C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Danes sem prvič videl novo C5-ko v taki zlati barvi ... Do sedaj al sem videl srebrne ali črne ... Na sliki 2.0Hdi Comfort za 25.000€.

Edino te ratkape mu ne pašejo, nekako me spominjajo na Passatove.

Lp
Goran

Citroenovc

Mu jako pristoji!

Že prejšnji model mi je ta barva odličen izbor (sam je na žalost ni bilo več na voljo :-( )
OK

LP
Primož

Xandrej

Včera pa semb il v Planet tuš v katerem je stal super duper oh pa sploh pa da skup padeš GOLF 6 2.0 TDI Highline cena razstavnega modela 28. 500 €... :argue1::argue1::argue1: Butli!

Citroenovc

Ja jaz sem pa par dni nazaj pred lokalnim Mercatorjem videl eno V-ko - parkirano pred vhodom prek 2 P mest - od tega eno mesto za invalide ...

brez komentarja ...
OK

LP
Primož

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rs23

če bi jaz bil modertor bi vam brisal poste v katerih na tej ugledni spletni strani omenjate golfa.  :breaking_pc::breaking_pc::argue1::argue1:

rs23

drugače sem si pa tudi jaz danes napasel oči na C5 v koprskem salonu.

Lovro

Včeraj sem sedel v C5 III dynamiqe v Merlakovem salonu in se ga nagledal.

Znotraj je za moj okus vsekakor precej lepši od C5 II. Ergonomsko je kot ulito zame, bo pa vsekakor treba nabaviti model s hidravličnim vzmetenjem.

Na zunaj pa je ravno obratno pri stari C5 mi je bil bolj všeč break, pri novi je pa limuzina lepša.

Kakorkoli - ko bom menjal avto, sta favorita C5 limo ali C6.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Novi C5 je postal avto leta na Irskem, prav tako je dostavnik leta v tej isti deželi postal Berlingo III
[SIGPIC][/SIGPIC]  

aygo

Avto Fokus:
Test: Citroën C5 2.7 V6 HDi exclusive
Galski ekspres

Citroën je z novim C5 ponudil avtomobil, ki nagovarja tudi tiste, ki se doslej niso ozirali za vozili te znamke. Tako je na voljo tudi brez znamenitega hidroaktivnega vzmetenja, bolj uporabno petvratno limuzino pa je zamenjala klasična štirivratna. Prav takšno, oplemeniteno z vsemi dodatki, smo preizkušali mi.

Ob tako dobrem potovalniku se človek vpraša, zakaj Citroën sploh potrebuje model C6?

Kljub temu, da je C5 po zasnovi klasična limuzina, se oblikovalci niso odrekli obveznemu francoskemu šarmu. Kako pa bi poimenovali prav nič praktično zadnje vetrobransko steklo? To je namreč prav takšno kot pri še bolj 'šarmantnemu' C6 –konkavne oblike. Ostalih presenečenj pri elegantni zunanjosti ni. Nedvomno bo najnovejši Citroënov predstavnik srednjega razreda pritegnil marsikatero oko, ki je poprej videlo le izdelke nemških izdelovalcev. Ker gre za avtomobil s pogonom na prednji kolesi, je bil kratek previs spredaj že samodejno izločen, trend v tem razredu pa je narekoval, naj bo zadek kupejevsko prisekan. Tako je nastala privlačna silhueta, ki za boljši videz stoji na 18-palčnih platiščih iz aluminija.
V notranjosti je zgodba podobna, saj kljub kakovostnemu preskoku najdemo še marsikatero avantgardno rešitev. Med te vsekakor spada volanski obroč s fiksnim srednjim delom. Tega smo prvič videli že pri manjšem C4, a tokrat je nabor gumbov na njem še večji in morda kar malce prezapleten. Morje majhnih gumbov je pravo nasprotje BMW-jevemu sistemu iDrive, kjer so vse gumbe nadomestili z enim večopravilnim. Je pa res, da se človek lahko vsega navadi, zato je logika ukazov hitro jasna. Na srečo sta bistveno bolj praktična sprednja sedeža, kjer električno nastavljanje hitro poskrbi za idealen položaj za volanom. Poleg tega sta tudi izredno udobna in obenem nudita precej bočnega oprijema. Po obliki je zadnja klop bolj namenjena udobnemu prevažanju dveh odraslih potnikov, v sili pa tam lahko sedijo tudi trije. Prtljažne prostornine v izmeri 439 litrov je za pet ljudi dovolj, če le niso preveč zahtevni. V primeru prevoza večjih predmetov je prtljažnik možno povečati s zlaganjem naslonov zadnje klopi, a uporabnost okrni majhna odprtina pokrova prtljažnika.
Ker je bil testni avtomobil označen z besedo exclusive, je jasno, da so bili sedeži delno odeti tudi v usnje. Enako velja za prestavno ročico in volanski obroč. Del paketa opreme so tudi samodejna klimatska naprava, parkirna tipala, potovalni računalnik in znamenito hidropnevmatsko podvozje. Tokrat gre za hydroactive tretje generacije, ki je elektronsko podprto in zmore več načinov delovanja. Glede na razmere na cesti je mogoče prilagajati višino oddaljenosti od tal, če pa se pojavi potreba po bolj dinamični vožnji, ima še športni način delovanja. Žal ta ni ravno pretresljivo drugačen od običajnega, saj je gensko programirano mehkost podvozja težko spremeniti v športno trdo. Je pa v pomoč pri obvladovanju cestnih vijug tudi progresivno ojačen servo volan. Toda roko na srce, C5 je najbolj doma na dolgih poteh, po možnosti kar avtocestnih. Morebitne neravnine tam brezčutno premaguje, izkaže pa se tudi z odlično motorizacijo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

še o 2,7HDI, to res mora letet

Vir:avtofokus
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Samo tile kvazi avtomobilski novinarji so res pacienti. Med minuse upa butelj zapisati "premalo nastavljivo podvozje", naj pogleda h konkurenci, koliko nastavljivo podvozje se tam dobi ... idiotizem.press
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Leteča preproga

Okus kupcev je različen – eni prisegajo na športnost, drugi na mehkobo, marsikdo na surov stik vozila in človeka, nekateri na razvajanje. Vsaj za slednji tip voznikov je izbira po prihodu novega rodu C5 precej lažja.

Po druženju s karavanskim C5 z najbolje založenim paketom opreme exclusive lahko zapišemo, da avtomobil ostaja zvest pripadnik Citroënove filozofije o udobju, ki ga nadgrajuje napredna tehnologija. Žal pa so avtomobilu ostali zvesti tudi škratje, ki so radi domovali in povzročali težave že v prejšnji generaciji.

Petica je glede oblike nedvomno spisala povsem novo poglavje, ki se ga bodo posluževali tudi drugi hišni modeli. Tako pri limuzini kot v našem primeru pri karavanu avtomobil deluje skladno, eleganca se meša z dominanco, pri čemer izdatno vlogo igrajo velika svetila. Po našem okusu je eden najlepših karavanov na trgu ta hip.

Notranjost bi lahko v šali primerjali z mešanico vesoljske ladje in domače dnevne sobe. Prvo se nam je zapisalo zaradi obilice tipk na negibljivi volanski sredici in dvobarvnega informacijskega zaslona med originalnimi merilniki. Vsaj tako kot na domačem kavču pa je počutje na sedežih, odetih v usnje in tekstil. Sprednja sta zelo udobna, voznikov nudi tudi masažo, manjka le hlajenje. Precej kontrasten opisanemu pa je pogled na ergonomijo in še obliko nekaterih stikal, ki jih lahko srečamo tudi v do trikrat cenejših citroënih. Kakovost izdelave je sicer na videz visoka.

Razvajanju ni konca ...
Ko vtaknete ključ v režo, se volan in sedež poravnata v prednastavljeno pozicijo. Sprednji in zadnji senzorji so sposobni izmeriti velikost praznega bočnega parkirnega mesta in vozniku svetovati, ali bo vanj lahko zapeljal 4.829 mm dolgo in kar 1.860 mm široko vozilo. Tukaj je še pomoč za speljevanje v hrib v navezi z elektronsko ročno zavoro. Slednja deluje nekoliko počasi, zato vam drugi vozniki v križišču lahko hitro namenijo kakšen nestrpen pisk.

Tudi z zadnje klopi boste zaradi ponujenega udobja sopotnike le stežka zbezali, višjerasli se bodo pritoževali le zaradi prostora za kolena. K ambientu je veliko dodalo doplačljivo panoramsko steklo, ko vam ponoči zmanjka svetlobe, je dovolj seči z roko proti predaloma v vratih in že se osvetlijo. Osvetlitev ceste pa izvrstno opravljata biksenonska žarometa, ki ne samo da sledita ovinkom, temveč jih še dodatno osvetljujeta.

Prtljažnik: srednje dobro
Nekoliko hladne nas je pustil 505-litrski prtljažnik tourerja z neposrečenim rolojem, nakladalnim robom in brez uporabnega dvojnega dna. Zadnja klop se ne pospravi v ravno dno. Se pa za družinsko rabo odkupi z daljinskim upravljanjem vrat in možnostjo nižanja zadnje preme.

Uglajen tudi v galopu
2,2-litrski dizel z dvojnim turbopuhalom je primerna izbira za 1.840 kg suhe teže. Moči ima na zalogi za 125 kW, do katerih pride po zvezni poti, navora in pospeškov je dovolj. Z manj kot osmimi litri žeje ne bo šlo, tudi pri višjih hitrostih ostaja uglajeno tih. Manj veselja nudi menjalnik, ki je preveč plesoč in se zelo rad zatika.

Nihče vas ne zapelje kot ...
Ena glavnih odlik tega citroëna je seveda njegovo podvozje. Hydractive III, kot se imenuje, vožnjo spremeni v potovanje na leteči preprogi. To seveda pomeni tudi nekoliko več nagibanja in pokimavanja ob zaviranju, vendar to zbledi ob občutku vožnje prek daljših in krajših neravnin. Tipka sport, s katerim hidravlika nekoliko otrdi, pa resnici na ljubo ne prinaša omembe vrednih športnih občutkov. Za posebne potrebe je do hitrosti 40 km/h mogoče podvozje nekoliko dvigniti.

Sama lega v ovinkih in zavore so sicer nedvomno korak naprej v primerjavi s predhodnico, podvozje brez naprezanja opravlja delo, vendar bi moral biti avtomobil za resnejše ocene obut v pnevmatike, primerne hladnemu in vlažnemu vremenu.

... a vse ima svojo ceno.
In kje so v tej zgodbi škratje? Pri dobrih dvajset tisoč kilometrih se voznikovo steklo ni več dvigalo, zadnji brisalec pa si je nekoč vzel pavzo sam od sebe. Za koga malenkosti, za drugega dokaz, da bo tudi novinka z leti hitro izgubljala na vrednosti.

Splošni vtis o avtomobilu vseeno ostaja na visokem nivoju. Temu primerna je cena, ki pa za slabih 32.000 evrov osnove ponuja že marsikaj v domeni premium primerkov.

Vir:žurnal24

http://www.zurnal24.si/citroen-c5-tourer-test/avto/testi/83772
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lamy

Za moje pojme je C5 III, eden izmed najlepših citroënov doslej, predvsem karavanska izvedba mi je ful všeč.

Edina stvar, ki me pa zelo zelo moti pa so stranska vzvratna ogledala, sploh takrat ko so zaprta. Mislim, da so ga pa tu malo mimo pihnili :argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]