C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tma

Vozil sem oba - samo hidravličarja ni bilo moč dobiti. Je vsekakor mehkejši kot C4 Pic. in nekaj trši od hidravlične verzije - ona pač plava - se pravi predvsem spust amortizerja navdol je bolj sunkovit.
Zanimivo pa je da je podvozje hidravlične verzije bistveno bolj glasno - se pravi recimo ob udarcu v luknjo je hidravlična verija precej glasnejša.
C5 III hidr. je za moje pojme bolj mehek kot C5 I.
Po komfortu pa tako - najbojši je CX potem C6, pa XM, C5 III in zadnji C5 I.
GS-a (spomini so sicer daleč nayaj bi dal nekje za XM-a recimo).
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

Citroenovc

KAj to si gledal Conforta?  Ja sodeč po naših oglasnikih je samo v Grosuplju en Tourer Confort na voljo ... drugače pa zgolj Dynamique (in seveda Exclusive) ...
OK

LP
Primož

Tma

Po Sloveniji se mi ni dalo dosti iskat, ker zahtevam od mojega prodajalca partnerski odnos in mi potem par 100€ ne igra nobene vloge.
Našega smo dobili za 25.000€ - ima dodatno paket zaznavanja in Bluetooth (kar je bil pogoj). Mislim, da tudi barve ni kaj dosti izbirat - bila je na voljo samo metalic črna.
Sicer pa se je danes pojavila napaka na sopotnikovem airbag-u. Bomo videli kaj poreče jutri računalnik.
Tako sem recimo v dogovoru s prodajo in servisom da ga zjutraj pripeljem in mi dajo testnega exclusiva (limo) do ponedeljka če se do 16-ih ne vrnem (ne vem še ali grem v Treviso ali LJ)...
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

hadei

Mobilov test: C5 Tourer 2.2HDi Exclusive
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Gox

C5 III in C5 III Tourer

Tourer 2.0i 16V, črna limuzina pa 2.0Hdi

Oba z Dinamique opremo :-)

Gox

Del zadnje obese ... na drugi sliki se lepo vidi vzmet in amortizer.

Spodnje vpetje amortizerja zgleda kar nizko od tal. Zna bit slabo, če se zapelje na kak pločnik z visokim robnikom, tako da ostane kolo še na cesti.

Ibanez RG

Hm, hm... Zelo nizko, ja... Tista gumijasta zascita na spodnjem delu amortizerja prav nic ne pomaga, ko udari v kak kamen. Ne vem, kaj so mislili. C3 ima zadaj isto stvar...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

drsokodj

tudi mi imamo doma C5 Exlusive 2.0 hdi 136 (RHR)   smo zelo zadovoljni

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

visar

POcasi bom znorel nad novinarji.
Prebral sem si mobilov test in zračno vzmetenje.
Za peka ali kmeta moraš imeti šolo za avtomobilskega novinarja pa je dober že vsak kre***
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Citat od: Gox;41184Del zadnje obese ... na drugi sliki se lepo vidi vzmet in amortizer.

Spodnje vpetje amortizerja zgleda kar nizko od tal. Zna bit slabo, če se zapelje na kak pločnik z visokim robnikom, tako da ostane kolo še na cesti.

Po pločnikih se nimaš kaj vozit in to je jasno vsem evropejcem razen slovencev. očitno je 80 evrov še premajhna cena za tako dejanje 2000€ za avto na pločniku pa bi rad videl frajerja. V življenju nisem pustil avta na pločniku ker ga ne rabim in ker sem kolker se da kultiviran enako me razpizdi ko ljudje ki parkirajo na invalidske parkirne prostore, ker ne more it 10 metrov peš!

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

spet o tourerju
Avto fokus (September)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Začenjajo se volitve za prestole avtomobilov leta, na japonskem je to presenetljivo minitoyota.
Besedilo: Ožbej Brezovnik
Mentaliteta voznikov se očitno spreminja in tako je na japonski lestvici superavto Nissan GT-R osvojil šele tretje mesto in kar je še huje, pohod višje mu je z drugim mestom preprečil evropski Citroen C5. Na vrhu je tako obstala mala Toyota iQ, japonski ekvivalent Smarta s štirimi sedeži in hudičevo dobro ekonomiko. Da, časi se spreminjajo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/