C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Zakaj bi moral vedeti - a misliš da stalno tiščim glavo pod havbo in gledam iz česa je kaj narejeno ... Vem le, da sem v zadnjem času videl že nekaj avtov s plastično šipko - in zna biti, da je eden izmed njih tudi moj ...
OK

LP
Primož

Ibanez RG

Ok, kul... Jaz opravljam tak poklic, da pac moram vedet iz cesa je kaj narejeno itd. Za zakljucni izpit sem moral znat napr. navesti material (gradivo), celoten postopek (termicne in fizicne) obdelave sestavnega dela motorja in pojasniti kaksne sile delujejo na posamezen del ali sklop (agregat) stroja.
Spomnim se obiska tovarne TAM l. 1989 in njihove 90 t kovacnice. Ze pred halo so se tresla tla. Cilinder premera 1m je koval rocicne gredi 12V dieslov. V livarni smo z maskami (strupeni hlapi) na obrazu opazovali litje aluminijastih glav in blokov motorjev. Cisto VSAK izdelek gre (je sel) cez rentgen. Pa sesalni in izpusni ventili - da enega komaj drzis z obema rokama! Huh... Neverjetno zanimiv dan je bil. Izdelava tankovskih motorjev s 1300 KM! Turbo polnilnik je skoraj tako velik kot cel motor od C5. V preizkusevalnici / testirnici mi je postalo slabo od brutalnega rohnenja motorja, ki ga cutis se 1 teden v prsih in hlacnicah.

Ok, mal off-topic; pa sej ni hudic.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

garac

Po moje je C5 preslabo ocenjen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

No, ker sem preveril, če imam nivo olja BP (sem one sorte človek, ki ne zaupa preveč indikatorjem na armaturki) - lahko zdaj potrdim, da je v '07 C5 2.0 HDi FAP šipka v celoti iz rumene plastike ...
OK

LP
Primož

dvorjan

Hehe. No, jaz imam pa se kovinsko, juhej. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

OK

LP
Primož

dvorjan

Citat od: Citroenovc;38119A zamenjaš? ;-)

Ce bo stelo v "weight reduction kit", lahko. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

LuCit

Res je preslabo ocenjen veliko več opreme kot pasat pa še tisto kar je za doplačat je veliko cenejše kot pri naziwagenu. Pa nerazumem od kdaj so trdi stoli udobni, pomoje je novinar mal toplovodarčka pa ma rad v riti kaj trdega. Pa to da so sedeži v c5 premehki niti slučajno ne drži. Pa da o potrebnosti trdih amortizerjev za udobnost ne govorimo, nevem zakaj sploh še vgrajujejo amortizerje, kr štango not pa je. Potem so pa tu še kvazi aduti o funkcionalnosti in ergonomiji. Pa kolikor jaz razumem tekst imata reno in vw dvovaljno mašino kar pomeni da imata dva cilindra:BigThumbs:. Sploh ne vem zakaj še delajo te teste naj napišejo pač da vw premaga vse neglede na vse pa naj delajo teste med avtomobili med katerimi se razmerja lahko spreminjajo, vglavnem bogove pustimo pri miru:Hammer3:.

michoBX

Citat od: LuCit;38243Pa kolikor jaz razumem tekst imata reno in vw dvovaljno mašino kar pomeni da imata dva cilindra:BigThumbs:. :Hammer3:.

Hahha, tud men ni blo lih jasno kva hočejo s tem povedat...

Ne rabim testov, ker lahko testiram sam, in sam vidim kaj mi ugaja in kaj ne. Saj zato pa obstajajo saloni...
Tak pa vsiljujejo neko prepričanje, in poneumljajo narod, da jim ni potrebno s svojo glavo tuhtat...

Itak pa, če je kakšen dober test, potem je od članov tega foruma...
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

@micho, itak so nemški avti zakon, francoski pa drugorazredni. Osebno mi je zanimivo brat novinarska pametovanja, prepričali me itak ne bodo.
Sicer najraje berem ugotovitve lastnikov, recimo Bramar je svoj grp lepo opisal, tudi stvari, ki ga motijo, prav je tako, da se napiše tudi kakšna stvar, ki bi se lahko popravila, poenostavila...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

saxovts

zadnjič sem jo tudi jast testiral vendar kot sovoznik. notranjost se mi zelo dopade. ročna zavora je tudi zelo posebna.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Druga izdaja
Vir: AVTOMANIJA
 Prihodnji teden steče uradna prodaja nove generacije modela C5, ki je pripravil opazen oblikovni napredek, na tehničnem področju pa so nekatere stvari le dopolnili.
Besedilo: Peter Pirkovič  Foto: Peter Pirkovič

Citroen je že v lanskem letu, ob prvi predstaviti, jasno nakazal, da bo njihov predstavnik v srednjem razredu povsem drugačen v primerjavi s svojim predhodnikom. Občutno spremenjena je zunanji in notranji videz, medtem ko je tehnika pod pločevino ostala enaka oziroma so jo inženirji le dodobra dopolnili. O C5 smo že na dolgo in široko pisali pred nekaj meseci ob prvem preizkušanju, zato bomo tokrat le povzeli nekatere pomembne stvari in več poudarka namenili cenam in paketom opreme, ki bodo na voljo slovenskim kupcem.
 Za slovenske kupce bodo na voljo štirje dizelski motorji in dva bencinska. Dizelsko paleto najprej predstavi najšibkejši motor z 1,6 litra delovne prostornine, ki razvija moč 80 kW (110 KM), sledi mu preverjeni dvolitrski agregat s 100 kW (136 KM), medtem ko v vrh dizelske ponudbe uvršamo 2,2-litrski motor (z dvojno turbino, izdelan v sodelovanju s Fordom) s 125 kW (170 KM) in šestvaljni HDi s 150 kW (204 KM). Bencinske verzije sta le dve in sicer
1,8-litrski motor z 92 kW (127 KM) in dvolitrski motor s 103 kW (140 KM), medtem ko šestvaljnika s trilitrsko delovno prostornino in 155 kW (210 KM) trenutno še ni v ponudbi. Slednji se druščini predvidoma pridružuje v začetku prihodnjega leta. Novi model bo imel na voljo izboljšano različico vzmetenja Hydractive III +, obenem pa bodo kupcem ponudili tudi klasično vzmetenje, vse to pa bo odvisno od paketa opreme, ki ga bo kupec naročil.
 Torej, paketi opreme so štirje, že v osnovi pa je C5 dovolj dobro založen s serijsko opremo. V osnovnem paketu je med kopico opreme moč najti ABS, ESP, AFU, REF, šest varnostnih blazin z blazin za zaščito voznikovih kolen, volan v usnju nastavljiv po višini in globini, sredinski naslon za roke spredaj, samodejno klimatsko napravo, radio s CD in MP3, omejevalnik in regulator hitrosti, klasično vzmetenje, vzdolžni nosilni drogovi prtljažnika na strehi (Tourer) in še bi lahko naštevali. Sledijo mu še paketi Confort, Dynamique in Exclusive, ki osnovo le nadgrajujejo.
 Ob prihodu novega modela C5 so se mnogi najbolj bali, da bodo cene zanj bliskovito poskočile, a temu ni tako. Vstopni model (limuzina) z bencinskim motorjem stane 21.700 evrov, medtem ko je začetni model z dizelskim motorjem za 900 evrov dražji. Za izvedbo Tourer je potrebno malenkost globlje seči v žep. Osnova z bencinskim motorjem stane 22.700 evrov, dizelska verzija pa se začne pri 23.800 evrov. V letošnjem letu nameravajo prodati okrog 300 vozil, od tega bo več kot polovico limuzinskih izvedb, medtem ko bo načrt za prihodnje polno leto obsegal prodajo 500 primerkov.
[SIGPIC][/SIGPIC]

malnar

CitatPa kolikor jaz razumem tekst imata reno in vw dvovaljno mašino kar pomeni da imata dva cilindra

hihihi; avtoček je definitivno hud!
Citroën C5 :funny34d: Citroen C5

Ibanez RG

Trd je kot Satan. To ni vec pravi Citroen. Konec je hidravlicnega plavanja. Fertik.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs: