Kupovanje c6

Začel/a Wizard, Januar 29, 2016, 02:35:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Èe dolivaš olje, je to v redu, ker potem je skoz novo. :) Tako je moj stric vedno govoril, dokler mu ni stoenka zaribala.

Zeko124

Jooj, sej bi ful zapecal uno hudo Bjonðo sam me ful skrbiii, ves kaksen je riziko da me pusti pa gre s kakim tipom z debelo denarnico pa Porschem, poznam vsaj 10 takih primerov...

Kaj vse berem na tem forumu v zadnjem letu in se samo se cudim, smejem, vcasih me pa ima da bi jokal. Ce sem jaz prav potegnil pod crto iz te teme tip prodaja perfektno delujoc avto z avtomatskim menjalnikom ker se je pokenjal, ker je sosedu guznil na Mecki in je odkartal 2 jurja, kupil pa bi C6, ker je ravno poceni?

Nekaj strani nazaj sem ze zasledil nasvet ki ga bom ponovil tudi jaz; dragi prijatelj, ce se zatakne ze pri avtomatskem menjalniku C6 NI avto zate, ker se bos ne glede na ohranjenost lahko v enem samem letu tudi po 5x izredno zglasil na servisu, kot bi se z vsakim drugim avtom tega letnika in tolko opreme.

Najbolje potem kupit Golf II 1.6D, za razliko avto generalno obnovis in se vozis do konca svojega zivljenja. :Hammer3::funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Največ imajo tak oni za povedat ko so v c6 sedeli ali pa še to ne. Itak nekoga prepričevat kaj naj kupi je brezveze. Kupi kaj hočeš pogovarjamo pa se. Jaz vem da v življenju avta brez avtomatskega menjlnika ne kupim več pa če za menjalnik odkartam 5 jurjev mi je vseeno konckoncev samo da nerabim tega menjalnika sem pa taj hoblat pa na kuplongo pritiskat.

mirchi

Eno nerazumem. Clovek sprasuje kak se obness 2.2 hdi. Pove da noce avtomaika. Tu pa vsi kakate o oh in sploh in ne vem kaj. A je tako tezko odgovorit na vprasanje?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Evo še original katalog: Pa malo številke poglejte za ročaka ga ni bilo še tukaj tak, da ne vem kako pa kaj. Ima pa ga moj prijatelj pa mu žere več kot je meni 2.7 Hdi. Glede performas pa je tako kot je v katalogu avto je 50 kil lažji in ima tudi drugačno vzemtenje kot taveliki ;)

Xandrej

Citat od: andraž;214696Na avtonetu se ta trenutek prodaja rekordnih 8 C6!

Pa vseh 6 ni za enega poštenega! :BigThumbs:

XMAR

XMAR

Citat od: Xandrej;214732Pa vseh 6 ni za enega poštenega! :BigThumbs:
Točno tako!
Večinoma bogi in preveč utrujeni!
Naj pogleda še po ostalih francozih!

sl1

C6 in še kar mnogi drugi imajo ta menjalnik: https://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC
Zanimivo je, da vse te firme trdijo, da je njihovo polsintetično ATF olje (seveda ima vsaka svojo znamko, ki je edina prava za njihova vozila) lifetime.

Ok sedaj pa vklopimo navadno kmečko pamet:
C6 2,7hdi ima diferencial 3,07 in razmerje 6. prestave 0,68. (najnežnejša prestava za menjalnik) V 6. pri 140km/h ima 2400 rpm.
Obrati motorja / (razmerje menjalnika x razmerje diferenciala) = hitrost vrtenja kolesa
Torej obrati motorja / 2 so obrati menjalnika v 6. prestavi.
Torej se menjalnik v 6. vrti s cca 1200 rpm.
Torej, olje v menjalniku je cca 50% toliko obremenjeno, kot v motorju v 6. prestavi - v vseh drugih je bolj obremenjeno.

Posledično lahko sklepamo, da je menjava olja v menjalniku z originalnim polsintetičnim oljem na 100.000km v najboljšem primeru v grobem primerljiva z menjavo polsintetičnega olja v motorju na 50.000km.

A bi nalili polsintetiko v 2,7hdi in je ne bi zamenjali 50.000km? Ali pa je ne bi nikoli zamenjali, ker piše v prospektu, da je lifetime? Morda, ko avto prodaš, lahko staro olje ven izčrpaš, da ga po potrebi doliješ v nov avto, ker uniči se očitno edino če pušča in "pobegne"?

Po tujih forumih (Toyota recimo) uradni servisi uradno priporočajo pregled stanja olja 2x letno in po potrebi zamenjavo - ugotavljajo barvo in ali vsebuje kakršnekoli opilke. V povprečju menjajo na cca 30.000 milj, kar ni niti 50.000km.

Jaz osebno bi na vsakih 50.000km noter dal tole polno sintetiko:
https://www.amsoil.com/shop/by-product/transmission-fluid/automatic/signature-series-multi-vehicle-synthetic-automatic-transmission-fluid/?page=%2Fstorefront%2Fatf.aspx

Problem lahko pa nastane še z usedlinami - če redno ne menjaš olja, ampak samo na 100.000 zamenjaš, ti lahko kako svinjarijo odlima z dna enako kot v karterju, če naliješ bolj viskozno olje po večletni uporabi manj vizkoznega.

Tako da to je sranje, če ni avta že od začetka imel nekdo ki je vse to vedel in ustrezno vzdrževal.

mirchi

@sl1. Primerjat motor in menjalinik pri delovanju ne gre ravno. V motorju imas notranje izgorevanje,ki ga v menjalniku ni. Poleg tega so v motorju tudi vecje temperature in obremenitve. Se pa strinjam da lifetime olje ne obstaja. Raze  ce so menjalniki narejeni za 100000 pol ga pa vrzes stran.

XMAR

Očitno je večini problem menjati olje v menjalniku in iščejo izgovore na vse možne načine
Že pri ročnih menjalnikih nihče ne menja olja in potem te zadeva kar naenkrat preseneti nekje bogu za hrbtom, ker je večini to izpod časti početi....

Xandrej

Problem je ta da je proizvajalec rekel, da ni treba menjati olja in tudi servisi nimajo potrebnega znanja ne orodja za to. Èe nekdo res ne reče pove prisili se to samo vozi. Žal je tukaj suma sumarum zajebal proizvajalec 100% in pika!

XMAR

Malomarni lastniki najbolj jamrajo, pravi ljubitelji pa imamo najbolj porihtane zadeve :argue1:

mirchi

Citat od: XMAR;214746Malomarni lastniki najbolj jamrajo, pravi ljubitelji pa imamo najbolj porihtane zadeve :argue1:

Kan pa mas ti zrihtano? Kaj te vozis ,da si tak pametn? Pecikl? Idi nalogo naredit pa solsko torbo pripravit za jutri!

XMAR

Citat od: mirchi;214748Kan pa mas ti zrihtano? Kaj te vozis ,da si tak pametn? Pecikl? Idi nalogo naredit pa solsko torbo pripravit za jutri!
Sebe ti to vprašaj!
Idi k Murkotu pa mu to reci, meni nimaš kaj!
Kaj si mi fouš?