C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pjer64

Stikalo samo je osvetljeno ko vklopiš Sport, na armaturki pa mislim da ne, bom zdajle čekiral ko grem domov.
Lep dan!

garac

@pjer, tudi na na prikazovalniku ti izpiše, samo nisem siguren, da tudi med vožnjo, sigurno pa ko daš kontakt

Takole izgleda opozorilo(glej priponko)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

navigator

Citroenovc

@navigator - ja takega/tega ma C5 III
OK

LP
Primož

Ibanez RG

Pa kaj je tolk "wau" na tem prikazovalniku? Navigacija mora bit vsaj 10 x 10 cm, da je kaj od nje, za mene ali je ali pa je ni, ker je ne rabim. Danes sem se s svojim C5 vozil na šiht po obvoznici Podutik v nacinu sport in mi ni bilo prav nic po godu tisto tresenje; res pa je, da je avto bolj prizemljen in tako primeren za hitro voznjo v ovinke ali pa po AC. Ko sem preklopil v normalen nacin, je bil obcutek tak, kot bi z asfaltne ceste stopil v koš z listjem. Sama mehkoba in plavanje ga je. (Ne mores verjet, kako te dober avto razvadi in je vse drugo smotano in krš v karkoli se vsedes). Xantia ni bila taka tudi pod razno, ceprav sem jo kot kaksnega otroka vozil k Novaku in Jerovsku. Prvi je zamenjal nekaj sfer in dobro zasluzil (!), slednji pa je celoten avto nastavil na pravo (predpisano!) visino, ker se prvemu dejansko ni ljubilo in ker je to "itak brez veze". Jebalo ga sunce njegovo. Mah...   Motor 2.2 HDi 134 KM tako malo porabi, da je zame 2.2 HDi 174KM the best in kadar bom se kaj in karkoli kupoval, bom gledal za njim. Malo me zanima kako se vozi cisto navaden, najcenejsi in kolikor je mozno najbolj poceni ta novi C5. Potem bo resnicno kaj za povedat. Ok, pri Avtomerkurju sem ga sprobal, sedaj je na vrsti AC Cosmos pri obvoznici, potem pa Jerovsek, Detr v Trzinu itd., bla bla. Jebiga, cim vec - tem bolje, da se bolje vedelo kaj je na stvari. Tudi P 407 sem ze 7x vozil, 4x pri isti avtohisi. Vsakokrat je ful v redu in ko slisim tisto simpaticno predenje motorja sem cisto "fertik". Jaz bi tudi v P 407 in P 607 vgradil hidractivo, ampak - ne more biti vsak avto CITROEN. Ja, Bog je eden in edini.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Pjer64

Garač, ja tole kar si ti prikazal je v C5III jaz imam C5II in mi med vožnjo ne prikaže nobenega napisa razen zeleno obarvana tipka Spotr.

Xandrej

Ja v stari se vidi samo zeleno pa oranžno nič pa na armaturki... Škoda... Še mogoče pogrešam tudi prikazovalnik koliko imaš gretje sedežev ...

garac

@pjer, a tebi je  v dvojki vklopil, sem mislil, da v novem testnem
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mirchi

tak danes sem tudi jaz preiskusil novega lepotca.Kar se tice počutja za volanom hja sedeži so the best volan in vse nastavitve tudi.oblikovno je avto tudi kot je treba,ne bom delal primerjave z drugimi avti.uspelo jim je naredit lep avto.je pa res da jim iskorišcanje prostora ni najbolj ratalo.leve roke ni kam dat,menjalna ročica je preblizu roke,neglede kako nestaviš sredinski naslon.cesto pobira citroenovsko,tudi ležeče policaje.rabiš pa kar nekaj privajanja na armaturno ploščo.vse skupaj je preveč naklačeno,števci glede na obsežnost premajhni,display premali...Pa še ena pripomba2.0 hdi fap je minimalno kar je dovolj za ta avto.Zdelo se mi je da mu še pri tem motorju malo manjka,saj vleče ampak...2.2 hdi je verjetno prava izbira.Je pa bil črn karavan z opremo exclusive hja če bi bil dnar verjetno nebi dolgo razmišljal
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Gox

A Tourerja si dobil na test?

V Kopru so mi povedali, da Tourerja sploh ne bodo imeli testnega ... (kako pa bo potem morebitna stranka preizkusila avto??)

Si pa me spomnil, kaj je tudi mene motilo med vožnjo. Sredinski naslon je bil preblizu prestavne ročice, nekako tako da sem pri vsaki menjavi z roko zadeval ob naslon.

Pa na trenutke sem zgubil iz pogleda "nov" kazalec na števcu ... nekako se je potem treba navadit, da je tako majhen števček :-) Je pa reku trgovec da lahko na sredinskem displayu prikazuje digitalno hitrost, samo mi je dejansko ni pokazal. Display v sredini ni kazal prav nič.

Lp
Goran

garac

@gox, saj se da sredinski naslon tudi pomikat, vsaj zgornji del
Tudi sredinski display se verjetno vključi s kakišno funkcijo. Res ne vem, kaj imate za ene šalabajzerje v Kp, pa še s teboj so se vozili naokrog?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Citroenovc

Citat od: Gox;37228Pa na trenutke sem zgubil iz pogleda "nov" kazalec na števcu ... nekako se je potem treba navadit, da je tako majhen števček :-) Je pa reku trgovec da lahko na sredinskem displayu prikazuje digitalno hitrost, samo mi je dejansko ni pokazal. Display v sredini ni kazal prav nič.

Bo držalo, da se da:
OK

LP
Primož

Gox

Ja to sem vedu da se da :-) ... Samo ko sem vprašal prodajalca : "Kaj tu v sredini dospleya verjetno lahko prikazuje več stvari?"

Pa je neki pogledal, pa reku da ja, pol pa ni nič vklopil.. sem mislil da mi bo pokazal ... no mogoče bi ga mogu bolj točno vprašat, če mi vklopi kako funkcijo.

Sredinski naslon pa sem res pozabil probat premaknit.

Se mi pa zdi da ima Tourer različen sredinski naslon. Vsaj kar sem v salonu gledal enega pa drugega.

Lp
Goran

garac

@gox, mogoče ni razlika tourer in limo, ampak le v opremi?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Citroenovc

Citat od: garac;37266@gox, mogoče ni razlika tourer in limo, ampak le v opremi?

Jep - to sem tudi jaz pomislil.

namreč - v Exclusive se lahko cel naslon zapelje paralelogramsko malo naprej in navzgor in obložen je z mehko (usnjeno) prevleko. Pri Dynamuque pa je navadna plastika plus fiskna pozicija.
OK

LP
Primož