C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NaceM

Citat od: Xandrej;36523Samo to bi še dodal... Moja C5-ka je dnevna soba proti te tanovi... Danes sem sedel noter... Katastrofa. :Hammer3:

Se strinjam. Jaz sem sedel v njej v petek. Katastrofa s placom!

Citroenovc

--------------------------------------------------------------------------------
No danes sem pa še Dynamique 2.0 HDi prešnofal.

No way. Trdi sedeži ko v kakem starem Audiju 100 ipred 15 let ... Ko je bila dejansko za sedet dila ...  
Tudi vtis notranjosti je zaradi tistih srebrnih (ala Al vložkov) bistveno slabši kot mi ga je pustil Exclusive. Tak da - moram zdaj videti, kak bo zgledal Confort - ampak zaenkrat - če že kupuješ novi C5 - reskiraj še tistih 3kEur in nabavi Exclusive - dodatnih bonbončkov je več kot dovolj, da upravičijo dodatne 3k Eur - če drugega ne, so sedeži pravi pojem udobja proti tem dinamičnim trdotam ...
OK

LP
Primož

aygo

Zapis na Avtoin:
Citroën C5: udobje druge generacije

Citroëni so vedno nekaj posebnega, kar je znamki povzročalo vzpone in padce, so pa si zato pridobili številne privržence,  kot jih ima le malokatera znamka. Njihova trenutna  paleta  vozil dokazuje skupaj s  prodajnimi številkami, da so vozila ljudem všeč.  Citroën suvereno stopa na pota stare slave skoraj zagotovo tudi z drugo generacije modela C5. Predstavljen je v limuzinski in karavanski izvedbi, od prve generacije, pa je povzel le ime.

Èe so bila mnenja za C5 prve generacije deljena, se to pri drugi generaciji verjetno  ne  bo zgodilo, saj ima  avto zelo napreden dizajn in tako kot vedno tudi tehnologijo. Avto si  oblikovno deli sodobne poteze z ostalimi hišnimi modeli,  silhueta pa ostaja tipično elegantna. Sprednji del krasi velika zračna reža in domiselno oblikovane luči, na zadku pa izstopa vbočeno steklo.  Limuzina in karavan sta napram predhodniku zrasla  v vse smeri.  Limuzina meri 4,79 m,  karavan 4,83 m, karavan je višji za 2 cm in meri 1,48m. Prtljažni prostor v karavanski izvedbi meri 505 litrov, kar je 66 litrov več od limuzine.  ob zloženi zadnji klopi pa meri teoretična prostornina  skoraj 1500 litrov.  Za lažje natovarjanje v prtljažni prostor je pri karavanski izvedbi potreben le pritisk na gumb, pri čemer se zadek vozila dvigne ali približa tlom.

Citroëni so tudi v notranjosti vedno bili nekaj posebnega, v predhodnih modelih  so vgrajevali   zanimive rešitve, ki se jih marsikdo še danes spomni, vendar se dolgoročno niso obnesla. V sredinski konzoli je vgrajen 7 palčni zaslon, glasovno upravljanje telefona, avdio sistema in navigacije. V svojem razredu je redkost, da sta na voljo dve vrsti vzmetnja. Tisti nekoliko bolj nezaupljivi se bodo verjetno odločil za klasično, največ udobja pa bodo dobili tisti, ki se bodo odločili za hidropnevmatsko vzmetenje Hydractive III+. Poleg pregovorno številne dodatne in varnostne opreme, med drugim tudi laminirana stranska stekla, je na voljo še električna parkirna zavora in sistem za pomoč pri speljevanju v klanec.

Mešanico  dinamike in udobja popestri bogata motorna paleta, predvsem  dizelskih HDI motorjev:1.6 HDi  81 kW (110KM), 2.0 HDi 101kW(138KM),  2.2 HDi 127kW(173KM)  in  2.7 HDi V6 153kW (208KM). V ponudbi bosta tudi dva bencinska motorja 1.8i 16V 93kW (127KM) in  2.0i 16V 105 kW(143KM).  Najmočnejši bencinski motor V6 še ni  na voljo. Za prenos moči bosta skrbela dva ročna 5 ali  6-stopenjska ter dva samodejna 4 ali  6 stopenjska  menjalnika.
vir:avtoin
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Evo tudi midva sva se družla ene 2 urce...

2.0 HDI avtomatik exlusive...

najboljše na tem avtu so SEDEŽI!!! Usnje ter milijon nastavitev z masažo...

Notranjost je bila high varijanta in lepo izpade. Se navadiš čez čas, da je malo vseskup manjše od C5 prve generacije. Imel je hidravliko ki dela odlično, tudi vožnja je svetovna, tiha, ogromen prtljažnik ampak nič prostora na zadnji klopi.

Zaključek: Svetovni avto! Pa ne kupovat srebrne, te mišje sive, malo domišlije ljudje. rdeč je nenormleno lep, pravtako črn in takšne barve ki izstopajo...

Avto definitivno za kupit.

Sedaj imam izbor drugačen:

Zdaj bi imel:

C6
C5
Citroen C-crosser.

Na avto citiju imajo črnega crossera fantje skup padeš. 18 col felne, xenon, bež leder ter notranjost vglavnem res lep!!!

C5 pa je zmaga. sem jo pustil pred gostilno ene 20 minut pa so ljudje gledali, slikai  vglavnem res pava mrcina!

Pjer64

Eto tudi jaz sem se družil z njim cca.20 min.
Avto je poezija, sploh pa tisti v salonu(karavan).
Èez dve leti bo nekaj takega v garaži, Èe bo bog(žena) dal.

Gox

@Andrej

Vidim da si menjal mnenje o novi C5-ki, od prvega vtisa Katastrofe si prišel do " Zaključek: Svetovni avto!"

Torej te je C5-ka le prepičala?

Lp
Goran

Xandrej

Govoril sem o katastrofah ki so še zdaj katastrofe pod črto pa je vseskup jebat ga vredu... Ampak ta je bil vsa možna oprema razen barvne navigacije... Sem pa napisal kaj me moti pa me še ampak bom že prebolel... Itak prvo felne zamenjat na 20 col pa je to to... pa par popravkov naredit pa imaš pravi avto seveda pa že v osnovi pravo barvo izbrat. Tisti ki vzame srebrnega mora bit malo br br...

Ibanez RG

Danes sem ga iz bagra videl za par sekund, ko se je peljal mimo. Ful ena dolgocasna barva, kao neka misje siva. Glupost. Drugac ful lepa linija, spredaj - ne vem - kot C4, zadaj kot BMW, s strani pa kot AUDI in dobis krasen avto. Edino tista trapasta visoko nasajena in ven strleca vzvratna ogledala zelo kazijo zunanjo podobo. Fleksarco v roke pa pozagat. Mater, so taka kot kaksne antene za radijske frekvence. Huh...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

fahrer

Jaz sem danes probal sedet noter, jutri ga grem vozit. v glavnem moje opazke. Lep zunaj, lep noter, najlepši od vseh citroenov do danes. Dobil je nekaj nemškega duha, se vidi. Ampak, notranji gabariti nikakvi. Avto je glede na svojo zunanjost noter zelo majhen, bolj utesnjeno in manjše kot v C4 si skoraj upam trditi. V primerjavi z novo A4ko(glede na to da je bivsi audijev inzenir projektiral) je velikost kabine v velikem minusu. Pa še: preveč skupaj pedali, premalo se dvigne volan (praktično se sploh ne dvigne ampak se samo spušča), globina volana je tudi nikakva, zelo malo se ven zvleče. Sedeži ok, plastika na nekaterih predalčkih deluje cenena. Je pa drugače zelo lepo uštimano noter.

gigo

NOVI CITROEN C5

Ker je sedaj novi C5 tako popularen sem se odločil, da si ga pobližje ogledam tudi sam.

Linije vozila (C5 Exclusive 2.0 16HDI) so dokaj agresivne zadek in bočne linije kopirane od Audija in BMW ter združene v nekaj kar ni pod nobenim pogojem inovativen Citroenarski dezejn. Že od samega začetka je razvidno, da so hoteli s tem redizajnom pridobiti kupce nemških znamk, ki iščejo avtomobil oz. neke vrste asociacijo na precej dražje nemške znamke nimajo pa na razpolago zadostna sredstva.

V osnovnih modelih je notrajost dokaj solidna, kakovost materialov je na sprejemljivi ravni. Postavitev določenih stikal je malce čudna (morda ker sem navajen na XM- oz. Xsare), določeni deli kot so avtoradio, bi bili potrebni kompletne prenove saj so slednji samo prekopirani in malce dodelani iz prejšnjih modelov C5-ke. Prav tako lahko pripomnim glede stikal saj so ta precej majhna in bi za njih potreboval že očala. Udobje v sedežih je povzeto po nemških znamkah saj je sedenje v nijh kot na leseni, malce oblazinjeni klopi.

Inštrumentalna bi bila lahko tudi bolj pregledna saj je obilo informacij strnjeno v majhen prostor na obratomeru in merilniku hitrosti.

Naslednji teden bom avtomobil preizkusil še med vožnjo pa bom znal več povedati.

Z eno besedo. Avtomobil je kompromis, saj vam ponuja ogromno več za manj denarja.

V citroenovem salonu v Sežani so pa na moje veselje in veselje mnogih navdušencev starih citroenov imeli tudi posebnega lepotca Markotovega 2CV.

:emot68:

Še nekaj slik nove C5-ke...
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gigo

Ša pe prečudoviti Maretov 2CV Sežanskem salonu....   :emot66:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

@gigo, kaj misliš, kaj bi jaz odpeljal iz salona?

(namig nima hidravlike)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

fahrer

@gigo

ne vem kje si ti Exclusive 1.6HDI vidu...Na ceniku vidim samo 2.0, 2.2 in 2.7HDI s to opremo.
Da dobiš za manj denarja več je za lase privlečeno. Za 2.0 HDI s xenoni moraš odštet >30k €. Èe smo pošteni ni preveč prostoren avto.

Citroenovc

@fahrer - Gigo je verjetno mislil 16V motor (ker na motorju piše 16) ...

2.0HDi Exclusive, ki ima serijsko opremo dovolj popolno, da ne rabiš kaj več dokupovat (xenon serijsko, mimogrede!) - pride v promociji ob začetku prodaje 27k8 Eur (+ doplačilo za metalik) ... tak da - se popolnoma strinjam z Gigom - ogromno avta za še zmeren denar (glede na razred).
OK

LP
Primož

bramar