C5 II break 2.0 HDi exclusive, l. 2006

Začel/a DejanO, Januar 30, 2016, 10:40:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deuche

Citat od: DejanO;215471Nekaj o dvomasnih vztrajnikih: Dvomasni vztrajnik, zabloda avtoindustrije!

http://www.zurnal24.si/dvomasni-vztrajnik-sklopka-menjava-funkcija-start-stop-mehanik-leta-cena-janez-kranjcic-zabloda-avtoindustrija-clanek-260913

Dejan jaz tu več ne vem ali me jebeš ali ti je IQ zelo globoko pod povprečjem?

Ali si prebral članek na katerega si dal link? Preberi si citate in boš videl, da ti ta mehanik našteva na kratko to, kar sem ti jaz na dolgo (na Andraževo željo) tudi za tvoj IQ primerno razložil.

Kje je v članku omenjeno, da dvomasni vztrajnik ni potreben in naj se ga ven vrže???

Ali ti res ni jasno, da razen svojega doprinosa k masnim vztrajnostnim silam enomasni ne dela ničesar. Druge naloge dušenja, ki jih dodatno opravlja dvomasni vztrajnik pa po tvoji veleumni modifikaciji opravi kdo???

Tudi naslov, ki ga je veleumni (verjetno) FDVjevec, ki je pisal članek tako dobro vzel iz konteksta in ga dal tebi v usta je vzet iz izjave, ki je spodaj v članku: "Dvomasni vztrajniki so ena večjih zablod oziroma neposrečenih rešitev v avtomobilski industriji".
Neposrečena rešitev ne pomeni nepotrebna rešitev, kar si ti sebe prepričal in bi zdaj rad še vse druge. Sem tudi sam že napisal, da bi se dalo dvomasne vztrajnike izdelat nekoliko drugače pa bi trajali.

Še enkrat te vprašam kdo in kako prevzema nalogo dvomasnega vtrajnika sedaj pri tebi???

tomaz555

Strokovna lietratura. Žurnal me vedno prepriča. Pa ne vem, koga prepričuješ. Ti boš dal enomasnega, jaz in še nekateri pa dvomasnega. Ljudje smo si različni in prav je tako.

deuche

Citat od: DejanO;215473Primer uničenega dvomasnega vztrajnika, ki je precej manj vzdržljiv od starejšega tipa enomasnih.

Še ena zabloda istega novinarja, ki jo ti ne razumeš. Zdaj pa povej zakaj je dvomasni precej manj vzdržljiv in naštej kaj se enomasnemu vztrajniku sploh lahko zgodi???
(meni padejo na pamet 2 stvari)

deuche

In Dejan pričakujem jasne in argumentirane odgovore na vsa moja uprašanja. Èe jih ne znaš, ugasni in si ga ne meri več z mano, ker nimam za to ne časa ne volje.

DejanO

Citat od: deuche;215489In Dejan pričakujem jasne in argumentirane odgovore na vsa moja uprašanja. Èe jih ne znaš, ugasni in si ga ne meri več z mano, ker nimam za to ne časa ne volje.

Ti si začel o tem debato, jaz ti ne bom nič razlagal, ker nisem strojnik. Samo sem povedal kako mi je mehanik rešil problem vztrajnika in pika. In ti enomasni namesto dvomasnih se pač mogoče samo pri določenih modelih bolje obnesejo. Meni pa je vseeno, če si vgradite enomasne ali originalne dvomasne, jaz sem za bolj trajno rešitev. V tem članku je sodeloval tudi mehanik leta, ki ima znano avtomehanično delavnico. To pa, da se tu šopiriš pa je itak brezveze, niti to ni tema.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

xpuser

Recimo eni močnejši bencinski motorji so dvomasnega dobili že pred več kot 15 leti in lastniki ne vedo da jih sploh imajo.Zakaj ker delajo bp. Recimo citroenov 2.0 hdi 110 konjev ga ima in ni problematičen. Ker je predimenzioniran in zdrži življensko dobo avtomobila.

borutf

jaz bom pogruntal 3-masnega :)... že zberam naročila... bi kdo?? :)

garac

deuche, ne vem, kaj naj bi pri kosu železa, kot je enomasni vztrajnik crknilo? Mogoče se odlomi kakšen zob, ali se izrabi po delu kjer teče zobnik zaganjaæa? Se mi zdi, da so včasih zobe okrog obračali, če se prav spomnim, je enkrat to moj znanec na kamionu delal?
Pa če se prav spomnim enkrat pri Binetu so enga z dveh skup dajali, je tip rabil za ultralahko letalo...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Po mojem vam hoče povedat, da na enomasnem nima kaj crknit, razen da se odšraufa in pade vstran, zato je nesmiselno govirit da dlje drži. Dvomasni je tam z namenom, tam mora bit in pika, pa čeprav njegova življ. doba (še) ni optimalna.

rsm23

Citat od: superca13;215510Dvomasni je tam z namenom, tam mora bit in pika, pa čeprav njegova življ. doba (še) ni optimalna.

Točno to. Ko se je tako razvnela debeta sem šel iz firbca pogledat koliko je cenovno razlike med dvomasnim in enomasnim kitom (garnitura sklopke + vztrajnik). Konkretno za 2.0 HDi 100kW je razlike okoli 70€.
Dopuščam, da sem kako stvar pozabil oz. je pri drugi motorizaciji razlike večja - ampak vseeno ne vem zakaj bi pri tako majhni razliki tlačil notri enomasnega.

Èe so se inženirji odločili za dvomasnega, so to naredili z namenon, na osnovi nekih analiz in numeričnih simulacij. Èe nebi bilo potrebe ga verjetno nebi tlačili notri (ja razumem, da firme gledajo samo kako največ zaslužit - ampak toliko pa tudi ne pretiravajo).

garac

ja daj no rsm, dvomasni potem spet crkne, garnitura z enomasnim, pa zdrži vsaj 200 jurjev
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

fifk

Vsak ima svojo logiko, zato se je škoda prepirat (škoda živcev). Jaz osebno bi pri razliki 70eur raje dal spet dvomasnega, saj bi vzdržal vsaj 150kkm, glede na to da imam veliko avtocestne vožnje, tako dolgo pa ga verjetno ne bom več imel. Je pa bilo govora, da pride dvomasni z menjavo sklopke cca 1000eur, enomasni pa 400 eur, to pa je že razlika za premislit...

Drugače pa mal smetimo, Dejan veliko srečnih in zadovoljnih kilometrov ti želim...

superca13

Citat od: garac;215507Se mi zdi, da so včasih zobe okrog obračali, če se prav spomnim, je enkrat to moj znanec na kamionu delal?
Pa če se prav spomnim enkrat pri Binetu so enga z dveh skup dajali, je tip rabil za ultralahko letalo...

To šo počeli ali pa nov zobati venec vgrajevali. Novega sem tudi jaz na Forda montiral, vztrajnik ohladit, venec ogret, se vsedeta skupaj in sta skupaj za forever.:BigThumbs:

jumper1

Ko sem jaz menjaval na c5 vztrajnik je bila razlika mislim da 40€ prvi je zdržal toliko da če drugi zdrži pol toliko bo že avto za na dinos

Romzi

CitatÈe so se inženirji odločili za dvomasnega, so to naredili z namenon, na osnovi nekih analiz in numeričnih simulacij.
Pri novejših je gotovo (bilo) tako. Pri starejših pa ni nujno in ni nobene škode in tudi ni opazno (tresljaji, poškodbe menjalnika npr.) če daš enomasni kit. Dober primer so C5 MK1 s HDI motorjem. Niso imeli vsi dvomasnega vztrajnika. Xantia HDI pa itak ne in je bilo bp (isti motor in isti menjalnik). Sem jo imel in kar se tega tiče je tekla res mirno. Verjetno je z 1.6 HDI podobno, ne vem (če sam lastnik pravi da se praktično ne opzai, ne vem zakaj mu ne bi verjel).
Druga stvar je recimo moj C5 z 2.0 100kw motorjem (samonastavljiva sklopka). Èe greš gledat Valeo 4p kite, ga za ta avto/motor sploh ne najdeš.
Sicer obstaja nekaj (pa niti ne vem če od Valea), ampak je menda živ pogreb in ruka vse povprek da ni za prebavljat. Recimo na meji prebavljivega je Xsara HDI (enomasni vztrajnik).