Kupovanje c6

Začel/a Wizard, Januar 29, 2016, 02:35:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Wizard

Lep pozdrav sem nov na forumu, pa me zanima ena informacija.
Zanimam se za nakup enega citroena c 6 v tujini avto ima motor 2.2hdi 170km
Kakšni so ti motorji?
Pri hiši imam že c5 2.0. hdi 136km-ta nov model c5 je.
Ima že gromno kilometrov za svoj letnik, pa nimam pravzaprav nobenih težav z njim(pri prejšnjem lastniku je bil odstranjen DPF) to je to.
V glavnem zdaj me zanima c6 in ta 2.2 motor.
2.7 ne bi kupil+ tega je avtomatik kar mi ne diši. Moj zdajšnji avto je avtomatik, pa nisem najbolj navdušen nad njim.

Xandrej

2.2 v takem avtu je žalost avto ima 2 toni. Sicer z ročnim menjalnikom ok. Ampak žrl bo isto kot žere 2.7 ali 3.0 Hdi pa še ročni menjalnik pri takem avtu enostavno ne paše.

Kaj pa je narobe pri avtomatiku v C5?

Wizard

Citat od: Xandrej;2145552.2 v takem avtu je žalost avto ima 2 toni. Sicer z ročnim menjalnikom ok. Ampak žrl bo isto kot žere 2.7 ali 3.0 Hdi pa še ročni menjalnik pri takem avtu enostavno ne paše.

Kaj pa je narobe pri avtomatiku v C5?

Ne ne zanima me samo motor 2.2hdi glede razmerj(teža-moč) in porabe sem tako ali tako seznanjen.
C 5 ni avtomatik moja ima C5 jaz imam zdaj Švedskega terenca(nebom zdaj reklame)

Wizard

Ok saj vseeno  keri je al je c5 al c6 saj imata obadva 2.2hdi motor, ampak zanima me kako so kaj vzdržljivi ve kdo?
Pa ok naj mi še nekdo pove kaj o c6 razen tega da je luksuz itd.
Kako je z tem zračnim vzmetenjem itd, crkuje fejst??

ModelJT

C6 nima zračno vzmetenje..... Ima hidropnevmatsko tako kot C5 ali imaš mogoče na fedre? Glede napak pa najbolje, da povedo tisti, ki si jih lastijo. Vzmetenje je drugače skoraj identično kot pri C5.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Wizard

Citat od: ModelJT;214572C6 nima zračno vzmetenje..... Ima hidropnevmatsko tako kot C5 ali imaš mogoče na fedre? Glede napak pa najbolje, da povedo tisti, ki si jih lastijo. Vzmetenje je drugače skoraj identično kot pri C5.

Saj ne da sem strokovnjak, drugače ne bi tukaj spraševal za nasvet, ampak c5(naš) ima klasično vzmetenje in že tu avto plava kot ladja. In ja kako je z tem hidropnevmatskim vzmetenjem?

andraž

Hidravlika je boljša kot katerekoli vzmeti in amortizerji. Da bi se zadeva kaj konkretno kvarila, ni ravno pravilo. Načelno brez problemov deluje do cca. 200-250t km. Vmes se zamenja hidravlična tekočina, pri tej kilometrini pa še hidravlične krogle in kaksen del krogotoka.

xpuser

C6 je specifika, če si bral jih je vglavnem servisiral samo en serviser.
C6 je pa voz za avtoceste.

Wizard

Citat od: xpuser;214579C6 je specifika, če si bral jih je vglavnem servisiral samo en serviser.
C6 je pa voz za avtoceste.

Kako pa je z 2.2hdi 170km motorjem?
To me v bistvu najbolj zanima ker tega motorja ne poznam prav dobro.
Sam sem pred časom že imel 2.2hdi motor 134km pa ni bilo nobenih problemov tudi pri 300k prevoženih. Sicer ni bil citroen bil je pa njegov brat.

andraž

Ne slovi po taki zanesljivosti kot recimo 2,0. Za tak avto je sigurno podhranjen. 2,7 z avtomatskim menjalnikom je super za ta avto. Tako po mestu, kot po avtocesti. Za moj občtek, sem oba vozil.

Wizard

Citat od: andraž;214600Ne slovi po taki zanesljivosti kot recimo 2,0. Za tak avto je sigurno podhranjen. 2,7 z avtomatskim menjalnikom je super za ta avto. Tako po mestu, kot po avtocesti. Za moj občtek, sem oba vozil.

Ne automatika rabljenega ne kupim več sploh pa ne francoza, ga imam zdaj v avtu sicer dela kot urica ampak hvala ne.
Tako da 2.7hdi odpade, ravno iz  tega pogleda(vsi so avtomatiki)
Iščem veliko limuzino, nekaj časa sem gledal audi A8, zdaj pa sem našel-dobil dobro ponudbo za tega citroena 2.2hdi,ki ima ročni menjalnik.
Kaj se tiče popravil mi ni panike(tudi za rabljene dele ne), edino bojim se da bi kupil neko vrečo brez dna, pa ne toliko na račun prejšnjega vzdrževanja kot pa na račun tega da je dotičen avto ok samo ne z določenim motojem.
Pimer: Audi A6 stari(1.9.tdi ok, 2.5 katastrofa) Audi A6 (3.0 super 2.0 katastofa)
Zato prosim če ima kdo izkušnje z tem motorjem 2.2hdi naj mi prosim napiše, pa četudi bo slabo, še ne pomeni, da se zato zanj ne bom odločil.

Wizard

Citat od: Wizard;214602Ne automatika rabljenega ne kupim več sploh pa ne francoza, ga imam zdaj v avtu sicer dela kot urica ampak hvala ne.
Tako da 2.7hdi odpade, ravno iz  tega pogleda(vsi so avtomatiki)
Iščem veliko limuzino, nekaj časa sem gledal audi A8, zdaj pa sem našel-dobil dobro ponudbo za tega citroena 2.2hdi,ki ima ročni menjalnik.
Kaj se tiče popravil mi ni panike(tudi za rabljene dele ne), edino bojim se da bi kupil neko vrečo brez dna, pa ne toliko na račun prejšnjega vzdrževanja kot pa na račun tega da je dotičen avto ok samo ne z določenim motojem.
Pimer: Audi A6 stari(1.9.tdi ok, 2.5 katastrofa) Audi A6 (3.0 super 2.0 katastofa)
Zato prosim če ima kdo izkušnje z tem motorjem 2.2hdi naj mi prosim napiše, pa četudi bo slabo, še ne pomeni, da se zato zanj ne bom odločil.
Aha pa še to, ali ima ta 2.2hdi 170km, 2 turbini?

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

psihopat100posto

andraž

Je pa še ena zadeva pri tem avtu. Zelo malo je neoriginalnih rezervnih delov. Zato je kasko pamdtna odločitev. Pri motorju in mehaniki pa upaš na veliko sreče in čim manj problemov...