Zimske pnevmatike

Začel/a mir4ko, Oktober 14, 2015, 09:26:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fifk

Aja, zanimivo. Sej pri meni imajo lite tudi ravno, še podložka je zraven, jeklena pa imajo konus, ampak je vijak s konusom in podložko v enem. So pa lite 17, jeklene pa 16 palčne.

sulicar

Zdaj imam nagledane zimske gume nexen 7mm profila na jeklenih platiščih 16 col z razmakom 5*108,ki so bila na renaultu...bodo pasal na c5 MkIII?

sulicar

No mi lahko kdo pove kakšna platišča gredo na C5 MKIII?Mislim premer sredinske luknje....ker po oglasih vidim,da eni pišejo da so platišča primerna za citroen,peugeot,ford in renault,potem pa po drugih oglasih piše da ima renault 60,1mm ,ford 63,3mm itd.Moja C5 mislim,da ima 65mm sredinsko luknjo,od katerih avtov še pašejo jeklena platišča na moj?

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

BT-C5

5x108mm razdalja med luknjami,ET 32!!

sulicar

Ja to vem,katere druge znamke še imajo takšna platišča?

BT-C5

kupi original na Citroen servisu ,jeklena platišča dobiš za ceno original okrasnih pokrovov,ali pa kakšna alu drugih firm.

se da dobit včasih dober popust..pa je boljši nakup kot rabljene

lp.

hahehihoh

Poglej pri vulkanizerstvo furlan tam sem dobil 4 jeklena platišča 15 za C4 z dostavo za 140e

Upam da se to ne smatra kot reklama

sulicar

Kupujem rabljene zimske gume 225/55/17 brez platišč ali pa 225/60/16 s platišči!

mir4ko

Citat od: BT-C5;2104525x108mm razdalja med luknjami,ET 32!!

Kaj točno pomeni ta ET32? Je lahko tudi kakšen drugi, ali mora biti dotično ta?

andraž

Točno ta. To je podatek koliko je platišče pomaknjeno navznoter oz. navzven. Èe nimaš ustreznega ET, ti guma ob nihanju roke podrgne v blatnik ali po obesi...

altair123

številka et je v milimetrih. Pomoje da ma vsak avto nekaj mm tolerance. Praksa pokaže da v resici na vsak avto lahko daš pnevmatike od do...
Za omenjeni avto ne poznam številk. Za c4gp pa vem da mam med jeklenimi in alu feltnami 10 razilke.

xpuser

Ja ampak da je nek red obstaja homologacija in homologacijski katonček.

Sine64

http://www.wheelfitment.eu/car/Citroen/C5%20%282008%20-%20%29.html

tu so podatki o platiščih za C5 in pa katera platišča še pašejo....torej večinoma je problem v sredinski luknji ki je manjša/večja...

altair123

@XPuser, ker imam red, sem peljal z omenjenimi alu platišči vse skupaj na lpp v ljubljano in za 40€ dobil v 15min vpisane v karton.
Da sem to dosegel sem s sabo prinesel tuv certifikat, kjer je bila vpisana skupina VIN številk, kamor paše tudi moj avto. So naredil par fotk s temi kolesi gor skopirali karton, kopijo dali meni. Original z novim vpisom pa sem dobil po pošti. Nihče ni meril ET-ja feltn ali karkoli podobnega.