Zimske pnevmatike

Začel/a mir4ko, Oktober 14, 2015, 09:26:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: Navaroff;211120Dimenzija gum golfa ali pa C5 je kot noc in dan. Drugo, verjetno ce bi vozil danes takega golfa bi najbrz vozil 100 na avtocesti, z boljsimi-novejsi avtomobili hitreje. Vsak vozi, kolikor ima obcutek v volanu in riti, tako da polemika in primerjave z vcasih in danes je malo mimo. Jaz primerjam le isti avto in razlicne gume ki sem jih imel. Prej Sava S3, potem Nokian? ter sedaj Continental. Razlika je ocitna, se posebej sem razliko opazil na Trojanskem klancu. Nekako sem imel s Savo najslabsi obcutek in kontrolo od vseh ostalih, vendar sem pa na koncu vse zvozil....

A če imaš gume ki so na AMZS testu prve pa se lahko pelješ potemtakem 167 km/h v zimi al kaj? Kaka je razlika? Golf ima volan pa 4 kole pa disk zavore pa zadaj bobne. C5 ima 2 toni ABS, ESP,jgasčdghbčghečohjgčogadfbvhgčo qurca palca a zdaj pa kaj? če je sneg na cesti je pa res faking vseeno kaki avto imaš pa kake gume imaš ko se pelješ razmeram primerno kaj pomeni počasi in z občutkom! Nemoreš se peljet 20 km/h več kot sosed ki ima gume ki so na testu 8 na lestvici pa kaj vam ni jasno??????????

Pa koji qurac pa te gume pa olja se sploh zraven mešam... Kot pravim če kdo od nas vidi razliko med GY pa nokian pa sava gume sem jaz picikl in to na na kvadrat. Èe se z vsemitremi peljemo razmeram prilagodljivo....

Romzi

:emot112:
Xandrej, zadnje čase me pa res presenečaš. Ko v svoja besedila vmešaš še malo pohorskega žolča .... :BigThumbs:

isarajli

Citat od: Xandrej;211127A če imaš gume ki so na AMZS testu prve pa se lahko pelješ potemtakem 167 km/h v zimi al kaj? Kaka je razlika? Golf ima volan pa 4 kole pa disk zavore pa zadaj bobne. C5 ima 2 toni ABS, ESP,jgasčdghbčghečohjgčogadfbvhgčo qurca palca a zdaj pa kaj? če je sneg na cesti je pa res faking vseeno kaki avto imaš pa kake gume imaš ko se pelješ razmeram primerno kaj pomeni počasi in z občutkom! Nemoreš se peljet 20 km/h več kot sosed ki ima gume ki so na testu 8 na lestvici pa kaj vam ni jasno??????????

Pa koji qurac pa te gume pa olja se sploh zraven mešam... Kot pravim če kdo od nas vidi razliko med GY pa nokian pa sava gume sem jaz picikl in to na na kvadrat. Èe se z vsemitremi peljemo razmeram prilagodljivo....

Èe ne prej si pa z to izjavo postal bicikl , al pa trocikl !!!
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Xandrej

No samo tebe sem še čakal. :Hammer3:

Xandrej

Ja zadnjo leto ko je bil sneg so vsi prebivalci s savo pa z barum pa z brus li ostali v dolini. Domov so prišli samo oni z GY pa mišelin. Potem pa so oni po nas hodili dol v dolino...

:breaking_pc:

xpuser

Xandrej

med prvo in 18 gumo mi ne vidimo razile pa si preberite edino tista ki je zadnja! Se pravi 18 proizvajalcev gum ima dobro oceno.

andraž

Mogoče je pa glavna finta statusni simbol???? Kot če imaš Audi, MB ali pa zgolj Citroen... Èe voziš Savo ali Nexen si bolj kmet, če pa GY, Continental ali Michelin si pa precej večji as, pa še ker test tako pravi, zlezeš v katerikoli zasnežen hrib?

breznikar.peter

Razlika med višje cenovnimi pnevmatikami in nižje cenovnimi se vidi v klančini..Preverjeno, živim v " hribih ". Kar se tiče po ravnini je isti šmorn bolj kot ne, mogooooče, se z Goodyerko al pa Mišlinko kej prejt vstaviš, če na puno zabremzaš..ampak to se ne pozna zdej 10m :) Tak,da...če bi jst bil doma v mestu, oz.da neb mel hriba do doma bi kupil zihr nek srednji razred gume..
Drgač pa...jst pravim, če ne gre naprej, gre pa rikverc gor :) Samo avto je treba obvladat pa mal pameti v glavo, kot so že pred mano nekateri omenili.

ModelJT

Jaz sem lansko zimo dal na AXa Barum Polaris 3, pa sem prišel kamorkoli sem obrnil kolesa. Tut v kak mal večji hrib npr. Iz Podutika proti Dobrovi v 10 cm snega al kolk ga je bilo lani. Sem dal par dni nazaj na pižoja iste samo, da so 165 in ne 145 pa da vidim kak bo šlo letos.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Vozim avto za 25k eur gor pa imam nexen...kaj sem pol kmet ali ne? :)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

isarajli

Citat od: Xandrej;211131No samo tebe sem še čakal. :Hammer3:

Ne bi se pojavil ,če nebi zasledil take bedaste izjave. Da je važna samo tehnika in ne dolžina pimpeka, govorijo tisti z majhnim in zgleda , da je pri gumah podobno.
Metat vse gume v isti koš in trdit takšne oslarije je zmožen samo nekdo , ki nima pojma o tem. Najprej je treba ločit, ali rabimo gume večina za v sneg, blato ali mokro podlago, nato šele izbira kvalitete oprijema v izbrani podlagi. Nekateri gledajo tudi na hrup in porabo.
V familiji imamo 8 nadomestnih avtov z vsaj tremi različnimi pari pnevmatik (6 istih avtov) in tak se da videt razlika. Na kombiju so se sava s3 v snegu dobro obnesle, na mokri cesti slabo. Na terencu prisegam na Cobro, prav na tem avtu se fejst pozna pri izbiri-kvaliteti.
Na naših se kotalijo GY in Dunlop, po naše z razlogom, po tvoje smo prfuknjeni ,kot vedno.
Upam pa trdit, da tist , ki ne opazi razlike med dobro in slabo gumo, ve bore malo tudi o sami vožnji, zato takšim priporočam tečaj vožnje na vranskem, preden povzročijo nesrečo ( ponavadi se po nesreči komaj odločijo, ker prej so itak najboljši šoferji...)
Z njihovimi dobrimi gumami pa po ac drvijo celih 60km/h in pljuvajo po norcih , ki jih prehitevajo z "isto" dorimi gumami.
Te jutri vabim na vikend , na topli gorski čaj, z avtom prid,seveda...morda boš celo spoznal, da nisem tak fejst nor. Sem pa rajši malo nor, kot malo pameten :)
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Xandrej

Še enkrat za tiste s kratkimi pimpeki pa še čemu: Med gumo ki je 1 ali pa 17 na testu ki sem ga prilepil je zadeva takšna, da se vzame guma katera spada v tisto tabelo in jo dobiš najceneje. Tak zdaj pa sem končal v tej temi katera se lahko spet prelevi na osebno raven, Hvala adijo. Kot sem æe povedal zaradi mene se vozite s FAKING lesenimi gumami!

Xandrej

Citat od: MSrougeZX;211144Vozim avto za 25k eur gor pa imam nexen...kaj sem pol kmet ali ne? :)

Kaj te ti veš Cuci ti si kmet iz dolge vasi doma pa menda delaš samo za ličarja ko te s temi faking nexenqurce palce gumami vsako leto 23x v grabn vrže. :BigThumbs:

Navaroff

Tema izgubila pomen. Xandrej, hvala za vse "koristne" informacije. Srecno!