Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Po ca 9 letih je bila zopet potrebna menjava vtičnice za luči, ker je smerokaz enkrat delal, drugič ne.  Kable požrl "zeleni volk".

Naslednji dan pa spet s prikolico v akciji.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

isarajli

Niva pa ziher nekje na suhem počiva, ko se ta sirota muči v hrib :( . Imam nekaj, kar upam, da ne boš rabu, če pa že...še celo spodnjo lajtngo za hidravliko , sej veš, tisto, ki rada spusti, pa liter olja mi je ostalo, ki ga nikol več ne bom rabu. Èe te pot zanese v najlepše kraje, prid iskat.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

gregor

Tole sem pa čist spregledal, isarajli. Misliš mogoče volansko lajtngo? No sej ni važno, bom imel v mislih, ko bom kaj tam mimo taval. Kar bo meni ostalo, tako dobi xantos.

Ja niva počiva.
Sej bo xantia tud kmalu. Dokler je na cesti, jo je pa treba izkoristit.

Ob vprašanjih "Kam boš pa naložil" se samo še nasmejim. Ne gre jim v račun, kako bom v karavana naložil balkonska vrata 110 širine. :-) (med blatniki je 113 cm)
Vrata + 2xokno, vse troslojno, težko kot....
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

gule

Naj služi, saj si ti njo kupil in ne ona tebe...

LukaKST

Xantia je res hvaležen avto. =)

Jaz moram pri svoji X2 limuzini sneti zadnji odbijač, bi rad popravil kotno plastiko.
A je kakšen poseben trik oz. 'skriti' vijak kje.
Naštel sem dva v koloteku pri zgornjem robu, dva zadaj (ko so odprta prtljažna vrata), dva se vidi skozi izreze v kolotečnih plastikah proti zadku, eden je spodaj.
Èakam na kakšen prost dan in lepše vreme...

LP.

Luka

gregor

Naša belka gre v pokoj. Se je zgodilo nekaj na motorju, niti ne vem kaj, glede na to, da je scefralo mikrojermen, predvidevam, da ga je potegnilo pod zobatega in je ta preskočil.
Pa nima smisla več popravljat, ker je seznam nujnih del predolg. Pragov ni več, in tudi ni kam švasat, volanska letev, kolesni ležaja zadaj, nosilci amortizerjev, hidravlična pumpa spušča, zaklepanje ne dela sploh, polovica šip ne dela, troblje ni, abs senzor občasno štrajka, airbag konektorji pod sedežem,  semering glavne gredi spušča pri menjalniku, na tesnilu glave vodo tišči ven... pa še kaj sem pozabil.
Bo pa donatorka delov.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Dihtunga

Zamenjaj jermen, lahko da bo delala dalje. Èe ni preskočilo za preveč so ventili ok, je samo mašina crknila.

gregor

Se pri verglanju sliši, da nimajo vso cilindri enakega upora.
Pa ni se trenutno časa zafrkavat s tem. Mi še dražji projekti stojijo in čakajo.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Dihtunga

Dobro da si napisal, da se je jermen scefral. Sem pogledal mojo in se je že začel kosmatiti ob straneh, pa tudi tekel je čudno, kot da bi nekje drgnil, ssk ssk ssk zvok.
Zadnji čas za menjavo res.

Dihtunga

Sem zamenjal, je bil v zadnjih izdihljajih, scufan na obeh straneh in zgleda je tudi zobati malo drgnil ob njega, sedaj je vse tiho, tudi jermenice so se utišale. Nebi pričakoval to od jermena

LukaKST

Pozdravljeni.

Potreboval bi nekaj pomoči pri planiranju obnove povratkov za mojo (drugo) Xantio. =)
Èeprav še nič ne pušča in je bil avto garažiran, so cevke že nekoliko utrujene in bi rad zadevo dolgoročno rešil oz. obnovil 'hobotnico'.
Po forumu sem sicer že iskal, a nisem našel vseh željenih informacij.

Gre se za X2 (1999) Xantio LFY motor brez Hydractive-a (6 krogel).

Kar sem uspel najti (pa ni več dobavljivo), je OEM kit 5270Q1, v katerem so glede na slike cevke od črpalke do LHM rezervoarja in od regulatorjev do rezervoarja.
Nikjer ne najdem sheme, iz katere bi razbral, kaj še bi potreboval za sestavo (npr. povratki iz dozerja zavor, volanske letve ipd).
Našel sem samo to sliko na AussieFrogs, vendar ne vem, katera od cevi je za kaj:
http://www.aussiefrogs.com/forum/citro%EBn-forum/99879-xantia-return-line-photos.html

Èe ima kdo povezavo do sheme ali je kaj podobnega že sam sestavljal ter bi želel deliti z ostalimi, se toplo priporočam.

Hvala in LP.

Luka

Dihtunga

Razdiraj samo ko bo začelo puščati, nič prej.
Ko boš parkrat dal tiste cevi narazen se bodo vse uscale.

Hobotnica ni noben bau bau, je samo konektor z razdelilci. Èe boš snel stran gume lahko prideš do tega člena.
Na rezervoar pridejo posebej povratki iz servota, bremz, nato pa še iz hidravličnega vzmetenja.
Vse skupaj zelo neproblematično za servisirat.
Cevi vzami pvc in jih pač vsake 3 leta ali kolikor zdržijo, zamenjaj. Karkoli drugega je skoraj nesmiselno. Citroen ima tudi fenomenalne bedarije glede različnih dimenzij cevi brez reducirjev in boš je*l ježa ko boš hotel to porihtat.

garac

bom preveril, kolega ima nekaj lajtng najbrž še na zalogi, jih je en od forumašev (ggorenc) naročil, a jih ni prevzel, morda so še...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

LukaKST

Hvala za odgovora.

Ja, mogoče res ni smiselno vsega razdirat, malo me je zamikalo, ker je avto sicer res lepo ohranjen in je to edina taka stvar, ki je potencialno problematična.
Malo me je edino skrbelo, kje se lotiti, sem pregledal zelo izčrpna navodila z ene francoske strani - morda je celo nekoliko zakompliciral, vendar ima vse mere in dolžine, sicer za Hydractive.

http://xantia007.free.fr/19_circuit_retour_detail.php?

Bi pa vzel tudi original dele, če jih ima kdo na zalogi, ker ne zaupam toliko v svoje ročne spretnosti.

LP.

Luka

P.S.: Prilagam sliko svoje mladenke, bom ob priliki odprl temo.

skrt3

Izvoli, Luka

Upam, da bos kej razumel iz vsega tega

Jaz sem nabavil komplet, vse smo naredili v nulo...pol je pa sla na AMZS rakom zvizgat, zal

Lp