Avtomatski menjalnik menjava olja

Začel/a BATKO, November 26, 2015, 05:42:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Citat od: pecko01;241446Ja, avto je res vrhunski. Notri je svetlo siv. Mi je všeč, bolj kot na slikah. Tudi ta hifi sistem: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=15693 ima vgrajen.

Sem ga šel kao samo pogledat, pa sem ga kar zaaral in odšel s predračunom.

Samo navigacijo bo potrebno še posodobit, ker ima zemljevide iz leta 2012.

Starega sem pa prodal v enem dopoldnevu, za solidno in zame čisto realno ceno. Èudež ali sreča. Kupec je edini, ki se je odzval na oglas do sedaj. Sem oglas iz firbca kar pustil na netu, da sam ugasne. Me  zanima kdaj bo klical naslednji, če sploh bo.

Kako dolgo ga boš vozil? Bi ga jaz potem kupil, če bo v roku mogoče dveh let na prodaj.😁
Èestitke in lepo naj ti služi.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

xpuser

Citat od: pecko01;241443Pozdravljeni

Prejšnji teden sem presedlal iz C5 II 2.0 HDI 2006 na C5 III 2.0 HDI 120 kW excl. 2013 z avtomatskim menjalnikom. Avto je slovenski, vzdrževan na uradnem servisu (Avtotehna Vis in Jerovšek), ima 136.000 km in lepo deluje.

Vseeno bi rad zamenjal olje v menjalniku. Ali mi lahko svetujete kakšnega dobrega mojstra ali servis, ki to dobro opravi in po potrebi tudi nastavi elektroniko in je cenejši od Mehatronike v Lescah? Saj bom vprašal pri Jerovšku a vseeno.

Kje ste vi menjali olje, kakšne izkušnje imate in koliko je stal poseg?

Sam bi pogledal kater model menjalinka je in potem poiskal kaj priporoča proizvajalec, oz. izkušnje drugih.

Čojko

Jaz ne bi menjaval olja. Èe fabrika tako predpiše, pa še čepa za izpust ne da zraven,....

Tisto spiranje pod pritiskom in luplenje gareža, ter nanos v fine fitinge in ostale sklope menjalnika po moje ne more biti v redu.

TiTaN

Menjaj olje pri Jerovšku najbolje in najceneje!

zlikovski

Zato jaz nočem kupit avtomatika, ker vsi ''šparajo'' pri vzdrževanju.
In seveda kot vedno sedim na srečni zvezdi bi kupil takega, ki bi bila vreča brez dna.

HidroThorax

Ze trikrat sem menjal olje pri Avtomehatroniki v Skofji Vasi in vedno bil zadovoljen.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

zlikovski

Taki kot si ti so zelo redki, da tako skrbijo za vozilo.

pecko01

Citat od: DejanO;241449Kako dolgo ga boš vozil? Bi ga jaz potem kupil, če bo v roku mogoče dveh let na prodaj.😁
Èestitke in lepo naj ti služi.

Èe bo vse po trenutnem planu in željah, ga bom vozil vsaj pet let ali več. Èe se kaj spremeni, dobiš ponudbo :-)

pecko01

Citat od: zlikovski;241459Zato jaz nočem kupit avtomatika, ker vsi ''šparajo'' pri vzdrževanju.
In seveda kot vedno sedim na srečni zvezdi bi kupil takega, ki bi bila vreča brez dna.

Sicer pa pri vprašanju, ki sem ga postavil ne gre za "šparanje" pri vzdrževanju, ampak po odločitvi da olje menjam, kje to opraviti. (po vseh dilemah in toliko različnih mnenjih ali menjat olje v avtomatskem menjalniku ali ne).

Kakorkoli že, odločil sem se, da olje zamenjam in bi to rad opravil pri serviserju, ki se na to spozna in delo opravi strokovno, zato sprašujem za vaše izkušnje. Saj cene so pri dobrih servisih najbrž zelo podobne, a mi je vseeno zanimivo zvedeti koliko ste plačali. Pa vidim, da preveč pričakujem. Nič zato.

ps
Ob nakupu avta z avtomatskim menjalnikom sem itak sprejel dejstvo, da me morebitna okvara lahko tudi krepko udari po žepu in sem pač pripravljen plačati popravilo kolikor bo potrebno, pa čeprav par tisoč eurov. Vseeno upam, da do tega le ne pride :-)

DejanO

Sem ti napisal par postov nazaj, da Jerovšek v Grosuplju to dela, med drugim si omenil, da je bil avto tam vzdrževan. Mislim, da ni dileme kam iti.
Lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

xpuser

Citat od: DejanO;241476Sem ti napisal par postov nazaj, da Jerovšek v Grosuplju to dela, med drugim si omenil, da je bil avto tam vzdrževan. Mislim, da ni dileme kam iti.
Lp

Ja potem bo pa Jerovšek kriv.

http://citroenar.eu/showpost.php?p=241217&postcount=103

DejanO

CEPETKO

Èe bi jaz imel avt menjalnik menjam olje sam doma  strokovno kot si sedaj na rajtl menjalniku ko je potrebno ali pa v motorju. Pedantno, in po protokolu.
Citroen - kreative tehnoloži.

Nikokaoja

Jaz sem na svoji C5 menjal olje v avtomatskem menjalniku (no ne osebno jaz, ampak serviser) pri cca. 200.000 km. Ni velike razlike, ampak zadeva pri menjanju prestav sedaj še malo bolj gladko deluje. Razlika je opaza za nekoga ki vozi tak avto vsaj 50-100.000 km, drugače je zanemarljivo malenkostna. Bom pa enako naredil še pri DS5, ko pridemo do 150.000 km.

tomaz555

Cepetko, sicer nimam pojma o avtomatiku, samo se mi zdi, da poleg volje rabiš še nekaj dragega orodja da menjaš olje na avtomatiku.