C5 II break 2.0 HDi exclusive, l. 2006

Začel/a DejanO, Januar 30, 2016, 10:40:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rsm23

Ja glede tega se čist strinjam, da pri starejših motorjih kot je 110 HDi je dvomasno bolj za okras oz. da morda malo boljši občutek pri vožnji izpade - ni pa nujno potreben.
Za 100 kW dobiš od Valea tako enomasni kit, dvomasni je pa od LuKa. V tujini LuK dvomasni košta okoli 320€, Valeo enomasni pa 270€. V SLO je razlika malo večja.

Glede Xsare HDI se pa nekako ne strinjam. Prevozil kar nekaj tkm z 110 HDi, pa ne morem rečt da kaj dosti ruka.

Ok...bodi dovolj smetenja Dejanove teme ;)

altair123

Samo je pa prava gostilniška debata tole. Podobno kot v oni drugi temi s kamero....
Pri predstavitvi v youtubu pa nisem razumel kako lahko dobro deluje damping če so notri samo vzmeti.

alesz

Citat od: altair123;215534Samo je pa prava gostilniška debata tole. Podobno kot v oni drugi temi s kamero....
Pri predstavitvi v youtubu pa nisem razumel kako lahko dobro deluje damping če so notri samo vzmeti.
Ne se sekirat,v zadnji fazi testov je menda vztrajnik ,ki bo imel namesto vzmeti hidravlične cilindre in ga bo gnal tlak motornega olja...................................

Čojko

Citat od: alesz;215536Ne se sekirat,v zadnji fazi testov je menda vztrajnik ,ki bo imel namesto vzmeti hidravlične cilindre in ga bo gnal tlak motornega olja...................................

Potem pa bo cilinder spustil in pedal padel,...
Upam da se ga bo dalo zamenjat z zunanje strani in ne tako kot pri renaultu, ko morš pol avta razdret.

xpuser

Pedal nebo padel, kvečjem zaribal bo motor ali pa sklopka zdrsnila.

deuche

Citat od: superca13;215510Po mojem vam hoče povedat, da na enomasnem nima kaj crknit,.

Točno tako. Kot je rekel garač je pač samo kos železa.
Drugače zobate vence se je nekoč obračalo/menjavalo, pa čelo kjer nalega lamela se je na stružnici dol jemalo, če je bila površina poškodovana.
Samo ne eno ne drugo ni ravno odpoved samega vztrajnika in zato ne vem kako lahko govorimo o bolj in manj vzdržljivi izvedbi???

deuche

Citat od: altair123;215534Samo je pa prava gostilniška debata tole. Podobno kot v oni drugi temi s kamero....

Kako debato bi si pa ti želel?

Daj raje povej kaj nisi razumel, ker ne vem kaj misliš oz. kaj si želel vprašat?

deuche

Citat od: Èojko;215546Potem pa bo cilinder spustil in pedal padel,...
Upam da se ga bo dalo zamenjat z zunanje strani in ne tako kot pri renaultu, ko morš pol avta razdret.

Ti si pa falil za par centimetrov. Bodi previden, ker pri napaki par centimetrov končaš v riti.

deuche

Citat od: fifk;215516Vsak ima svojo logiko, zato se je škoda prepirat (škoda živcev).

Logika in resnica je samo ena. Žal govorimo o stroju ne pa o kakih družbenih vedah, rožicah ali burekih.

DejanO

Valeotova reklama za menjavo dvomasnega vztrajnika z enomasnim.
Zanimivo!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Citroenovc

Citat od: DejanO;215594Valeotova reklama za menjavo dvomasnega vztrajnika z enomasnim.
Zanimivo!

Ja predvsem to, da ne znaš brat in tolmačit reklame. Očitno.

A se kje omenja, da obstaja tak kit za 100kW HDi 2.0 16V?
NE.
Obstaja od 2.0 HDi le za starejši tip 110KM motorja, ki itak izvira še iz časov, ko je imel lahko gor tudi 1 masni vztrajnik. In to so ti tudi že povedali.

A si si pogledal v katerih kategorijah tale 4P kit NIMA vseh 5 zvezdic?
Mogoče ravno v tistih, kar ti je poskusal Deuche dopovedat, čemu pač v ta motor NE sodi.

Pa človek božji, rsm je lepo povedal, da je razlike med 1M in 2M vtrajnikom cca 50eur.
Iz prve roke - na C5 II s 100kW motorjem original 1. vgradnja dela (zanekrat še) po 166k km ... Počasi se sicer nakazuje, da bo malo začel nagajat, ker tu in tam malo poropota oz ko ugasnješ avto, včas mal potrese. Ampak to je 8 let uporabe in ko bo servis, bo avto imel okoli 180k km.
In ga bom verejtno/mogoče dal tokrat na letnem servisu menjat.

in če bo potem zdržal spet še 8 let in/ali 180k km - je zame zadeva čisto sprejemljiva.
OK

LP
Primož

DejanO

Citat od: Citroenovc;215599Ja predvsem to, da ne znaš brat in tolmačit reklame. Očitno.

A se kje omenja, da obstaja tak kit za 100kW HDi 2.0 16V?
NE.

Saj tudi ne trdim, da je moj motor notri omenjen, samo zanimiva je ta brošura, ki pravi da rešite problem za vedno.
Meni tega avta ne trese, ne čutim nobenih vibracij, vse dela OK že od 130.000 - današnjih 183.000, kako pa bo dalje pa bomo videli in bom poročal.

Ne se nekaj napihovati, to da ti dela tako dolgo je super, meni je tudi na 1.6 HDi do, se mi zdi 175.000 oz. do julija lani. Si kje prebral, da jaz koga kaj silim kaj naj vgradi, zato imam jaz mehanika, ki veš kje je doma in mu popolnoma zaupam.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Citroenovc

Seveda brošura omenja, da reši "za vedno" - ampak to velja za seznam motorjev.

Mislim pa, da je osnovna srž debate tu bila, da za 100kW motor ta rešitev ni primerna oz ni priporočljiva. Èisto na račun tega, ker je že v osnovni konstrukciji zasnove 2M predviden kot pogoj, da na dolgi rok ni kakih težjih odpovedi v samem motorju tipa uničena glavna gred ipd.
OK

LP
Primož

DejanO

Ok, naštel bom stvari kaj me še jazi na našem "novem" avtu:

stikala za šipe na voznikovi strani in s kontrolo ostalih:
-šipe ne grejo intervalno gor gol, jih cuka po par cm
razdr sem komplet stikalo, malo pošprejal z silikonskih šprejem - nič ni boljše
Kaj na odpad po drugo ali je kaka rešitev.

Ko dam v rikverc se desno ogledalo nič ne premakne, da bi bil pločnik bolj viden.
Ravnal sem po navodilih, stikalo za ogledala v desno in dati v rikverc.