Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dihtunga

Aja, ti imas cisto navadno hidravliko

LukaKST

Ja, moja je povsem običajna 6 krogelna brez pritiklin. ;)
V kratkem bo imela redni servis, pa bom preveril še roke.

gregor

Roke nek upor imajo, in če se na parking pripelješ zaradi ovinka rahlo nagnjen, obstaj verjetnost, da bo avto ostal rahlo nagnjen v tisto stran.
Pa ne rolk gledat xantij, to so avti za vozit.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gule

Zdaj že Xantia postaja egzotika...so pa materijali v Xantiji bolj kakovostni kot v C5 MK1, pa tudi MK2. Pri CX/7 se je zadeva malo popravila. Še posebej je bila zanimiva Xantia mk1.

Citroenovc

Citat od: gule;252708Zdaj že Xantia postaja egzotika...so pa materijali v Xantiji bolj kakovostni kot v C5 MK1, pa tudi MK2.

Ajde, da preberem tole utemeljitev. Slučajno imam pred hišo Xantio l2000 z 240k km, C5II 2004 s 140k km in C5II 2007 z 210k km.

Ročaji vrat v kabini znotraj meni ne štejejo kot referenca. Ampak v ostalem je v C5 izbor materialov vidno in tipno na višjem nivoju. V bistvu mi je tudi izgled notranjosti v 1991 BX boljši kot v Xantii. Tako sedeži, kot tapiserije in ostale obloge kot sama armatura.
OK

LP
Primož

HidroThorax

Citat od: Citroenovc;252722Ajde, da preberem tole utemeljitev. Slučajno imam pred hišo Xantio l2000 z 240k km, C5II 2004 s 140k km in C5II 2007 z 210k km.

Ročaji vrat v kabini znotraj meni ne štejejo kot referenca. Ampak v ostalem je v C5 izbor materialov vidno in tipno na višjem nivoju. V bistvu mi je tudi izgled notranjosti v 1991 BX boljši kot v Xantii. Tako sedeži, kot tapiserije in ostale obloge kot sama armatura.

Se strinjam. Sam sem imel 98' Activo, 2001 C5 Mk1, 2006 C5 Mk II, 2007 C5 MkII. In se mi nikakor xantia ne zdi bolj kvalitetna znotraj. Sem pa večkrat vozil C5 Mk III in mislim, da so samo nazadovali s kvaliteto proti prvim dvem da o utešnjenosti kabine ne govorim...
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Xandrej

Sem imel xantio, c5 1 ter c5 2 ter c6 pa se mi zdi da je c5 zelo zelo dobro narejena. Sicer sem imel xantio z polno opremo takrat pa c5 1 tudi pa c5 2 pa se dodatni polno opremo... c6 pa c5 pa nista polna z opremo pa bom takole rekel s korakom časa so bili vsi vredu narejeni. Kaj pa pri francozih lahko zameriš je kaka šlamparija na sredinski konzoli da lahko škriplje ali pa take drobnarije katere avto naredijo šlampasto, s kolenom na bmw 6 pa bmw 5 pa na clsu nisi premaknil konzole niti za milimeter da bi zaškripala... seveda so pa avti stali dvojno ceno citroena ali pa še več ko so bili novi pa sem si mislil no nekje pa se mora poznat!!!

Moram pa priznat da se s C5 zelo rad vozim... :BigThumbs:

LukaKST

Citat od: gregor;252699Roke nek upor imajo...
Pa ne tolk gledat xantij, to so avti za vozit.

Ja, saj najbolj moteče je pri vožnji, ker ko je občutna razlika levo-desno, precej vleče volan v levo, potem pa čez čas  'spusti', se poravna in pelje ravno kot vlak.
Zato sumim, da bodisi roka ali končnik volana špona.
Nič drugega mi ne pade na pamet.:)

Romzi

Je mogoče teleskop oz. cilinder kaj poškodovan?

gregor

A to je pa druga zgodba, če med božnjo občutiš.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Dihtunga

Lahko je tudi teleskop poškodovan noter. saj ko testiraš na ponku je ok, ko pa je notri tlak je pa to druga zgodba.

LukaKST

Sem kupil tudi drug teleskop, a mi zagotavlja mehanik (mu zaupam, ima obilo izkušenj s hidravličarji, vozi DSa :), da je teleskop dober.
Bom preveril še puše rok in končnike.
Èez noč je bila parkirana v najnižjem položaju in danes se je dvignila enakomerno levo/desno. Včasih je prav čutit, ko "preskoči" in je potem vse OK.

Dihtunga

To ni v redu.
Snami končnik volanske letve pa boš hitro videl kaj špona. Gume rok pa našpricaj magari z wd. Ne vem če ma tvoja vzmeten rollbar, tam je tudi nekaj puš in končnikov katere je fajn malo pogledati in našpricati.

gregor

Ma puša na roki ne more toliko držat po mojem.
Mogoče se je stabilizator premaknil v eno stran in se nasloni kam.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Citroenovc

Zdaj imam pa jaz eno vprašanje - nisem klepar, ličar ipd .. .In ja, bom dvignil telefon prašal. Ampak čisto za okvir, da vem, kam paše strošek oz kaj je sumljivo poceni, kaj normalno in kaj zlatarsko predrago - menjava praga, ker je pri Xantii ta v barvi karoserije, torej še barvanje v to barvo ...
Koliko odokativno bi ti prišlo za eno stran.

Desna deluje OK, leva pa nismo pred časom opazili, da je sprhnel čep v zadnjem kolteku in je po tej zimi dejansko pokazal se po celo dolžini spodaj, da je pod barvo pošteno rjav ....

Zdaj avto je po eni strani mišljen, da bo tekom leta odromal od hiše, po drugi strani je pa tako zvesta in neproblematična, da bi ji z novim pragom podaljšal delovno vizo še za nekaj let.

Lani so pri Toniju eno lepo rdečo iz Bele krajine zamenjali oba praga, mislim da celo poštrihali še pol drugih delov avta ... Ampak avto je potem tam obtičal na parkingu za mnogo mesecev, tako da sklepam, da ko je lastnik videl mnogokratnik tržne vrednosti, ga je malo stisnilo ...  Sam tista je bila res lepa pa še 2.0 16V. Se je splačalo vseeno.

Naša je pa preveč obuškana, da bi se šel "tehnično dediščino". Mi je pa lani na TP rekel, da če odštejemo rahlo načet levi prag, je v boljši mehanski kondiciji kot marsikateri pol mlajši avto, ki ga pripeljejo k njim. Oz sta bila oba preglednika čisto zgrožena, ko sem rekel, da je to verjetno njeno zadnje podaljšanje registracije. In me začela prepričevat, naj zrihtam prag in bo še za nekaj let BP.
OK

LP
Primož