C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Meni je očitno premali avto odznotraj preveč utesnjeno pri  mojih 190 cm...

Glede 2.7 HDI ko si rekel to pa mora letet... Èe ma avto 6 ton pol pa 9 sekund od 0-100...Pa povprečno porabo 9.5 litra... Qurc pa taki avto. Moral pa bi probat to stvar čipat pol pa je. čiparji obljubljajo 240 konjev pa navora za tovornjak...

garac

@lamy probaj Golf VI peljat v dežju, pa boš videl kaj se pravi neuporabna ogledala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lamy

Citat od: garac;44033@lamy probaj Golf VI peljat v dežju, pa boš videl kaj se pravi neuporabna ogledala

Nisem mislil glede vidljivosti, ampak glede ESTETSKEGA VIDEZA ogledal na avtu
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ja ko da so ji pozabli naret v osnovi pol pa so jih pač zraven zalimali pa je...

garac

Zatikajoč menjalnik, oblika pred funkcionalnostjo? No zdaj vem zakaj so nekateri avtomobili tako grdi, najbrž so uporabni, ampak lahko potrdim, da nekateri niso ne eno ne drugo, ne uporabni in ne lepi
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Ha ha, kakšne članke pišejo ...

Komentar ob sliki me je zmotil in spravil v razmišljanje ...

"32.000€ kolikor stane ni malo, za to vsoto pa dobite tudi kaj prestižnejšega"

Le kaj je imel avtor članka v mislih? Na kaj je ciljal?

Kateri prestižnejši avto dobimo za 32.000€? Kateri avti sploh spadajo med prestižnejše?

Prvič sem se odpravil po spletu malo pogledat cenike znamk, katerih do sedaj še nisem pogledal ...

No kaj bi bilo prestižnejše od C5-ke Tourer in da stane 32.000€? (Seveda nov avto)

Je to mogoče Audi A4 Avant?

A4 Avant 2.0Tdi DPF (125kW) je po ceniku 34.600€.

Je to mogoče BMW 5 Touring?

BMW 5 Touring 520d (130kW) je po ceniku 43.750€.

Je to mogoče Mercedes C karavan?

Mercedes C 220 CDI (125kW) je po ceniku 35.150€.

Ali pa je to mogoče Volvo V50?

Volvo V50 D5 (132kW) je po ceniku 31.512€.

No ta je malo cenejši, samo a je volvo prestižnejši avto? Pomojem je glede na novo C5-ko tam tam ... (nisem pa prepričan da spada V50-ka v razred C5-ke, mogoče pa bi mogu vzet ta večji model)

No tu je še potem razlika v opremi, kaj ima kateri ... in bi verjetno te cene "osnovnih" modelov po ceniku, kar narasle, če bi začeli še kaj izbirat od opreme...

Tako da sem ugotovil, da za 32.000€ ne dobim prestižnejšega avta od C5-ke Tourer, tako da bom kar C5-ko vzel. (ko bo dovolj € v žepu :-))

Lp
Goran

garac

Kaj pa passat? Ali pa kaj podobnega iz VAG? Najbrž si šel previsoko, probaj BMW3 touring, Passat, Audi A3 sportback...
Še vedno ne razumem kako se zatakne menjalnik? A to kar zablokira, potrga polosi ali pa diferencial? Al je mislil model, da je prestavna ročica v določenem položaju, ko daš v prestavo ne opleta ko pri starem Tamiču?

Včasih so rekli, če ne boš hodil v šolo boš pa šofer, danes si potem očitno avtomobilistični novinar. Se opravičujem tistim, ki si ta naziv res zaslužijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Ja na Passata pa sem pozabil ... samo pri Passatu ne vem če lahko govorimo o kakem prestižu ...

:-)

garac

No, gox sem še sam malo počekiral, karavanov res ni veliko, je pa nekaj suv in nekaj limuzin in sicer:
Alfa 159 2.4 jtdm
Audi A4 20 tdi Avant
Bmw Touring 320 d
Subaru Legacy
Honda acord
VW Passat

sledijo recimo
Škoda Superb, Seat Altea, Toyota Rav, VW Eos, Touran, Tiguan, Ford Kuga, Ranger, Smax, Honda Crv, Jeep, Mercedez B, Dodge Journey, Citroen C crosser in ostala 2, R Espace in Saab 9-3

Kaj bi izbral ti recimo od tega? Jaz osebno verjetno nič, se pravi, vzel bi nov Berlingo in za razliko do cene še kak oldy by citroen ali pa bi obržal svoj stari Berlingo ter Mehari in si za cca 32.000€ privoščil en skormen avtodom
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Od vseh teh  bi vzel edino "Subaru Legacya" ... drugače pa C5 Tourer, pa četudi se mu zatika menjalnik in ni tako prestižen :-)

Lp
Goran

drmare

Bom še jaz pristavil lonček, k tej debati!

Včeraj je bil pri meni znanec, ki je kupil A6 za 26 000€! 3,0 TDI; Letnik 2006! Pomisleki - kaj kupiti za takšen denar!

Audi je mamljiv ampak..... potrebno je gledati malo širše! Vzdrževanje in registracije takšnega PRESTIŽNIKA so v današnjih časih za nas navadne arbajterje preveliki - zato odpade!

Osebno bi vzel raje C5 - ampak limo se razume! Glede napak na avtu - počakajmo še kako leto, da avto spedenajo, medtem pa bo minila tudi finančna kriza! V tem času bodo tudi lastniki nove C5 kaj napisali o avtu - se kvari, se ne itd! Potem, se bo dobilo tudi kaj iz druge roke po ugodni ceni (testni)! Mogoče bo padla tudi cena novega - saj vemo, da je ob rojstvu avta le ta najdražji!

PS - sam ne prisegam na nobeno znamko je pa zanimivo, kako razmišljate TAPRAVI Citroenarji - nobenega razloga nimate, da se pčutite manj vredno, Citroen je avto enakovreden ostali konkurenci! Fantje več samozavesti in pozitivne samopodobe! Tudi neusmiljena kritika Nemcev ni najbolj na mestu, vsi imajo pozitivo in negativo ampak vse je bolj subjektivna ocena posameznika!

Skratka, sedanji čas ni pravi za zapravljanje denarja za avte.... saj kriza a ne!

LP Mare

rs23

Ma glede teh okvar je tako. Èe malo pomislimo, ugotovimo, da preizkušene stvari se ne kvarijo. Katere avtomobilske znamke so v skupini "pokvarljivih"? Takoj vidimo, da med njimi ni nemških. Zakaj? Kaj je pri njih tako inovativnega? Kvarijo se stvari, ki prvič pridejo na trg in niso še v praksi pokazali svojih slabosti. Zakaj se VW Tdi motorji ne kvarijo? Ker je to tako preizkušena tehnologoja v praksi, da so tisti, ki so orali ledino na tem področju odpravili težave. Na common rail so čakali do letos, da so končno predstavili to tehnologijo tudi oni (in to 2.0 140 KM), ko ostali na to kubikažo že spajajo 170 in več KM. VW revolucionarni fsi motorji. Uauuuu. Mala kubikaža in toliko konjev. Kako jim je to uspelo. Ni treba it daleč v zgodovino. Kdo se ne spomni legndarnih R5 gt turbo ali fiat uno... 1400 ccm in po 120 in več KM. 20 let so pri VW analizirali slabosti tedanjih agregatov (med tem časom so prišli novi materiali) in odpravili njihove napake, dodali 2 čipa in zdaj zmagoslavno vihrajo prapor zmage.
Pred leti sem se nasmihal v eni od avto revij, kako je BMW (mislim, da je šlo za tega proizvajalca) "izumil" prednje žaromete, ki sledijo v ovinek. Mlečnozobi novinar je pisal, kot, da je to višek tehnologije. Verjetno se je s svetom avtomobilov prvič srečal na zadnjem avto salonu (in to ne v kakšni Ženevi, ampak v Celju), kajti, če bi imel kaj znanja iz avto zgodovine bi videl, da je to Citroen imel že v letih, ko so se še njegovi starši igrali v peskovniku.

No, takih stvari je še ohoho, zato potem nemški nepokvarljivi avtomobili imajo ceno kot jo imajo. Raje mam "pokvarljive" avtomobile, ker trako vsaj vem, da se vozim v avtomobilih zadnje generacije in ne v vozovih iz prejšnjega tisočletja.

Gox

Bel Tourer ...

Ta mi pa ni všeč, ne barva, ne pokrovi, pa še grd kufer ima :-)

Lp
Goran

hadei

C5 2.0 HDi Dinamique
Vir: Revija AMZS
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Citroën C5 je avto leta v Španiji

V deželi bikov in flamenka so za avto leta 2009 izbrali Citroën C5.

52-članska žirija je prvo uvrščenemu C5 dodelila 140 točk. Na drugo mesto se je s 123 točkami uvrstil renault mégane, tretje mesto pa je z 42 točkami osvojila ford fiesta.
vir:avtomobilizem.com
[SIGPIC][/SIGPIC]