sicer ugotovil danes, da je bila leva sprednja guma precej prazna (lahko bi prej pomislil), tako da smo odmontirali in na novo namestili na platišče (je puščala ob robu), nekaj razlike je bilo na račun tega.

Dihtunga

Al ma reva sam eno roko:)

Ce bos gledal kaj in koliko se posede ko stopas ven iz avta si se ze zafrknil.
Moraš biti res na vodoravnem parkingu (ponavadi visijo) in pustit motor zalavfan in vrata zaprta.
Bjonda pac preklopit na trdo ko odpreš vrata in ma nek 60s timer

Citroenovc

Citat od: Dihtunga;252638Bjonda pac preklopit na trdo ko odpreš vrata in ma nek 60s timer

Vsaka bjonda S2 al samo tista s HA2?

Nikol nisem porajtal, da bi l2000 1.8i 16V SX kaj "otrdela" pri odprtih vratih. C5 to počne in je precej očitno. Pri bjondi pa res nisem porajtal.
OK

LP
Primož

Tiki

SX kolikor vem nima HA, tako da nima kaj otrdeti... Je pa tudo moja X2 SX vcasih malo postrani stala...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005