Zimske pnevmatike

Začel/a mir4ko, Oktober 14, 2015, 09:26:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: primoz75;211069Saj zgorj sem napisal kot primer te Nexen; eni jih hvalijo, spet drugi nimajo nič pametnega za povedat. A na testih je ne najdem. Ne vem komu sedaj verjeti :)

Pljuvajo tisti ki še jih niso imeli in po defultu govorijo, da je brezveze. Nexen je dobra guma pa če se vsi na glavo postavijo!!! Prva vgradnja že kar nekaj proizvajalcev avtomobilov. Gume pa delajo že od leta 1946 se mi zdi...

primoz75

nekje sem prebral, da je za NExen gume važen kraj proizvodje - naj bi imeli (boljšo) linijo v J. Koreji in (slabšo?) v Kitajski.

Nekje sem tudi prebral, da so to v bistvu Dunlop gume (ali se motim?) .

Navaroff

Citat od: primoz75;211081nekje sem prebral, da je za NExen gume važen kraj proizvodje - naj bi imeli (boljšo) linijo v J. Koreji in (slabšo?) v Kitajski.

Dunlop masinerija ja, kot tudi kopija profila gum. Kvaliteta gume, armiranje in ostalo pa made in China. Tako da same recepture za gumo nimajo od Dunlopa, vendar poskusajo svojo. Kakor komu pase. Jaz osebno vedno kupujem gume visjega cenovnega ranga zaradi varnosti otrok, ki jih prevazam.

xpuser

Seveda in dot mora biti nepar drugače je delano za avstralijo tam pa imajo zimo poleti in potem se guma ne drži v snegu.:Hammer3:

andraž

Citat od: primoz75;211081nekje sem prebral, da je za NExen gume važen kraj proizvodje - naj bi imeli (boljšo) linijo v J. Koreji in (slabšo?) v Kitajski.

Nexen ves delajo v Koreji, pri Kumhu menda iz Kitajske prihajajo slabše zadeve...

primoz75

Nexen ima par tovarn tudi v Kitajski. Prebral na njihovi www strani. Gume pa k nam (baje) pridejo iz obeh držav.

tomaz555

Nexen definitivno delajo tudi na Kitajskem. So pa solidne, oziroma odlične glede na ceno. Tako kot tudi Sava, ki je z zadnjimi modeli kar dobra. Tudi za motocikle.

Xandrej

Citat od: Navaroff;211086Dunlop masinerija ja, kot tudi kopija profila gum. Kvaliteta gume, armiranje in ostalo pa made in China. Tako da same recepture za gumo nimajo od Dunlopa, vendar poskusajo svojo. Kakor komu pase. Jaz osebno vedno kupujem gume visjega cenovnega ranga zaradi varnosti otrok, ki jih prevazam.

Jebemtis ja moj ata je mene v golfu vozil z tigar gumami pa ni imel ABS pa ne esp pa ne stočlka pa ne erbegov... Aja bili smo doma na pohorju in ja tudi z zimskimi gumami sva prila vedno domov kjer so plužili ko je v mariboru že prvi zvonček ven iz zemje pogledal... Aja mela sva avto brez sistema proti zdrsu pa nikoli nismo ketn montirali aja bila  pa je ena huda mešanica gume sava eskimo S00001 ene 6 generacij pred S3. Vozi po pameti pa lahko imaš lesene gume gor.

andraž

Kot je napisal Xandrej, je varnost v predvsem v glavi, rokah in nogah voznika... Za normalno vožnjo je tudi cenjši, srednji razred gum dovolj dober. Ko pa pade pol metra plundre, pa itak nobena guma nikamor ne pride...
Službeno sem z raznimi kombiji prevozil v 26 letih med 600 in 700 tisoč kilometrov v zimskem času (november-marec), po mokrem, zasneženem, poledenelem, prijazno suhem... Kombiji so imeli obute Sava, Semperit, Gislaved, Kleber, Marshall, Kumho in še kaj. Nobenega zvenečega imena... Najboljša se mi je zdela Marshall.

xpuser

Ja ampak golf je imel 68 ? konjev brez klime....če sedaj proedajaš avto brez klime ga nobeden ne pogleda.

MSrougeZX

Letne vozim nexen, zimske pa hankook. Na drugem avtu letne kumho, zimske hankook in na tretjem letne hankook in zimske sava s3. Z vsemi zelo zadovoljen.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

Citat od: xpuser;211111Ja ampak golf je imel 68 ? konjev brez klime....če sedaj proedajaš avto brez klime ga nobeden ne pogleda.

Ja, tole je precej pomembno kako se potem obnesejo zimske gume :Hammer3:

Navaroff

Citat od: Xandrej;211102Jebemtis ja moj ata je mene v golfu vozil z tigar gumami pa ni imel ABS pa ne esp pa ne stočlka pa ne erbegov... Aja bili smo doma na pohorju in ja tudi z zimskimi gumami sva prila vedno domov kjer so plužili ko je v mariboru že prvi zvonček ven iz zemje pogledal... Aja mela sva avto brez sistema proti zdrsu pa nikoli nismo ketn montirali aja bila  pa je ena huda mešanica gume sava eskimo S00001 ene 6 generacij pred S3. Vozi po pameti pa lahko imaš lesene gume gor.
Dimenzija gum golfa ali pa C5 je kot noc in dan. Drugo, verjetno ce bi vozil danes takega golfa bi najbrz vozil 100 na avtocesti, z boljsimi-novejsi avtomobili hitreje. Vsak vozi, kolikor ima obcutek v volanu in riti, tako da polemika in primerjave z vcasih in danes je malo mimo. Jaz primerjam le isti avto in razlicne gume ki sem jih imel. Prej Sava S3, potem Nokian? ter sedaj Continental. Razlika je ocitna, se posebej sem razliko opazil na Trojanskem klancu. Nekako sem imel s Savo najslabsi obcutek in kontrolo od vseh ostalih, vendar sem pa na koncu vse zvozil....

Romzi

Itak je trend, da se včlaniš v "klub 61-63kmh" in je potem vseeno na kakšnih gumah se voziš, lahko bi bile tudi od šajtrge obiličevo.
Ker še nisem član, jih izven naselij prehitim, v naselju se mi napičijo na rit, na AC pri mojih samomorilskih 120km/h pa me taisti prehitevajo v rikverc.

xpuser

Citat od: andraž;211115Ja, tole je precej pomembno kako se potem obnesejo zimske gume :Hammer3:

Ja verjetno se z novejšim močnejšim avtom pelješ hitrejše.