C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fahrer

Danes sem probal po suhi cesti C5 2.0 HDI Exclusive Aut. Srebrn je še lepši kot črn.

Kaj naj rečem. Edino hidropnevmatskega vzmetenja ne maram, ostalo me je vsaj pri Exclusivu prepričalo, še posebej sedeži (seveda sem moral obut najnižji možni podplat). Dynamiqueovi sedeži so dosti "višji" in posledično
Avtomatski menjalnik je odziven. Dosti, dosti boljši kot od Lagune.
Drugače, pa zaradi že prej omenjene kratke trase ni bilo možnosti, da bi se še bolj poglobil v razne dodatke. To, da ima corner-lightse je odlično.

Gox se nismo ujeli a?

Gox

Zgleda da ne, sem bil prvi ob 09h tam, ko še niso odprli salona :-)

Sem mogu še malo počakat. Je pa črna C5-ka 2.2Hdi :BigThumbs:

Meni osebno lepša v črni bravi.

Lp
Goran

fahrer

črna ne izraža vseh linij pomoje.

Citroenovc

Citat od: Ibanez RG;37083Stari, ta nova petka pa kakor jo pogledas - to je v bistvu BMW pa konc. Se menjalnike imajo iste, ti so pa pojem kvalitete.

Pa pred testom sem izklopil sport nacin voznje, da se ja ne bi zajebal in vozil brez hidravlike. Pa nic, isto je, kot ce bi pri prvem letniku izklopil hidravliko. Sej pravim, trdo je in sploh ni vec vazno a je zdej Citroen al pa kej druzga.

A se ti ne zdi, da je tourer na las podoben Passatu? Jaz bi rekel, da je skoraj skopiran - s strani.

Na prvo - v bistvu sam priznavaš, da bo novi C5 torej ZELO KVALITETEN avto. In kaj je s tem narobe?

Na drugo - se ti zezaš? Vsi razen tebe smo mnenja, da je avto "primerno mehak" - pa kakega C5 maš pol ti? takega, ki plava ko kak CX ali DS? Mislim, da ne (takih ni).

Na tretje - se zezaš? Kje pa najdeš podobnost med pasatom in C5?
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: garac;37084problem je, da bi redizajn xantie bil po vseh modernih trendih s svojo "škatlasto" obliko bil zastarel. Danes je to pač to, modne smernice...
C5 je risal hrvat, ki je bil prej pri audiju, najbrž so ga dobro plačali, da je prestopil in narisal germanskega francoza.
Res je vožnja čvrsta, ampak neravine pobira lepo in podvozje ni prav nič glasno, sploh po ac gre kot leteča preproga. Hitrosti sploh ne opaziš, tudi piš okrog kabine je tako rekoč neslišen. Ne vem ali k tem pripomore dobra izolacija, nova stekla ali je pač k temu pripomogla aerodinamika. Kolikšen je cx nove C5?

Gaši - točno to - Xantia je bila v 90ih fenomenalno lepa - danes je pa oblika pase ... Saj ko jo primerjaš s kakimi drugimi proizvajalci - gre (predvsem ph2) z nekaterimi lahko še bok ob bok - proti C5 II in C5 III je pa preživeta ...

Sem včeraj postavil skupaj Majino Blondino in svojega skupaj pa primerjal - Xantia je ko malček ... Ko bomo nehali delat drenažo okol bajte - bom lahko iz garaže pripeljal BXa - pa bom naredil fototest primerjavo med BX '91, Xantia '00 in C5 '07 - predvsem kako so iz generacije v generacijo "zrasli", ipd ...

Btw - tale dizajner C5 - a pol to je ta tip, ki je narisal tudi prvega Safrane (ko se je govorilo, da je pri C5 oblika prednjih luči in letvice vmes v bistvu hommage Saf ph1, ki je bil njegov prvi prepoznavni izdelek)??

Ja v C5 III je pri Exclusive serijsko boljša izolacija + dvojna stekla (pri C5 II je bilo to možna ob doplačilu pri Exclusive paketu) - tak da to kar nekaj doprinese ...
OK

LP
Primož

hadei

Danes sem ga prvič videl v živo na cesti. Zanimivo, kako so se obračali za njim z komentarji...."strup". Tudi tisti, ki si privrženci VW, BMW, 0000....itd. Verjamem, da zaradi podobnosti, ampak odziv je očitno takšen, kot si ga pri Citroenu želijo. Vpadljiv v očeh tudi tistim, ki niso bili ravno najbolj navdušeni nad oblikami dosedanjih Citroenov.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Citat od: fahrer;37093črna ne izraža vseh linij pomoje.

Točno tako. Samo po tvoje! Srebrna barva je že oddelana barva. Take barve ljudje zbirajo ker se "uzanije tolko ne vidi" in podobne neumnosti. Bom dal obe novi C5-ki skupaj pa bomo primerjali in naredili anketo. Sem skor 90% da se bojo vsi odločli za Noir. :emot67:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

fahrer

jaz sem jih vidu danes skupaj na soncu, ostre linije se vidijo dosti bolj na svetli kot na črni, pa ti pametuj kamr češ. meni je sicer najlepši perla bel. sam je verjetno ni, vsaj v barvni shemi ne.

Ibanez RG

Citroenovc, ful te ne razumem. Kdaj sem pa rekel, da je ZELO NEKVALITETEN?! Na drugo, imam takega Citroena, ki je vsaj 3x bolj udoben od Xantie in sem ful vesel, da ni samo Xantia zakon avto. Ne vem v cem je fora, ima 170.000 prevozenih, originalne sfere in resnicno plava, ne pa tako kot ta novi, ki me je pretresel in prerukal do konca. Dej nehi. Ce je kdo iz Lj. naj gre v BTC v Avtomerkur pa naj ga proba peljat, jest ti ne vem kaj drugega rect. Prodajalec ne ve, zakaj je tako, jaz pa se manj. Ni razloga, da bi potem samo zaradi oblike kupoval avto. Ce se peljete po Letaliski cesti (to je mimo Yulon, Hella, mimo Sparovega skladisca) pridete do obvoznice in tik pred njeno vkljucitvijo so neke strasne tirnice in se kje drugje se vidi kaj je vzmetenje (Sneberska cesta) oz. kaj naj bi bila hidravlika. No, cez te tirnice se je nova petka prepeljala z glasnim udarcem v kabino in sunkom - ne vem - teleskopa in pac celega podvozja. Mene je bilo sram, po pravici povedano. Ce se peljem s svojim tam cez, tracnice pozre z resnicno minimalnim tresenjem, podvozje pa absolutno ne reagira tako glasno in trdo. Da ne govorim in zgubljam besed o C6, ki je peljal tam cez z neverjetno mehkobo, neznostjo in ima visoko zavidljivo sposobnost nevtralizirati take cestne neravnine, kot so na Ižanski in Sneberski cesti. To je avto, avion in ladja skupaj. Tisti punci, ki je bila v spremstvu z novo C5 sem rekel, da ce je to hidravlika, potem je to pravo razocaranje. (Sem mislil, da bo zacela nabijat, da avto kao ni se ulaufan in utecen in da se more - Bog ne daj - se segreti in ne vem kaksne bedarije, tako, kot je bilo na testu najbolj trsega avtomobila pri nas - Mazda 6. Pa ni in pravi, da je zelo cudno, kaksno podvozje je to and so on...) Tudi moja zena pravi, da je to cisto nekaj drugega kot pa najin Bučko. Glede podobnosti s Passatom - vsake oči imajo svojega optika in pa - sto ljudi, dvesto štumfov.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

aygo

Da niso bile slučajno gor montirane Run-flat pnevmatike?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Pjer64

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal, a obstaja na servisu kakšen test za hidravliko, kako je mehko ali trdo vzmetenje?Majo kakšno merilno napravo?

dvorjan

@Pjer64: Imajo - direktorjevo zadnjico. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

fahrer

Ej, jaz sem sprobal tudi Excl. v sport načinu in je bil trd ku 100 mater, samo meni je to všeč, da razlikuješ tudi al je bil rdeči ali light marlboro po tleh hahahahhahaa

Pjer64

Poslušte to, včeraj se vračamo iz mitinga v MB in med tem ko smo stali v koloni iz parkiga se mulec (sin) igra z tipkami za gor-dol .
Že ko smo se peljali po AC se mi je zdel nekam trd, pa dobro sem mislo ker ga malo bolj pičim pa je malo nižji, pridemo na lokalno cesto Dramlje-Šentjur ,ki je sfu...a do konca, pa avto nemoralno nabija, čist rdeč od jeza (jebeš hidravličarja če je trd ko spuščen golfII) se pripeljem pred garažo in pravim mulcu a si čuto to nabijanje, pa mi tak brez slabe vesti reče , "a nisi vedu da sem pritisno na Sport tipko", pa da mu mamico njegovo:argue1:
No danes je pa že boljše, mogoče bi se moral vsake tolk časa pelat na Sport podvozju da bi potem spet imel občutek mehkobe:Hammer3:

Citroenovc

Hehe ... Faca tvoj sine ;-)

Btw - kaj nimaš kake lučke na armaturi, ki bi sporočala, da si v sport mode (XM in Xantia sta jo mela - al je to vse samo na centralnem C zaslonu na sredi armature pri C5)?

No kakorkoli že - zdaj me pa redno daje, da bi se peljal z nekom, ki ima dosedanji C5 z aktivnim vzmetenjem. Ker C5 III je meni v Sport mode bil čisto dovolj mehak, da bi verjetno lep del vožnje (sploh na odprtih cestah in AC) imel kar na Sport ga.
OK

LP
Primož