C5 II break 2.0 HDi exclusive, l. 2006

Začel/a DejanO, Januar 30, 2016, 10:40:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Šivi bi res lahko bili bolj na drobno in predvsem enakomerni, ne da so eni 1,5cm drugi pa 3cm.
Drugače pa če te bo to preveč motilo je to rešitev: ;)

DejanO

Citat od: Èojko;215812Jaz bi si raje ene kvalitetne prevleke za cel avto umslil. Bi bilo sicer precej dražje,...

Prevleke pri njem iz podobnega materiala alkantari so okrog 350-500 eur naprej za komplet sedeže in panele.
Eh to mi je preveč, avto je star 10 let, glavno da je brez luknje in še naprej kvalitetno in udobno blago. Šival pa je vse ročno 2,5 uri vsaki sedež, zakaj je tako na redko ne vem, kakšna tehnična finta.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

andraž

Verjetno zato, ker bi potem vsak sedež šival 4 ure.

alesz

Citat od: andraž;215960Verjetno zato, ker bi potem vsak sedež šival 4 ure.
....dolgi šivi se prilagodijo,kratki pa "šponajo" in posledično nastajajo gube.........................sicer pojma nimam,ampak sem vprašal mojo,ker sem opazil da podlogo vedno z dolgimi šiva.........................

DejanO

Danes sem avto drugič ročno opral in posesal, pobrisal iz notranjosti vse šipe, plastiko pod haubo,...dobil je tudi nove 3D tepihe (64 eur). Probal sem programirati šipe, sosednja zdaj gre, moja tudi več ne cuka, za dvig je treba edino nonstop držati stikalo, dol pa gre avtomatsko. Druga vse OK.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Citat od: DejanO;215952Prispeli nazaj iz naše prve daljše poti - Opatije, torej po 550 km vožnje, nove prevleke so prijetne na odtip, nedrseče,sedenje podobno kot prej, glavno zadovoljen. Poraba 6,0 l/100 km, povprečna hitrost 85 km/h: AC 130-140 km/h, ostalo malo več kot po omejitvah. Tudi zadovoljen.

Po omejitvah je meni 260 konjski linijski šestak bencinar žrl 7.2 litra z avtomatskim menjalnikom pa 275 gumami gor v opatijo pa nazaj!

sl1

Citat od: Xandrej;216109Po omejitvah je meni 260 konjski linijski šestak bencinar žrl 7.2 litra z avtomatskim menjalnikom pa 275 gumami gor v opatijo pa nazaj!

A to si pod štandgasom vozil?
Prvič da nisi presegel omejitev, drugič pa da je tako nizka poraba?

mirchi

Citat od: Xandrej;216109Po omejitvah je meni 260 konjski linijski šestak bencinar žrl 7.2 litra z avtomatskim menjalnikom pa 275 gumami gor v opatijo pa nazaj!

A si ti pomislil,da bi sel za instruktorja varcne voznje? Ker take porabe kot jih majo tvoje zverine noben od mojstrov na Vranskem ne spravi skup. Mislim ,da bi jim koristil en snelkurz.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Citroenovc

Opa, tale 3D korita se dejansko še dobi? Glede na to, kak ovečina dodatne opreme že par let ni več dobavljiva, sploh spraševal nisem ... Pa bi tudi moral vsaj svojega zamenjat ... preguljen tako kot je bil tvoj ....

Toni al splet?
OK

LP
Primož

Xandrej

Citat od: mirchi;216138A si ti pomislil,da bi sel za instruktorja varcne voznje? Ker take porabe kot jih majo tvoje zverine noben od mojstrov na Vranskem ne spravi skup. Mislim ,da bi jim koristil en snelkurz.

Sem se zatipkal 7.6, C6 pa je mel isto relacijo 6.5...

:BigThumbs:

Čojko

Zakaj nekateri kupujejo avte s čim več konji?

Da se osel lažje skrije med njimi :Red-Wink:

Pa eni ste res zaostali. Še vedno vozite avte izpred 10-20 let in se čudite tako nizki porabi pri novih avtomobilih. Èas je šel naprej, razvoj tudi,... kaj ni jasno?

DejanO

Citat od: Citroenovc;216140Opa, tale 3D korita se dejansko še dobi? Glede na to, kak ovečina dodatne opreme že par let ni več dobavljiva, sploh spraševal nisem ... Pa bi tudi moral vsaj svojega zamenjat ... preguljen tako kot je bil tvoj ....

Toni al splet?

Se še nekaj dobi, avto city MB. Splet je zaradi poštnine predrag.
lp

Xandrej

Cele dneve drkate to porabo zdaj pa spet ni vredu. Boli mene za vaso porabo. Ampak nekateri se tu hvaijo z kafe mlini ko pa 2x mocnejsi avto z 2 vecjo kubatiro ter z2 cilindroma vec popije nic kaj dosti vec pa je spet ogn v strehi. Dalo se je samo primer da pri istem rezimu voznje ni neke razlike pa da nekateri vozijo 30 let stare avte nekateri kafe mline eni morajo met 3 iste avte doma pa mene boli q.

:BigThumbs: