C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

@Tma:
Lepo da si se spet kaj oglasil. Zakaj pa piknike izpuscas? =)
Kar se tice barve, je prakticno pri vseh novih avtomobilih enako, ker so barve in laki na vodni osnovi in ne marajo ne avtopralnic ne poliranja (to se bo sele dolgorocno pokazalo) ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

visar

@miskomat
kako je s škripanjem vrat so ti porihtali in kje? imam občutek da je to tud pr men
______/\\______
______/\\______

cayzi

Zdravo!

Zanima me vaše mnenje o izbiri med naslednjimi modeli oziroma problemi, pohvale lastnikov o novem C5 karavan različici:

Nekako izbiram med naslednjimi modeli kateri so podobni v opremi , motorjih (dizel) in recimo ceni (če upoštevamo dober popust citronena ob 90let):

- citroen c5 tourer
- škoda octavia combi (nov motor CR 1.6tdi 105KM ELEGANCE + dodatna oprema ali 2.0tdi 170KM RS)
- madza 6 combi

Hvala!

lp

dvorjan

@cayzi:
Takole, na hitro.

- C5 Tourer - 2.0 HDI (140 KM) je odlicna izbira, tih motor, super udoben, brzkone najnizja cena od vseh treh
- Octavia Combi - 1.6 dizel je premalo za tako velik in tezak avto, vsaj 2.0 TDI (140 KM) pa ze rabis, RS razlicica je presneto draga; sicer pa dober avto z monotono notranjostjo, glede na citroncka precej trd
- Mazda 6 Combi - zunaj lep, znotraj pa ista plastika kot v novih Hyundaijih (saj ne, da je slabo, samo lepo pa ni); med motorji isci nove 2.2 dizle, ki pa bodo zopet drazji

Po moje si jih price/performance kar pravilno razvrstil, torej C5, Octavia, M6 ... Ce pa je na prvem mestu predvsem velik prtljaznik, potem pa bos najbolje postrezen pri Octavii. Pa se nekaj - ceprav se financno zdi zalogaj, nikakor ne kupuj teh velikih in tezkih avtov z motorjem, ki nima vsaj 140 KM (torej glej za 2.0, 2.2 dizli ipd). Si nikoli ne bos odpustil nakupa 1.6 mlincka ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

cayzi

Citat od: dvorjan;58925@cayzi:
Takole, na hitro.

- C5 Tourer - 2.0 HDI (140 KM) je odlicna izbira, tih motor, super udoben, brzkone najnizja cena od vseh treh
- Octavia Combi - 1.6 dizel je premalo za tako velik in tezak avto, vsaj 2.0 TDI (140 KM) pa ze rabis, RS razlicica je presneto draga; sicer pa dober avto z monotono notranjostjo, glede na citroncka precej trd
- Mazda 6 Combi - zunaj lep, znotraj pa ista plastika kot v novih Hyundaijih (saj ne, da je slabo, samo lepo pa ni); med motorji isci nove 2.2 dizle, ki pa bodo zopet drazji

Po moje si jih price/performance kar pravilno razvrstil, torej C5, Octavia, M6 ... Ce pa je na prvem mestu predvsem velik prtljaznik, potem pa bos najbolje postrezen pri Octavii. Pa se nekaj - ceprav se financno zdi zalogaj, nikakor ne kupuj teh velikih in tezkih avtov z motorjem, ki nima vsaj 140 KM (torej glej za 2.0, 2.2 dizli ipd). Si nikoli ne bos odpustil nakupa 1.6 mlincka ...

Hvala za odgovor!

Pomemben mi je tudi prostor, samo kot gledam imajo kar vsi enako prostora v prtlažniku , ali pa se motim?

Grem gledat C5 , ker meni na slikah deluje precej ceneno notri. Kar mi že sedaj ni všeč pa sem pripravljen požret je izvedba "ne-vrtečega" volanskega obroča.

Sem se vozil z mazdo 6 pa nisem imel pripomb glede materialov. Edino kar me je zmotilo je majhen computer zaslon.

Škoda mi je lepa, sploh nova in vem da dela kot urca, jo imajo doma starši že nekaj časa samo ne karavan izvedbo.

lp

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

Ja res škodo vzami. Nea moreš zluftat.

altair123

Vzemi škodo, še posebej, če imaš na izbiro citroena z "ne-vrtečim" volanskim obročem. Zelo dobro pri kateremkoli avtu je, da se volanski obroč vrti - avto gre tako zelo lepo v ovinek.

Se pa nevrtečega sredinskega dela volana zelo hitro navadiš, saj jaz sem se ga.

Lovro

Kakorkoli, če se boš odločal za škodo, bi mogoče poleg octavie pogledal še superb - v akciji ima kar ugodno ceno, s tem da imaš prostora kolikor hočeš, poleg tega ima res velik prtljažnik in ogromna peta vrata, ki se lahko odpirajo cela s šipo vred ali pa le havba. Brez heca, moj svak jo ima in prostora je res ogromno, vključno za noge potnikov na zadnji klopi.
Tudi limuzinski citroeni so imeli taka peta vrata, zadnji model C5 pa ima žal le navadno zadnjo havbo.
Je pa superb za moj okus precej dolgočasen avto.
Jaz bi sicer vzel C5, vendar predvsem iz gušta do teh avtomobilov, če pa bi gledal praktično (predvsem zaradi prtljažnika), bi kljub dolgočasnem in brezveznem izgledu raje vzel superba.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Daj pelji se z C5 malo okli seveda govorim o hidravlični verziji, pa poglej malo materijale. ne govorit nekaj na pamet. Škoda le superb ne pa neka oktavija. Superb mi pa je ful všeč poleg tega da je drugačen avto od ostalih.

cayzi

Citat od: garac;58987@cayzi, vzemi škodo

takšnega odgovora od tebe res nisem pričakoval :).

drugače pa bi bil vesel še odgovora na vprašanje, zakaj in zakaj ne c5 karavan?

hvala!

visar

S C5 maš lahko še vedno škodo (poglej mene ko se je en v mojo C5 zaletel).
Drugače pa mam limuzino in je zadosti prostora
______/\\______
______/\\______

Lamy

Vzemi tistega za katerega misliš da je O.K.-ej in ti bo služil tvojim potebam! :BigThumbs:

Odločitev je pa itak tvoja, če bi jaz kupoval bi kupo C5 Tourer, kaj se pa tiče škode pa Superba
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Primerjalni test pritljažnih prostorov karavanov. C5 na četrtem mestu, pred vw passatom

http://www.siol.net/Avtomoto/Tehnika/2009/08/Primerjalec_karavani.aspx
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/