Zimske pnevmatike

Začel/a mir4ko, Oktober 14, 2015, 09:26:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

veliki

Največkrat je tako da avtomobili ki so 4x4 imajo tudi gume z oznako 4x4. Kako je pa v homologaciji napisano pa ne vem. Gume kupiš tiste katere so naveden v homologaciji.

veliki

sušo

Za 4x4 je pomembno da so vse štiri enake. Ali letne ali zimske ali terenske... In ja, XL pomeni da je ojačana bočna stena.

BT-C5

sulicar

Ker sem se odločil ,bi letos kupil nove zimske gume,katere priporočate,nekje srednji cenovni razred.Kako se kaj obnesejo Nexen,sem slišal že par pohval glede razmerja cena kakovost?

sulicar

A je kaj narobe z gumami ki so letnik 2011 52 teden nove nerabljene?Gume pa so michelin A4!

Nikokaoja

Skoraj 5 let starih "novih" gum jaz osebno ne bi kupoval.
Ampak, vsakemu svoje...

xpuser

Zakaj pa ne, če se spomnem delaš veliko km in jih boš znucal v sezoni ali dveh.
Seveda če je cena ugodna.

sulicar

Ja cena je 100€ za vse štiri!Èe so bile prav skladiščene mislim,da jim nima kaj biti!

xpuser

Katera dim, in kje si jih našel.

če so vrei boš že pri vulkanizerju videl.

tomaz555

Rajši stare Michelin, kot nove Nexen. Saj Nexen niso slabe, glede na denar, ni pa to to. Že prvo sezono so bile tako tako, bomo videli kako bo drugo(zimske). Sava so po mojih izkušnjah boljše in le malo dražje. Je pa tako kot pri vsaki stvar, malo denarja, malo muzike.

sulicar

Citat od: xpuser;222324Katera dim, in kje si jih našel.

če so vrei boš že pri vulkanizerju videl.

225/55/17

Čojko

Pravilno skladiščena guma mora biti v temnem približno enako temperaturnem in vlažnem prostoru, kar pa ni nikjer.

Ponavadi se valjajo po kašnih velikih hangarjih kdo ve kje.

Jima pa verjetno nima kaj dosti bit. Za tak denar bi tudi jaz definitivno kupil, pa tudi če so malo slabše zaradi starosti. Še vedno so to premium gume.

Daj nam skozi sezono kakšno povratno informaciji kako se dejansko obnesejo,

igorduska

Ve kdo kje najdem podatek o tlaku v pnevmatikah, ker v celi knjigi z navodili tega podatka nisem našel, pa tudi tiste nalepke na avtu ni nikjer. Gre pa za 245/45-18

Zeko124

Èe koga zanima prodam rabljene zimske Dunlopke v dimenziji 245/45/R18.

2 starejši in 2 novejši (moram pogledat kolk).

Avto se ne vozi več pozimi in jih ne potrebujem.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Nikokaoja

igorduska, mislim da je predpisani tlak 2,4 / 2,4 bar za prazen avto....
Drugače pa preveri za ziher na http://www.michelin.si