Kupovanje c6

Začel/a Wizard, Januar 29, 2016, 02:35:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rsm23

Kasko je nuja ja. Samo za info: prednji žaromet 1500€ (eden), gol prednji odbijač 1600€ itd...

Wizard

Citat od: rsm23;214622Kasko je nuja ja. Samo za info: prednji žaromet 1500€ (eden), gol prednji odbijač 1600€ itd...

Vrjeli ali pa ne v življenju sem naredil dobrega pol miljona km pa nimam še niti nevem kako dolgo izpita za avto.
Niti ene prometne nesreče še nisem imel(da potrkam ob pleh ali les :Hammer3: ) 1x sem sicer imel majnše srečanje na parkirnem prostoru pod mrtvim kotom ampak razen nekaj prask na vozilu nič omembe vrednega.

XMAR

Prodaj kar imaš in kupi C6 z avtomatiko!
Ročni menjalniki niso za tako močne motorje!

Wizard

Citat od: XMAR;214642Prodaj kar imaš in kupi C6 z avtomatiko!
Ročni menjalniki niso za tako močne motorje!

Avtomatika ne kupim, rabljenega sploh ne ni šanse.... Povprečnemu slovencu je že menjava olja strošek, kaj šele menjava olja v menjalniku.... Pred cca 1 mesecem sem vozil 4leta starega avtomatika(ni bil citroen nebom zdaj reklame) nejvečjo limuzino dotične znamke uvožen, nekaj več kot 200k kilometrov(povprečnemu slovencu je to pač čudno-8 let star avto ne sme imeti več kot 150k če pa ima 4 leta pa ne več kot 70k) no v glavnem menjalnik je že cukal med 5 ter 6 prestavo.
Raje kupim vsako leto vztrajnik kot pa 1x servisiram avtomtski menjalnik.
No pa da se malo vrnem k tistim kilometrom in slovencem. Pred časom sem prodajal avto največjo limuzino dotične znamke(nebom reklame)z vso možno opremo.
V glavnem avto je imel 300k (10let star)cena je bila temu primerna. Seveda ga nisem mogel prodat sploh me nobeden ni poklical. 300k uh joj. Potem sem ceno še spustil avto je stal doma škoda mi je bilo da stoji. Prišel je en ki se mu je že na kilometer videlo da je švercer ponudil mi je nekaj majn od moje cene ga odpeljal. Èez 14 dni je bil avto na avtonetu z 200k prevoženimi, ter 2 novima pnevmatikama. Cena je bila za 1/3 višja kot moja prvotna. Avto je izginil iz avtoneta v tednu dni. :bombs:
P.s. pa ziher oni kupcu ni povedal da je vztrajnik fuč jaz bi mu pa še ceno bi mu spustil, večina folka sploh ne ve kaj je vztrajnik, kaj šele kakšni so simptomi ko začne spuščat dušo.

isarajli

Ker sem dobil filing ,da se bojiš stroškov ,priporočam golfa. C6 ni namenjen šparanju.Avtomatic je zakon, je pa res ,da francoz ne zna tak lepo šaltat...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Dr. MadMan

@Wizard: Glede na tvoje poste ti iz srca odsvetujem nakup C6. Ostani na C5 magari Mk III. C6 je za ljudi, ki imajo dovolj globoko denarnico, da si lahko privoščijo vzdrževanje eksotike. 2.2 HDi motor je sicer kolkor tolko OK vendar ta avto brez avtomatike ni avto. Pa naj se sliši še tako bedasto v ta avto najbolj paše 3.0 HDi letnik 2009 in novejši. 2.7 je še pogojno uporaben vse ostalo je neuporabno saj ima avto skoraj 2 toni. Pa ne se bat avtomatika, imam točno takega na Carlssonu in dela čisto ok.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Wizard

Hmmm nevem če sem ravno nek človek ki se boji stroškov,imam že avto ki je še precej  večja eksotika od c6 pa še oldtimer je, pa še en avto ki je že tako ali tako dokaj redek v Sloveniji,ampak sta kupljena preudarno,dele za c 6 dobim z zaprtimi očmi vendar pa nisem niti 100% da si ravno želim avto ki bi me kot za stavo puščal na cesti, zato pa sem pač vprašal kakšni so ti motorji.

Xandrej

C6 kot sem napisal najboljše paše avt. menjalnik. in ja 2.2 motor je v tem avtu pogreb! Rezervni deli kaj se tiče motorja in podvozja ter ogromno ostalih zadev (razen karoserijskih) se dobi brez problema kje češ. Podvozje si deli še s peugeoti kakor tudi s C5.

Avtomatski menjalniki so od AISIN (japonska), na katerem je treba menjat olje. Nikoli še nobenemu ni crknil menjalnik problemi so bili z hidravljičnim sklopom kateri stane 2 jurja recimo če je hin. Drugače se menja olje kot pri vseh menjalnikih in je to to.

Spet se obregnemo o vzdrževanju mogoče bo ti razumel da ima avto olje kot vsi, da ima vse enako kot ostali avti kakor tudi C5 rec. Vzdrževanje avtomobila je enako kot pri vseh vozilih ranga C5 in C6 to je to. Je pa res pri rabljenih vedno loterija kaj dobiš je pa tudi res da je včasih treba malo več dat pa dober primerek!

Lahko kupiš s servisno knjigo avto kot je C6 samo kaj ko butli na servisih pravijo da ni treba menjat olja v menjalniku vse je odvisno od lastnika.

JureA

Pobje, a se vam ne zdi, da malce pretiravate?

Na Parkers Car Specs sem šel preverit in sem našel takšne cifre:

- C6 2.2 HDi

Weight:  1820 kg
MPG: 42 mpg
CO2 Emmisions: 175 g/km
0 - 60 mph: 9.2 sec
Top speed: 135 mph (217 km/h)
Power Output: 173 bhp
Torque: 370 Nm
Braked Towing Weight: 1700 kg

http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/facts-and-figures/citroen/c6/saloon-2006/35748/

Meni osebno se te cifre ne zdijo niti najmanj katastrofalne.
Èe primerjamo zmogljivosti s C5 III: C6 2.2 HDi je približno tako poskoæen kot C5 HDi 160.

Za primerjavo še podatki za C6 2.7 in 3.0 HDi.  

- C6 2.7 HDi

Weight:  1871 kg
MPG: 32 mpg
CO2 Emmisions: 230 g/km
0 - 60 mph: 8.6 sec
Top speed: 143 mph (230 km/h)
Power Output: 208 bhp
Torque: 441 Nm
Braked Towing Weight: 1400 kg

http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/facts-and-figures/citroen/c6/saloon-2006/33195/

- C6 3.0 HDi

Weight:  1873 kg
MPG: 38 mpg
CO2 Emmisions: 190 g/km
0 - 60 mph: 8.6 sec
Top speed: 149 mph (240 km/h)
Power Output: 240 bhp
Torque: 450 Nm
Braked Towing Weight: 1620 kg

http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/facts-and-figures/citroen/c6/saloon-2006/45007/

garac

V nekaterih postavkah je celo boljši od večjih motorjev in at menjalnika, predvsem v vleki prikolice, teži in emisijah izpustov

Bravo Jure, argumentirano!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

XMAR

Odvisno kaj od karakteristik ti veliko pomeni
Danes večina gleda oziroma daje tudi na to kako se menjajo žarnice :emot112:

jumper1

Kaj pa xm ki je imel 2.0 bencinski motor s 120 konji je pa bil ok?

Wizard

Meni se zdi pa mi bo to že 6 avto in že 3. ki bo nekaj malo pod 131kw, da je to čisto dovolj za na cesto. Pa sem vozil že vsaj 50 avtov od tega jih je imelo 5 čez 300 konjev. V glavnem zdaj to da bi gledal, da bom vedno zmagal na semaforju to mi ni, če bi gledal to bi si kupil nekega cupeja ne pa limuzino. Nad Citroenom sem se navdušil preko C5 ki sem ga kupil moji. Gre se mi tudi za to da ima potencijalni avto dovolj opreme oz. vsaj pribljižno toliko, kot moj zdajšnji + udobje.

gule

A še ni zadosti nesreč? Kolikor vem max. hitrost v Slo na AC je 130 km/h...čemu vozilo, ki gre 240 km/h...za Nemčijo?

zlikovski

Èe ti ni tolko problem za vzdrževanje si vzami 2,7 ali pa 3.0
Rabljen avto pa je tak tak nikoli neveš kaj dobiš, pa je lahko mercedes ali pa fiat 500.
Èe bi kupoval nov avto bi mogoče vzel avtomatika, rabljenega definitivno ne, ker vemo kak je z menjavo olja nasplošno v menjalnikih in magične številjke prevoženih kilometrov. In to je tudi glavni vzrok zakaj jaz osebno nebi kupil rabljenega avtomatika.