C5 II break 2.0 HDi exclusive, l. 2006

Začel/a DejanO, Januar 30, 2016, 10:40:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Citat od: Èojko;216243Eni so prav bolani ko bi radi čimveč za čimmanj dobili. Večno tekmovanje,...
Zakaj že ima forum administratorje?
Kaj pa tebe mede zadnje čase?

Sem že pisal o tem: če koga šuški žulijo v tazadnjo - mene ne - naj jih meni prinese pa mu zrihtam najdražji servis z ekstra 178% maržo na Jerovškove, Merlakove ali pa kurcepalcove servise in gume po 300€/kos in dele kot iz zlata in pranje za desetine evrov. Eno je pošteno delo in pošten zaslužek (in normalne marže za material) drugo je pa striženje ovc. Jaz osebno kdaj naredim kaj tudi sam (za razliko od marsikaterega pametovalca tukaj ali na kakem drugem forumu), ker nisem tak car, da bi po šihtu popoldne zaslužil še vsak dan po par deset evrov. "Zaslužim" jih kvečjemu tako, da jih ne zapravim. Èe dam naredit komu drugemu, se pa tudi pozanimam koliko kje stane material in koliko delo. Vsak normalen dela tako, še toliko raje če ima voz ki je že davno iz garancije in ima avto predvsem za vozit.
 Pizda, v petih minutah si zlahka zmanjšaš stroške malo večjega posega za 100€, enim je pa to bolano? Marsikdo za tak znesek hodi en teden v službo ali pa tolče polento in buðet makarone, da jih lahko spraska skupaj.....

Čojko

DejanO

Citat od: tomaz555;216239Torej tega ne boš vozil k Jerovšku (glede na to, da dele kupuješ pri Potokarju).Kakšna zamera?

Ne to je mali servis (4 filtri in olje, to bi si lahko menjal sam, če bi imel prostor) pa mi časovno ne znese se vozit v Grosuplje, to bo kolega Zoki rešil ima kanal pa dvigalo,...
Tony ga prevzame na 200.000, ko bo delal veliki servis in vse ostalo,če bo treba.
Zoki je tudi naredil na 1.6 prvi servis, ostalo vse Tony, redno in izredno.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

MSrougeZX

Citat od: DejanO;216257Ne to je mali servis (4 filtri in olje, to bi si lahko menjal sam, če bi imel prostor) pa mi časovno ne znese se vozit v Grosuplje, to bo kolega Zoki rešil ima kanal pa dvigalo,...
Tony ga prevzame na 200.000, ko bo delal veliki servis in vse ostalo,če bo treba.

Še dobro da imamo nekateri Zokyju podobne mojstre in nam je marsikdaj prišparan čas pa tudi kak euro! Jaz osebno na bilokaterem avtu opazim/zaslišim kako spremembo, pokanje..itd...letim takoj k mehaniku, ki mi je blizu..velikokrat se izkaže da gre za kako drobnarijo...recimo cev od lonca se kam dotakne na podvozju...itd...če bi se za vsako figo moral naročat in peljalt kam daleč na servis pa še dopust zato rihtat bi se mi že zmešalo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

borutf

jutri gre moj citroen v prodajo..... no če si ne premislim ker sem ugotovil da je to najboljpi avto kar se udobja tiče.... no... pa pri popravilih je tud v vodstvu do sedaj :)

xpuser

Citat od: Romzi;216245Kaj pa tebe mede zadnje čase?

Sem že pisal o tem: če koga šuški žulijo v tazadnjo - mene ne - naj jih meni prinese pa mu zrihtam najdražji servis z ekstra 178% maržo na Jerovškove, Merlakove ali pa kurcepalcove servise in gume po 300€/kos in dele kot iz zlata in pranje za desetine evrov. Eno je pošteno delo in pošten zaslužek (in normalne marže za material) drugo je pa striženje ovc. Jaz osebno kdaj naredim kaj tudi sam (za razliko od marsikaterega pametovalca tukaj ali na kakem drugem forumu), ker nisem tak car, da bi po šihtu popoldne zaslužil še vsak dan po par deset evrov. "Zaslužim" jih kvečjemu tako, da jih ne zapravim. Èe dam naredit komu drugemu, se pa tudi pozanimam koliko kje stane material in koliko delo. Vsak normalen dela tako, še toliko raje če ima voz ki je že davno iz garancije in ima avto predvsem za vozit.
 Pizda, v petih minutah si zlahka zmanjšaš stroške malo večjega posega za 100€, enim je pa to bolano? Marsikdo za tak znesek hodi en teden v službo ali pa tolče polento in buðet makarone, da jih lahko spraska skupaj.....

Ja tapravi se je oglasil. prejšnji avto si nevem koliko časa iskal napako in hodil do raznih mojstrov. Isto s temi pnevmatikami, prvo je varnost sopotnmikov in drugih udeležencev v prometu.

Kupite si avtomobile ki ste jih finančno zmožni vzdževat!

Matteo.

Citat od: xpuser;216355Kupite si avtomobile ki ste jih finančno zmožni vzdževat!

Podpišem!
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Romzi

Citat od: xpuser;216355Ja tapravi se je oglasil. prejšnji avto si nevem koliko časa iskal napako in hodil do raznih mojstrov. Isto s temi pnevmatikami, prvo je varnost sopotnmikov in drugih udeležencev v prometu.

Kupite si avtomobile ki ste jih finančno zmožni vzdževat!
Ti znalec brez konkretnih rešitev in poln modrosti: enega mojstra h kateremu sem hodil, mi navedi.
Ker imaš selektiven spomin, si seveda pozabil da sem prav tukaj gor iskal mojstra ki bi stvar pregledal, nihče se ni javil. Kaže da se nobenemu ne da zajebavat, ko je avto enkrat malo v letih. Zadošča že, če slučajno kresne.

DejanO

Citat od: DejanO;216257Ne to je mali servis (4 filtri in olje, to bi si lahko menjal sam, če bi imel prostor) pa mi časovno ne znese se vozit v Grosuplje, to bo kolega Zoki rešil ima kanal pa dvigalo,...

Zoki naredil mali servis na 185.000, avto pregledal, vse štima!
Gas pa duge luči!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Tudi stikalo za vse šipe zdaj dela, kot je treba. Trebalo ga je čisto razstavit, s čistilom (univerzalno) fajn ščistit, pobrisat in posušit - pa nazaj sestavit. Evo.

DejanO

5.500 km je za nami, včeraj pa je zatajil voznikov sedež, zadnja višina je odpovedala, pod sedežem je ena mala zajla.
Ko sedem pade dol, ko se vstanem sedež skoči gor. Je komu kaj znano kako pa kaj?

DejanO

Sedež je že delno saniran, zajlico sem vstavil v tisto cev in povezal s motorčkom, zdaj se sedež vsaj ne posede več. Dviga pa tudi ne, motroček samo brni. Ampak bomo preživeli.

DejanO

Zdaj pa ne dela par dni osvetlitev ogledala v sopotnikoverm senčniku.
Kaj bi te zdaj lahko to bilo?
Kakšna mini žarnica je verjetno notri.

Je kdo že imel podoben problem?

Citroenovc

Ko boš zrihtal - povej. Me zanimn rešitev. Meni je kak mesec ali dva nazaj crknila na voznikovi strani pa še ni bilo časa se ustavit na poti domov pri Toniju. In verjento tudi še ne bo nekaj časa te prilike ...
OK

LP
Primož

DejanO

Citat od: Citroenovc;217373Ko boš zrihtal - povej. Me zanimn rešitev. Meni je kak mesec ali dva nazaj crknila na voznikovi strani pa še ni bilo časa se ustavit na poti domov pri Toniju. In verjento tudi še ne bo nekaj časa te prilike ...

Pogledal, zlomil se je košček ohišja ogledala, ki tišči kovinski jeziček na tiskano ploščo in ustari el. krog. Nekaj sem lepil ta jeziček, pa vse skupaj ne drži, na odpadu bom pač poiskal drugo.