Kupovanje c6

Začel/a Wizard, Januar 29, 2016, 02:35:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Ker dejansko še nihče ni povedal nič o 2.2hdi bom jaz malo napisal o njem.
Popravljam (servisiram) cca 5 avtomobilov z omenjenim motorjem, eden od njih je bil tudi C6, največ kilometrov ima C5 III letnik 2009 in sicer sedaj je na 330000km, brez ene same okvare na samem motorju, tudi pri ostalih nisem menjal nič omembe vrednega. Vozil sem C6 s tem motorjem in NAVADNIM menjalnikom in se meni osebno ne zdi jajc, kot bi ti večina tukaj hotela prikazati, definitivno ni nek presežek ampak povsem zadovoljive zmogljivosti za normalno vožnjo. C6 za vozit mi je bil najbolj všeč 3.0HDI, kateri se je pred časom prodajal na netu, pa mi je ravno 2 dni nazaj lastnik rekel, da so mu ponujali take zneske, da je menda rekel, da naj si kupijo cliota, da bo pa on C6 mel še 10 let, če je treba, čeprav avto sedaj večino časa stoji.
Ne razumem, tega vsiljevanja določene motorizacije (2.7 in 3.0) in avtomatskega menjalnika vsem, ki vprašajo o 2.2 in navadnem menjalniku, kot da se boste vi vozili z njim in ne ta oseba, ki dejansko tudi kupuje avto.
To sem že nekajkrat izjavil, da jaz osebno C6 ne bi kupil tudi v sanjah, ker mi je grd za znoret in "smotan" za šraufanje (8 C6 imam več ali manj redno na servisu in popravilih) ampak še vedno ne rečem ravno vsakomur, naj nikakor ne kupi tega avta, rečem pa, da mora biti tudi pripravljen na večje stroške popravil.

Torej 2.2hdi in navaden menjalnik je dokaj varna izbira (vztrajniki ne crkujejo kot na 2.0), za tistega, ki bodisi ne mara avtomatike in "večjih" motorjev.

Lp

mirchi

Citat od: XMAR;214787Zrihtajte šnopčk in pridem, ko bo bolj toplo!
Drugače pa SSKJ v roke!

Snpcek caka,prav tako tudi jaz na razlago in predstavitev tvojega avta. S L L III  KEEEE...
Sem snopceku dodal malo odvajala za kakanje, te ne kaj napenja,opazam,da se bos lahko pol ze enkrat vredi vsral!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

StefZ

Zdravo!

Še moj skromni prispevek na to temo. Jaz imam 2.2 hdi (173 KM) v svoji C5 III letnik 2009, ročni menjalnik. Na (recimo ker je iz tujine :) ) 135000 kilometrov podlage sem v treh letih naredil cca 70000 kilometrov....
Motor je ok. Je biturbo in nima tistega značilnega "diesel" potiska v hrbet. Prva turbina zagrabi malo nad 1000 obratov, druga malo nad 3000 obratov tako, da zelo zvezno vleče ne glede na vrtljaje (kot kakšen atmosferski bencinar :) ). Poraba je pri nas cca 9 litrov - je pa skoraj 50% mestne vožnje. Motor naj bi bil nadgradnja starega 2.2 hdi iz C5 II. Problemov s sklopko in vztrajnikom naj ne bi imeli...
C5 ima s tem motorjem skoraj 1.9 tone pa ni nek dirkalnik.... C6 je še malo težji tako, da ima tam isti motor več dela.

Je pa vedno loterija z rabljenimi.... no tudi z novimi zadnje čase.

sl1

Èe povzamem bistvo cele teme: mirchi vabi na šnopček! :)

Čojko

@Wizard, a tega si šel pogledat, sprobat,.. ?

Pravi motor, ročni menjalnik, čudovito bež usnje (zgleda zelo ohranjeno), cena niti 5 jurjev,... Kot si izvedel je motor zelo ok, ravno tako menjalnik in sklopka, v marsičem je pobraten z drugimi modeli PSA, za cestno takso in zavarovanje nisi v najvišjem razredu, moči ina navora naj bi bilo dovolj za tak avto, ni pa najmočnejši, pa ne pelje se tako lepo kot z avtomatskim menjalnikom in ima malo manj sofisticirano vzmetenje.
Meni se zdi ta kombinacija kar dober kompromis.

MSrougeZX

Tega lahko grem v sredo pogledat če je interes.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Vlado333

Èe sem prav videl, ima ta avto 350000km. Motor je dober, ampak vseeno ga jaz s toliko kilometrov ne bi nikoli vzel, če bi govorili o starem 2.0 HDI 110KS ga vzamem tudi z 500000km, 2.2 biturbo ima pa vseeno malo več dodatne "šare".
Samo moje skromno mnenje.

Wizard

Citat od: Èojko;214879@Wizard, a tega si šel pogledat, sprobat,.. ?

Pravi motor, ročni menjalnik, čudovito bež usnje (zgleda zelo ohranjeno), cena niti 5 jurjev,... Kot si izvedel je motor zelo ok, ravno tako menjalnik in sklopka, v marsičem je pobraten z drugimi modeli PSA, za cestno takso in zavarovanje nisi v najvišjem razredu, moči ina navora naj bi bilo dovolj za tak avto, ni pa najmočnejši, pa ne pelje se tako lepo kot z avtomatskim menjalnikom in ima malo manj sofisticirano vzmetenje.
Meni se zdi ta kombinacija kar dober kompromis.

Hehe ja za primerjavo, sem ga res šel gledat.... Avto je tako tako vztrajnik je fuč, kar sem prodajlacu tudi povedal on pa vztrajno trdi da ni.Usnje ni tako zelo ohranjeno vendar pri 300k to ni ravno za zamerit. Da bi se peljal me je momentno minilo, vendar sem pa dosti tam, blizu pa ga bom ob priliki šel pogledat 1x generalno mogoče tudi kak krog, aha  ponudil pa sem mu 3k €
Ker mene moj stane 3500€ ampak ni hotel niti slišat.
Aha pa še nekaj je zadnjič ko sem bil tam je imel avto 299 000 zdaj pa jih ima že  349 000. Cena je bila pa 5400? Zgleda se full vozijo z njim.....To sem šele zdaj opazil, ko sem šel še 1x gledat tvoj link, zato zdaj popravljam vpis.
Je pa še tako, da ta moj je komplikacija, sem bil na Èeškem, vendar so gumpci spremenili nek zakon, glede bivanja tam, zato ga tam ne bom mogel registrirat. Uvoz se za 2006 letnik ne splača.
Ta moj je bolj črn :D drugače je pa res isti. Tudi kilometrina je 283 000 pa realni so,tukaj pri tem pa nevem kako je na stvari. Èeprav, kot pravim, vztrajnik je na koncu kar se sklada z kilometrino, razen če ima mogoče 600k :bombs:

Wizard

Bom pa na to še rekel, da sem vmes vozil tudi audi a8 letnik 2004 3.0.tdi 340 000km in da se vsaj po ohranjenosti(+ en kup majnših napak ki pa po 100€ pomenijo hitro 500-1000€), ni mogel merit z tem citroenom za 5k cena pa je bila tudi dupla od tega.Ampak vožnja je bila pa fantastična. Tako da je relativno gledano kaj kdo išče pri določenem avtu. Žal mi je edino, ker sem bil na Èeškem zdaj, prodajal se je en Audi a8 res super ohranjen, cena je bila zelo nizka, avto je šel v 2 dneh. Kak naj grem zdaj 750km samo zarad enega avta. Jbg priložnost zamujena ne vrne se nobena :funny34d:

Čojko

Koliko pa imaš mesečne plače/prihodkov in za kakšne potrebe potrebuješ tako velik avto, če te preveč osebno ne sprašujem?

Zeko124

Cojko - X2, se bolj pa me zanima zakaj bi si nekdo lastil avte ki so izrazito primerni za voznjo po avtocesti v drzavi, kjer je avtocesta zaenkrat prazaprav (razen nekaj odsekov) se utopija.

Da je pa leder konkretno zdrajsan pri 300k je pa tudi malo tako, pri nasem je pri 290k km se vedno kot nov. No ja, zivi bili, pa videli... :AngelPray:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Wizard

Citat od: Èojko;214921Koliko pa imaš mesečne plače/prihodkov in za kakšne potrebe potrebuješ tako velik avto, če te preveč osebno ne sprašujem?

Nimam, nekih astronomskih prihodkov.
Imam pa močno logistiko glede servisiranja ter dobave delov za avtomobil, pa četudi bi vozil nek ameriški avto. Tako, da iz tega pogleda, lahko gledam po skoraj bilo katerem avtomobilu. Tudi drugače, še nikoli nisem kupil avta ki bi bil neka jama brez dna, večinoma, že vnaprej vem kaj je z avtom narobe oz. natančno ocenim situacijo.
Glede tega zakaj potebujem avto ki je malce večji pa vrjetno dovolj pove podatek da letno naredim okrog 70 000km in enostavno to z cliotom pač ne gre.

Wizard

Citat od: Zeko124;214922Cojko - X2, se bolj pa me zanima zakaj bi si nekdo lastil avte ki so izrazito primerni za voznjo po avtocesti v drzavi, kjer je avtocesta zaenkrat prazaprav (razen nekaj odsekov) se utopija.

Da je pa leder konkretno zdrajsan pri 300k je pa tudi malo tako, pri nasem je pri 290k km se vedno kot nov. No ja, zivi bili, pa videli... :AngelPray:

Ni samo slovenija ves svet, cja nobeden ni rekel, da je tam na onem citroenu zdrajsan leder, vendar pa je na nekaj mestih počen. Drugače pa na sliki lepše zgleda ko v živo

Zeko124

Citat od: Wizard;214925Ni samo slovenija ves svet

Govorim o eni drugi drzavi ki si jo tudi malo prej omenjal, ali pa morda mislis da si edini heroj na tem forumu ki je kdaj videl karkoli cez mejo?

Predvsem pa vseeee silne podatke ki nam jih predstavljas in ki naj bi nam pomagali do tega da ti podamo kako konstruktivno mnenje zavijas v neke gromozanske skrivnosti in mucke, pa mi ni popolnoma jasno zakaj.

Skratka ti zelim vso sreco pri nakupu in uporabi, glede na to da je zadnjih nekaj postov v skoraj popolnem protislovju z prvih nekaj - sprasujes po dolocenem avtomobilu, nasvetov itak ne upostevas, na koncu pa nam razkrijes da itak ze po defaultu vse ves.

:BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Tudi s Cliotom gre, ni pa ravno najbolj udobno, čeprav je morda kdaj nujno oz. ti drugače zaradi financ ne znese. Trapasto pa je za moje pojme tako visok razred vozit. Sploh če nimaš nekih astronomskih prihodkov. In tako visok razred se kupuje nov ali skoraj nov, ne pa 10 let star. Zakaj je temu tako ti pove že izjemno nizka cena starih in rabljenih.

Za tako kilometrino, ki jo delaš se recimo vzame tri leta starega C5 HDI 164 KM Exclusive z okoli 130 -150 tkm, tam za okoli 11-12 jurjev, ki ga nato čez dve do tri leti zamenjaš za mlajšega. Poleg tega ob taki letni kilometrini, kar pomeni da si stalno v avtu, niti ne moreš privoščiti tako star avto, ki zahteva veliko več vzdrževanja od novejšega - ti sploh nimaš časa da ti avto stoji pri serviserju.
Pa še okoli porabe - za 70 jurjev/letno je poraba še kako pomembna. 3 litre razlike v porabi nafte je sedaj ko je nafta izjemno poceni okoli 2200 EUR.