C5 II break 2.0 HDi exclusive, l. 2006

Začel/a DejanO, Januar 30, 2016, 10:40:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Pri težkem avtu, kar C5 je, se najbolj pozna navor. 2.0 ima 320Nm, 1.6 pa 240, kar je velika razlika.
1.6 lahko načipaš na slabih 300Nm, 2.0 pa na 380Nm.

Tako da za najbolj skromne in eko je navaden 1.6, s katerim tudi prideš do točke B.
Za šparovne je 1.6 s chip-tuningom, pri katerem že lahko tudi kaj daš v prtljažnik in se še vedno pelje.
Za konzervativne je 2.0.
Za take, ki imajo kako prikolico ali pa dostikrat vozijo naloženi, je pa 2.0 chip-tuning.
Za take, ki imajo pa denarja na pretek, je pa kaj takega, samo da bi to stlačil v Citroena, ne v Peugeota: http://www.dp-engineering.nl/index.php/projects/peugeot-406-v6-turbo

DejanO

Citat od: Xandrej;215229Ja nekateri pač rabijo dalj časa da to ugotovijo. Pa ne gre se za dirkanje enostavno se lepše pelješ in pika!

Se strinjam, res se bolj komot pelješ!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Citat od: xpuser;215232Ne samo sedež, tudi sklopka je bila menjana pri malo km. Tastari 1.6 90/110 km in 2.0 hdi 136km se ne more primerjat. 2.0 je praktično neproblematičen napram 1.6

Aja sedež nima nič " lufta" ?

Ko Tony zamenja dvomasni vztrajnik z enomasnim, zamenja tudi sklopko, zdaj je tako kot puter - mehka, nežna. To je bilo pri našem malo nad 130.000 km, meni je pri 1.6 šel na 165.000, Alkotu na enakem 2.0 pri 160.000 km.

Sedež nima nič lufta!

Kaj te vem, upam da nam služi dobro.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

mirchi

Opozori tapetnika na gretje sedezev. Ce ne bo pazil ne  o toplo...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

deuche

Citat od: DejanO;215239Ko Tony zamenja dvomasni vztrajnik z enomasnim, zamenja tudi sklopko, zdaj je tako kot puter - mehka, nežna..

Ko Toni zamenja dvomasnega z enomasnim pokaže, da je mona (pa ga kujte v zvezde kolikor hočete) tisti, ki pa to plačate ste pa mone na kvadrat ali pa kar na kubik.

andraž

Me tale tvoja izjava zanima iz tehničnega stališča. A lahko opišeš kje je problem. Pa prosim v takem jeziku, da ga tudi laik razume.

tomaz555

Mogoče pa so mone le stranke, ki to od njega zahtevajo. Èe stranka želi avto z enomasnim, ga pač dobi.

DejanO

Citat od: mirchi;215245Opozori tapetnika na gretje sedezev. Ce ne bo pazil ne  o toplo...

sem že, ve kako to gre.

DejanO

Citat od: deuche;215250Ko Toni zamenja dvomasnega z enomasnim pokaže, da je mona (pa ga kujte v zvezde kolikor hočete) tisti, ki pa to plačate ste pa mone na kvadrat ali pa kar na kubik.

Naš znanec, Nemec Benjamin Schneider, ki ima cenjen salon in servis v Nemčiji, prav tako naredi: vgradi enomasnega notri pa je večni mir, pravi boljše zadovoljna stranka, kot pa trenutno več zaslužka, potem pa stranke zamenjajo znamko avtomobila.

Romzi

Citat od: deuche;215250Ko Toni zamenja dvomasnega z enomasnim pokaže, da je mona (pa ga kujte v zvezde kolikor hočete) tisti, ki pa to plačate ste pa mone na kvadrat ali pa kar na kubik.
No dajmo. Vlačim kamp prikolico, sicer ni med najtežjimi ampak vseeno. Verjetno bom v enkrat v prihodnosti menjal za večjo in težjo. Kaj bi vgradil?

xpuser

Želje strank so da je poceni pa dobro pa za zmeraj.

Slabe strani so da potrese pri speljevanju in da trpijo ležaji. Najbolj pri tistih ki se vozijo 2 km na šiht.

recimo služben enak je dvomasni šel šele pri 200.000 km+

DejanO

Radio CD že dela, Avto City MB se je izkazal pri ekspres naročanju: včeraj popoldan klical, danes zjutraj 8.30 že rešeno.

Tester 0,5 ure. Cena 20 eur.:emot112:

deuche

Citat od: DejanO;215263Naš znanec, Nemec Benjamin Schneider, ki ima cenjen salon in servis v Nemčiji, prav tako naredi: vgradi enomasnega notri pa je večni mir, pravi boljše zadovoljna stranka, kot pa trenutno več zaslužka, potem pa stranke zamenjajo znamko avtomobila.

Meni se pa zdi, da si švabota kar malo tako omenil, da si malo faca, ker enega poznaš in ker itak ne veš o čem govoriš je to edini argument, ki ga lahko daš.
Bom prav šel do njega ob priliki pa ga vprašal, če je res ali malo nakladaš.

DejanO

V facebooku vtipkaj Benjamin Schneider pa ga vprašaj. Še sliko ti pošljem iz lanskega Retromobila, letos pa smo bili skupaj na večerji v Parizu na Andrejev 138. rojstni dan 5.2.  Pa Vinotoč je bil z nami.

deuche

Citat od: andraž;215251Me tale tvoja izjava zanima iz tehničnega stališča. A lahko opišeš kje je problem. Pa prosim v takem jeziku, da ga tudi laik razume.

Najprej ena že prežvečeno dejstvo. Noben proizvajalec ne bo v avto vtaknil 1€, če se temu lahko izogne. Èe gledamo proizvodno ceno enomasnega in dvomasnega vztrajnika bi jih tu po Dejanovo, Tonijevo, Švabovo proizvajalec vrgel stran kar nekaj...

Da boš razumel kaj dvomasni vztrajnik je si poglej tu: https://www.youtube.com/watch?v=4IxjFXx_Ouw

Tu si poglej na začetku počasen posnetek delovanja motorja: https://www.youtube.com/watch?v=gZpTQW21_yc naprej jaz nisem niti gledal, mogoče je še kaj pametnega...

Zdaj ko razumeš kaj dela dvomasni in ti ni jasno zakaj včasih pri istih avto motorjih ni bilo potrebe po tem se malo spomni golfa I, II...

Torej za našo razvajeno rit so vibracije "izolirali" v motor. Super, torej damo not enomasnega pa malo bomo potrpeli vibracije in malo lovili armaturo po avtu, pa po Dejanovo ali puserjevo je stvar za zmeraj. To je delno pravilen odgovor, ker v tistih primerih, ko so avti obstajali z enomasnim in so bili nato samo za naše riti nadgrajeni z dvomasnim je to OK in res ni nobene škode.
Pri kasnejših avtih, ki so bili že v osnovi z dvomasnim so pa tudi drugi sklopi pogona dimenzionirani manjši obremenitvi primerno. In tu mi ni jasno kako ljudje ne razumejo, da nekdo mora požret to kar je prej dvomasni vztrajnik in se čudijo, ko razpadajo zobniki, pokajo zvoni itd. Kolikor mi je znano so za nekatere avtomobile ravno zaradi tega umaknili iz prodaje enomasne nadomestne kite.

V glavnemproblem so predvsem nizki obrati, kjer sodobni dizli delajo super in ljudem se pač ne da šaltat. Tam dvomasni po moje kar veliko požre, kjer bi se z enomasnim stresel, ko moker cucek in, ko se zobnik v menjalniku ne zna odločit ali je pogonski ali gnan prej kot slej sledi poškodba zoba.

Drugače pa imam soseda, ki je v A3 dal enomasnega pa naredil iz avta Golfa II in v LJU sem imel priliko se pelljat s taxiom P407 s tem motorjem in to "modifikacijo". Sem ga vprašal, če nebi malo pogledal nosilcev motorja pa je dec povedal da je to to od kar je "modificiran.

Sicer se na mehki hydr bistveno bolj izgubijo vibracije kot na fedru, pa vseno jebeš to, če nimaš enkrat (povprečen lastnik) v življenski dobi pri menjavi za dodat 100€ kolikor je razlika med enomasnim, ki ga itak moraš kupit in dvomasnim. Kupi C3, C2, C1, Bicikel ali pa gojzarje, kolikor se pač lahko stegneš pri nabavi in vzdržrvanju.

Itak pa bi bilo možno dvomasnega izdelat tako, da nebi razpadel. Malo zatesnit, da ves prah ne pride v njega pa dve mazalice pa bi bil za zmeraj...