Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tct

Pa če je še tako taglavna cev, ne more koštati 600€. Za V6 je bila okoli 50€.

psihopat100posto

ja možno, da je kaj bolj konkretnega kot pri tvojem primeru, ker besede mehanika so bile pripravi ca.600EUR(pa to je mehanik kateremu je zelo za zaupati). Meni je na mojem XM-u tudi spuščala ta glavna lajtunga spredaj, je blo na koncu z menjavo tudi 500EUR(ene 2-3 leta nazaj), pa ponaredka se ne dobi.
lp

fizika

Zdravo: včeraj ko sem se vozil,(Xantia l.99, 1.8.16V), mi je lepo delalo gretje, no danes pa ne zagreje več, ko pa stopim ven iz avta se pa pri voznikovem sedežu sliši zelo rahlo puščanje, kot ventilček kolesa...ne vem, kaj porečete,je na tolko let res fuč morda radiator v kabini...hvala, lp TADEJ

dvorjan

Ocitno so poleti te pecice res na udaru.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

vsx

Pri meni se na nobeni ni nič slišalo in gretje je delalo normalno.
Se je pa takoj zavohalo.

Èe ne greje imaš zračni žep v pečki, če pa slišiš še pihanje, je v pečki tudi luknjica.
Najprej odzrači, potem pa preveri tesnenje, da ne bo kmalu kuhalo ...

Pri meni je na X1 pečka spustila v 4. letu, na X2 pa v 11. letu.
Obakrat sem jo zaznal poleti, seveda odlašal z menjavo, nato pa menjaval tik pred božičem, v mrazu seveda.

LP

fizika

Lepo pozdravljeni: ker sem vam zvesto poročal o svoji posebni xantiji-l.99, sem vam dolžan sporočiti bolj slabo novico ker zgleda da ne obeta kaj veliko več dobrega, namreč ko sem opazil odtekanje vode iz notranjosti motorja, tudi temperatura je začela nihati, dolival sem vode, sem dokaj hitro čez dva dni peljal avto k mehaniku, nakar mi je povedal slabo diagnozo ta pa je bila tesnilo glave,(poleg potrebne zamenjave še sklopke).Ta avto sem si zelo srčno želel, in bi ga zelo skrbno čuval, sedaj pa se mi je podrlo vse, ker je začel mehanik govoriti o precejšnem znesku popravila, ki presega tržno vrednost samega avta. Zanima pa me, ali se je kdo od vas že spravil na to glavo, njeno zamenjavo ali podobnega, zamenjavo tesnila, koliko je to dejansko dela, namreč v Lj-okolici je to pošteno kar iskreno drago, včasih pa slišim da izven Lj, pa tudi ne, ali poznate koga ki bi sorazmerno poceni to spravil morda v red,mogoče bi bil celo pripravljen na to popravilo, kaj porečete vi, hvala, lp TADEJ

vsx

Kakorkoli obrneš imaš samo dve možnosti - popraviti ali prodati.

C'est la vie ...

LP

pubi2cv

Tesnilo glave je 70€, brušenje ene 20€, ostalo je delo mehanika. Je pa malo zoprno, ker je zaradi brušenja treba glavo razdret (odmične ven pobrat). Računaj še novo olje, svečke itd.
Sklopka ti je cca 100€+delo.
Tole vse skupaj morš zrihtat z materijalom vred za 500 €, če vračunaš še pizzo in pir zate in za mehanika.

Lahko ti koga priporočim...je pa to CE regija....

LP

gregor

Na 1.8 16v preverjeno ni treba glave razdirat za brušenje. Še svečke lahk noter ostanejo, ker ne gledajo ven. Vendar če so tefloni stari 10 let, jih je smiselno menjat.

Smiselno je še vsaj vodno pumpo in zobati jermen menjat, še sta že mal starejša.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

fizika

Zdravo: ja super "pubi2cv", mmm si me pa zelo razveselil, lepo bi prosil če koga priporočate...zelo bom hvaležen, tudi v CE, ni problema,drugač pa ima avto narejenih 165kkm, pri 135kkm pa je bilo menjano zobati jermen, črpalka, itd. tako da ne vem če je res potem nujno menjat še to...lahko pa da je samo vodna pumpa...prosim za info. mehanikov, kako pa so ti mehaniki, so bolj priznani, dobri oz. naredijo kvalitetno, ali gre bolj za površno rutino...hvala, lp TADEJ

pubi2cv

gregor

Evo, ex-franclova barčica je pravkar zalaufala. :AngelPray:
Nova glava, batni obročki, ojnični ležaji. Bati so iz donatorske TZDjeve xantije.
Turbina je dobila novo pušo.
Menjanih nekaj cevi za vodo.
Avtomatski menjalnik je šel ven, gor je navaden+nova sklopka.
S polosovinami sem nekaj čaral. Nekaj me še čaka.
Obenem sem še volansko letev menjal ter zamenjal puše na cilindru volana.

Zdaj je pa treba vodo nalit, sestavit cevi turbine, zmontirat vezno steno, luči, odbijač, do konca sestavit notranjost.
Še trinajst ur imam časa, da jo sestavim do konca. :-)
Upam, da pridem z njo jutri na srečanje.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

dani77si

A avtomatika je šla ven ker je crknila al je kej druzga? K je pa ja fajn met avtomatski menjalnik al ne?

gregor

Poišči temo "automatic gear fault" v c5 podforumu, vmes so tudi moji problemi.
Super za peljat. Ga bom pogrešal. Sploh za mestno vožnjo in cijazenje v koloni.
Vendar nisem bil pripravljen investirati v obnovo menjalnika.
Donatorski avto za menjalnik sem imel.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61