C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: garac;37266@gox, mogoče ni razlika tourer in limo, ampak le v opremi?

Ja glih to sem mislil, samo sem opazil šele ko sem napisal, da nisem dovolj obrazložil. Sicer se nisem poglabljal kake opreme je kateri, sam mislim da je imel Tourer boljšo opremo.

Lp
Goran

fahrer

V koprskem salonu je Tourer Exclusive, limo pa Dynamique. Preverjeno ;)

Gox

Citat od: fahrer;37319V koprskem salonu je Tourer Exclusive, limo pa Dynamique. Preverjeno ;)

Jaz nisem bil pozoren na opremo :-) Je bilo lepo sedet v enem in drugem :-)

Lp
Goran

mirchi

Citat od: Citroenovc;37268Jep - to sem tudi jaz pomislil.

namreč - v Exclusive se lahko cel naslon zapelje paralelogramsko malo naprej in navzgor in obložen je z mehko (usnjeno) prevleko. Pri Dynamuque pa je navadna plastika plus fiskna pozicija.

Drži ampak ko sem ga dvignil in zapeljal naprej je blo še slabše.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

dvorjan

@fahrer:
Na kateri C5? Na novi?

Na starih jih ne mores dobiti, ker ne pasejo, stare imajo 4 vijake (nova ocitno 5) in razmik 4x108 ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

fahrer

na novi novi. baje jih ne moreš dobit.

Ibanez RG

Zakaj so ga pa potem obuli v take felge? Zakaj jebejo stvar? Ali pa jih uvoznik se nima na voljo. V bistvu nova petka se ni prvih plenic zamenjala (premalo casa je se na trziscu) in jih se ni v Slo. Danes sem vozil C5 2.0 Hdi HA3 Exclusive crne barve pri Cosmos v Lj. in moje mnenje se ni zamenjalo: trdo in cvrsto (ne)hidravlicno podvozje, o znacilnem Citroenovskem plavanju ni govora, nenatancna in zvijajoca se prestavna rocica, odlicna lega, kontrola in vodljivost vozila v voznji, nadlezno "masiranje" sedezev (obcutek potiskajocih kolen zadaj sedecega potnika v voznikov hrbet), dobro nastavljivi sedezi spredaj, predolg hod pedala za plin, odlicna izoliranost potniske kabine in tiho delovanje motorja v vseh delovnih rezimih, pokrov motorja brez dviznih teleskopov, obvolanski rocici starega tipa, zoprn zvok opozorilnika smernih kazalcev, analogni in digitalni prikaz hitrosti vozila za boljso preglednost, uporabljeni materiali in izdelava notranjosti vozila so na visokem nivoju. Ok, se vedno je C6 zame bolj v kontekstu nabave. Cez... hm... 10 let.   :)
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

fahrer

zato da rajcajo in pol ostane pri temu. to zna Citroen zelo dobro delat, nazalost.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Ibanez RG

CitroAudi, BmwTroen, ali AudiTroen? Nima veze, simpaticen je do konca, v glavnem; ej, pa kdo je spet tolk pameten, da take kozlarije pise? Pa da ga jebe fizika iz osnovne sole, stari, ej! Kaj pomeni Hydros v grscini? Ta pa je taprav poznavalec Citroenov, glih tak je kot oni Horvat iz revije Mobil, ki pravi, da je C6 "zracno vzmeteni" avto. Audi ima za bajno doplacilo zracno vzmetenje, Limonca ima pa olje. So pisali za C5 II., da bi njegove zavore bolj prijele, ce bi mu zamenjali LHM olje (ne vem vec, kateri novinar je bil - je pa od nase najbolj ugledne avtomobilisticne revije). Stari, prav slabo mi rata in ne spim ponoci zarad takih in potem se vozijo tak avto. Pa to ni vec res...
Od kje njemu, da je avto mehkoben? Trd je kot satan. Mehkoben je C5 I., C5 II., in C6. Od kje njemu, da je premalo vodljiv? Vodljiv in odziven je 100/h. Ob najmanjsem premiku volana te fukne na prehitevalni pas avtoceste kot bi mignil. Ta pa je en patron, stari. Passata si naj raje kupi. Kolikor jaz vem oz. v avtohisi pravijo, da je hidravlika na voljo samo pri opremi Exclusive, druge opcije so vijacne vzmeti.
Se nekaj. Pri Cosmosu v Lj. mi je prodajalec zatrdil, da ima novi C5 isto podvozje kot C6. Ali je njegovo znanje o Citroenih zelo piclo ali pa me hoce farbat. (Vozi bavarca 3, kateri je vec na strehi kot na kolesih). Ne more biti isto podvozje, ker je ze razlika v ceni strasna. Kaj pa pravite vi?
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

michoBX

CitatPri Cosmosu v Lj. mi je prodajalec zatrdil, da ima novi C5 isto podvozje kot C6.

Verjetno je mislil na hidravliko, samo podvozje pa težko verjamem da je isto...
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

@ibanez, porkaš si nastrojen proti novi C5. Glej prodajalci mislijo, pač na sistem HA3+, so tudi meni poiskušali prodat to s C6, potem sem rekel prodajalcu, ja veste kaj, saj C6 ima pa ha3+ z prejšnje generacije C5, pa se je samo za ušesi popraskal in nasmehnil.
Naj se dobro prodaja, avto oblikovno ni neki citroen, že prva generacija C5 se mi ni zdela, takšni so pač trendi na trgu, obliko prebolim, sem pa vesel da je avto kvalitetneje narejen od prejšnjih generacij in se dobro pelje, kot sem že rekel, sploh sem navdušen nad zavorami.
No ko bodo naredili restyle nove C5 naj ji še kakih 250kg teže odvzamejo.
Samo zate pa bom dodal članek iz AM, da se boš zgražal haha, tam piše, da je avto mehak, da ob pospeševanju vidiš le asfalt v vzratnih ogledalih, moraš dat obvezno v sport mode. Hahaha
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

@ibanez, a si slučajno iz Vopovelj, ali je tam doma tvoj somišljenik hahaha
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Citroenovc

Hehe, mim tega plakata sem se pa peljal v torek zvečer, vračajoč se z Brnika ... Sem se jaz tudi spomnil na Ibaneza ...
OK

LP
Primož