Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Evo...moja pa je pri 350.000 dobila novo Valeotovo sklopko. Do zdaj je zdržala še originalna.....pa semeringe na polosovinah sem še zamenjal, da ne bo kaj curilo...

gregor

Citat od: Pyr0Beast;116808Kaj je pa bilo s turbino narobe da je ribnila ?

Jaz bi se priporočil za ta staro. Nima veze če so ležaji ok ali ne. Me firbec matra kako je zgrajena :)

Lahk ti dam eno staro, ki je zmleta toliko da je sigurno ne bom več rabil, ker je vetrnica pustila sledi na ohišju.

Pred letom sem dal gor rabljeno iz donatorskega avta, ki je imel mnooogo kilometrov.
Turbina je že ves čas bila glasna, in pila je nekaj olja. Zadnjih 14 dni je pa pri malo večjem tlaku dajala od sebe čudne zvoke kot bi fen poslušal. Zato sem jo raje prej menjal preden polomi lopatice, da ni bilo treba še interkulerja ven jemat in ga prat ali bognedaj da pride še kakšen kos kovine do v motor.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Pyr0Beast

Ko bom sel enkrat mimo jo bom uzel :)

Koliko km pa je mel un avto ki mu je ribnila turbina ? Za ene 300k so dobre al že prej riknejo ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

gregor

Ne vem. Po števcu ni bilo 300.000. Vendar sodeč po tem, kako je bil blok motorja znucan, jih je imela sigurno 500.000. Kajti na bloku ki je imel 200.000 za sabo, praktično ni bilo občutit roba.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

pubi2cv

Včeraj sem ji privoščil za jubilej še nove zadnje kolesne kugle in liter LHM-a. Kupljeno in mimogrede zamenjano pri Autonova...montaže mi g. Novak sploh ni računal. Kapo dol.:BigThumbs:

dexterboy

Evo, da se ne pozabi tema, še moj info; naredil včeraj redni servis, malo prej preden na 20k, mislim, da je bilo 16k pa en drobiž, naredil pa zato, ker je na minusu težje vžigal, ga je vrtelo kot kakšnega dizla, preden je vžgal. No, zamenjal sem olje, sedaj je Total 9000 sintetika, zamenjana še filtra za olje in motorni zrak. Kabinski filter bom zamenjal sam ko bo topleje, ker ga moram še v xsari prav tak ozamenjati.
Je pa veliko največji strošek predstavljala sveča, i nto kar štirje kosi. Ne moreš verjameš, neiso običajne svečkulje, slišijo na tisto čudno Iridium besedo :-D Preveril sem v spletnem katalogu, za mojo Xantio je bila oznaka NGK LPG 1. EN KOS pride čez 20 evrov, tako, da moram čez 60k poiskati kakšno cenejšo varijanto, kot je @TCT že omenjal.
Pa še tole moram omeniti; mehankar je omenil, da je bilo olje zelo svetlo, kar pripisuje dejstvu, da je ob plinu veliko manjša obraba motorja...
Za plin pa itak moram še spisat elaborat. Še prej me čaka brezplačni pregled na Prinsu, da malo izlijem gnev na delovanjem...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

ggorenc

Ja, nihce pa ti ne pove, da plin precej manj maze bate in znajo zaradi visjih temperatur zaribati. Malce se pozanimaj in instaliraj se sistem za hlajenje cilindrov (!)

ggorenc

Upam, da zrihtas poceni. Se mi zdi, da so marze za altenatorje z leti (podobno kot akumulatorji) kar fajn narasle.

psihopat100posto

Citat od: ggorenc;124053Ja, nihce pa ti ne pove, da plin precej manj maze bate in znajo zaradi visjih temperatur zaribati. Malce se pozanimaj in instaliraj se sistem za hlajenje cilindrov (!)

ne ga strašiti s takimi bučami, ta motor ne rabi nobenega dodatnega mazanja če laufa na plin.:Hammer3:
lp

garac

prins ima itak vgrajen valve care, torej dodatno mazanje ventilov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Citat od: psihopat100posto;124060ne ga strašiti s takimi bučami, ta motor ne rabi nobenega dodatnega mazanja če laufa na plin.:Hammer3:
lp

Tudi pri dauervollgas?
Avtocesta kolikor gre, ali gorske ceste recimo Vršič, Grossglockner na polno?
Èist resno me zanima, ker pri eni drugi znamki izkušeni lastniki(iz svojih dragih izkušenj) svetujejo vožnjo na bencin pri dolgi vožnji pod veliko obremenitvijo, če nimaš sistema za mazanje/hlajenje ventilov.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

psihopat100posto

1.8 16v, 20.16v, V6 123KW, V6 147KW Citroen mašine ne rabijo dodatnega mazanja, če vam ga pa prodajalec uspe zraven prodati pa bravo za prodajalca, vsak se pa itak sam odloči.
lp

ggorenc

Samo opozoril sem, ni treba takoj zaliti. Vsi se niso rodili tako pametni kot ti.

tomaz555

Mislim, da je Korzika s počitniško prikolico boljši test, kot kakšen Vršič. Meni je delalo na C5 brez problemov, brez mazanja(2.0 16v). Klanec pa je bil enkrat tak, da sem komaj speljal s prikolico (zaradi dela na cesti). Sem se pa sam pregreval zaradi klancev in ozkih cest. Ne strašit na pamet. lp

psihopat100posto

Citat od: ggorenc;124136Samo opozoril sem, ni treba takoj zaliti. Vsi se niso rodili tako pametni kot ti.

bla bla bla, kaj pa pišeš bedarije, sploh pa ker maš na forumu kar nekaj predelanih avtov na plin, pa napisanega 10 strani, normalno da te razpizdi.:BigThumbs:
lp