Zimske pnevmatike

Začel/a mir4ko, Oktober 14, 2015, 09:26:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Bistvo je da vse deluje kot mora. Potem pa šele vpisuješ.

zlomjo

V homologaciji ni podatkov o ET.

pixxel

:funny34d:c 5 ima snow motion tako da stare gume gor pa gasa

primoz75

Zimske gume...evo, ker sem doma na obali in bolj malo srečam sneg pa vseeno. Gledam za zimskimi gumami, da bo na cesti 'mir'. Moj C4P ima gor lepe alu feltne, ma z dimenzijo gum 215-50-17, v osnovi ni poceni guma za to. Sedaj imam gor (spredaj) pol leta stare ok gume, zadnje bo treba menjati. Razmišljam o nabavi tistih ta novih Michelinkah - CrossClimate. Sicer ni poceni roba (150 po gumi, lahko tudi kaj več), prišparam pa pri vsakoletni premontaži. Guma 'naj bi' zdržala 45-50 k km, se pravi skoraj 3 leta pri sedanjih kilometrih. Èe računam, da moram na pomlad itak nabavit 2x letne gume, pa vsa montaža...

edino kako se obnese ne vem. Gomist (vulkanizer) mi jih je odsvetoval, ker ima slabe izkušnje z celoletnimi. Ma kot berem je to prva celoletna guma razvita iz letne gume.

Skratka, ne gre se mi dat 600 € za nekaj kar ne poznam :)

alan30

Ti kar vulkanizerja poslušaj ti je prav svetoval. So dobre letne gume in dobre zimske dobrih nekaj na pol ni .

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

hahehihoh

Jaz bi rekel tako za zimo daj jeklenke 16 in potem prišparaš vsako sezono  pri premontsži

primoz75

Citat od: hahehihoh;211038Jaz bi rekel tako za zimo daj jeklenke 16 in potem prišparaš vsako sezono  pri premontsži

za 16 feltne imam v homologaciji navedeno mero 215-55-r16

niti ni tok cenejša guma. edino pri premontaži pol nekaj prišparam

kake feltne pa pašejo na C4P? luknje in to?

andraž

V tej dimenziji dobiš zelo ok gume precej pod 100 Eur/kom.

primoz75

Citat od: andraž;211050V tej dimenziji dobiš zelo ok gume precej pod 100 Eur/kom.

kaj je ok guma je zelo relativno. Eni hvalijo Nexen (kot primer) spet drugi niti slišat nočejo za to.

Kaj je ok guma za pod 100€?

andraž

Malo si poglej: Nexen winguard za cca. 80, Hankook winter icept, Kleber krisalp za cca. 90, Fulda control za cca. 95, Bridgestone LM-32 za 98... Èe v tem izboru ne najdeš dobre gume imaš resne težave...

Matteo.

Zdravo! Jaz imam Nexen vinguard sport 215 55 r16 že več let za zimske in so se pokazale kot odlične. Za to ceno so gotovo najboljša izbira. Pa ne da sem škrtuh, ampak enostavno sem jih probal in sem sedaj zadovoljen z njimi. Priporočam.
lp
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

odpad

Kar se tiče nove generacije "celoletnih" gum, kot so crossclimate od michelina pa GY ima tudi svojo, je to popolnoma druga zgodba od tistih celoletnih, ki jih vsi poznamo in, ki jih nihče ne mara. Vsaj glede na teste (glej tyrereviews.co.uk). Vseeno pa so bolj primerne za tiste, ki v treh letih naredijo 20.000 km, torej 6-7 na leto.

primoz75

Citat od: andraž;211054Malo si poglej: Nexen winguard za cca. 80, ...

Saj zgorj sem napisal kot primer te Nexen; eni jih hvalijo, spet drugi nimajo nič pametnega za povedat. A na testih je ne najdem. Ne vem komu sedaj verjeti :)

primoz75

Citat od: odpad;211068Kar se tiče nove generacije "celoletnih" gum, kot so crossclimate od michelina pa GY ima tudi svojo, je to popolnoma druga zgodba od tistih celoletnih, ki jih vsi poznamo in, ki jih nihče ne mara. Vsaj glede na teste (glej tyrereviews.co.uk). Vseeno pa so bolj primerne za tiste, ki v treh letih naredijo 20.000 km, torej 6-7 na leto.

To, da je CrossClimate drugačna celoletna guma sem bral. Že to, da izvira iz letne (in ne zimske gume kot ostale celoletne gume) jo zagotovo naredi drugačno. Tudi A razred za dež jo naredi zanimivo (ker imamo v zimskem obdobju več mokrih kot pa zasneženih cest). Ne razumem, zakaj bi bila primerna za tiste ki naredijo malo km na letni ravni?

Bi razumel ,da je ok za tiste, ki naredijo malo km v zimskih razmerah (sneg, led) kot pa kaj druzga.

primoz75

Citat od: Matteo.;211060Zdravo! Jaz imam Nexen vinguard sport 215 55 r16 že več let za zimske in so se pokazale kot odlične. Za to ceno so gotovo najboljša izbira. Pa ne da sem škrtuh, ampak enostavno sem jih probal in sem sedaj zadovoljen z njimi. Priporočam.
lp

to dimenzijo imam tudi v homologaciji. Morda si omsilim železne feltne in take gume. Bom malo pogledal za ceno take kombinacije :) hvala